Aianurk
tillipeenar
EHA 24. juuni 2017, kl 14.45 |
Tere targad naised!
Mul on probleem ühe konkreetse tillipeenraga.Igal pool mujal kasvavad tillid väga hästi aga ühel peenral,kuhu ma ise külvan,lähevad tillid pruuniks.Põhiliselt lähevad pruuniks peenra keskelt,ääred ümberringi jäävad reeglina roheliseks.Mis see võiks olla ja nii juba mitu aastat.Ei ole eriti palju võimalust neid ka mujale külvata.
Ehk oskab keegi nõu anda.
Tänan kui keegi vastab.
Mul on probleem ühe konkreetse tillipeenraga.Igal pool mujal kasvavad tillid väga hästi aga ühel peenral,kuhu ma ise külvan,lähevad tillid pruuniks.Põhiliselt lähevad pruuniks peenra keskelt,ääred ümberringi jäävad reeglina roheliseks.Mis see võiks olla ja nii juba mitu aastat.Ei ole eriti palju võimalust neid ka mujale külvata.
Ehk oskab keegi nõu anda.
Tänan kui keegi vastab.
Agne Tamm 24. juuni 2017, kl 16.23 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 3,101 |
EHA 24. juuni 2017, kl 21.01 |
Agne Tamm 24. juuni 2017, kl 22.08 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 3,101 |
tilll 25. juuni 2017, kl 10.39 |
EHA 25. juuni 2017, kl 12.08 |
EHA 25. juuni 2017, kl 22.28 |
tilll 26. juuni 2017, kl 00.30 |
kas hapendad või marineerid?
milline on väga vastik maitse? marineerides on keeruline vastikut maitset saada, seega eeldan, et hapendad...
peenem till ja mädakuu võivad niiviisi koos mängida küll..
ma ise teen ainult hapukurki ja lisan vaid "sontikuid" ja varsi. peenemat kraami pikemalt säilivatele ei pane.
tegelikult ei oskagi öelda, mis kõik mõjutada võib, sest mul on lausa ühest partiist purkides kurgid erineva olemisega.
milline on väga vastik maitse? marineerides on keeruline vastikut maitset saada, seega eeldan, et hapendad...
peenem till ja mädakuu võivad niiviisi koos mängida küll..
ma ise teen ainult hapukurki ja lisan vaid "sontikuid" ja varsi. peenemat kraami pikemalt säilivatele ei pane.
tegelikult ei oskagi öelda, mis kõik mõjutada võib, sest mul on lausa ühest partiist purkides kurgid erineva olemisega.
EHA 26. juuni 2017, kl 12.25 |
Mina ainult marineerin ja vastik maitse on ikka nii vastik,et suhu ei kõlba panna.Vahel on purgi põhjas valge sade,siis ma veel saan aru aga sel talvel oli mõni purk,mis oli jumala selge veega aga süüa ei kõlvanud.
Millest see võib olla?Tean ainult,et tihtipeale panin tavalist peent tilli...
Millest see võib olla?Tean ainult,et tihtipeale panin tavalist peent tilli...
tilll 26. juuni 2017, kl 15.51 |
till 11. juuli 2017, kl 20.51 |
Külvatud till ei kasva kunagi nii hästi kui isehakanud till.Ükski taim ei taha mitu aastat ühe koha peal olla.Näiteks aster jne.Taim võtab mullast ära just selle,mida tema kasvamiseks vajab.Kui sa paned ta järgmine aasta sama koha peale,siis neid ühendeid,mis temal vaja on,lihtsalt ei ole.Sest ta tarvitas need eelmine aasta ära.Aga mõni teine taim kasvab sama kohapeal küll,sest tema vajab hoopis teisi aineid sealt mullast.
till 12. juuli 2017, kl 00.56 |
külva tilli seemneid juba sügisel igalepoole, siis ise valivad, kus hää kasvada...
.. aga liitrile veele panen 1-1,5 spl (ilma kuhjata). 2spl on minujaoks soolane.
nn värskehapu teen 1spl. soolaga ja joon selle hapendusvee kahh ära.
kui järgnevale hapukurgiteole eelnevast vedelikku lisada natuke(juuretiseks), siis saab veel väiksema soolakogusega hakkama- see siis, kui tahtmine organismust paremini funkama saada.
sellised hapukurgid säilivad ka pikemat aega, aga ainult väga jahedas. pm 0-2 plussi vaid. suvel sellist kohta pole. soolakamaid saab säilitada jahedas keldris, aga mitte alati ei jää head, sõltub ilmselt kuuseisust ja kes teab millest veel :))
ps. hapendamiseks ei sobi kare vesi. kui sul läheduses mõni karge allikas, siis too vesi sealt.
.. aga liitrile veele panen 1-1,5 spl (ilma kuhjata). 2spl on minujaoks soolane.
nn värskehapu teen 1spl. soolaga ja joon selle hapendusvee kahh ära.
kui järgnevale hapukurgiteole eelnevast vedelikku lisada natuke(juuretiseks), siis saab veel väiksema soolakogusega hakkama- see siis, kui tahtmine organismust paremini funkama saada.
sellised hapukurgid säilivad ka pikemat aega, aga ainult väga jahedas. pm 0-2 plussi vaid. suvel sellist kohta pole. soolakamaid saab säilitada jahedas keldris, aga mitte alati ei jää head, sõltub ilmselt kuuseisust ja kes teab millest veel :))
ps. hapendamiseks ei sobi kare vesi. kui sul läheduses mõni karge allikas, siis too vesi sealt.
uu 18. juuli 2017, kl 10.36 |
mul on külm koht ja tänavu "isetekkelised" hilinesid nii palju, et külvatud tillid jõudsid ette.
jõudsin juba teisegi külvi teha, tärkas ilusti. saan sügiseni välja kurgisalatit teha.
talveks kuivatan ka, keeran noored tillid rõngaks kokku ja kui puljongit keedan, viskan kõige täiega potti.
jõudsin juba teisegi külvi teha, tärkas ilusti. saan sügiseni välja kurgisalatit teha.
talveks kuivatan ka, keeran noored tillid rõngaks kokku ja kui puljongit keedan, viskan kõige täiega potti.
Lisa postitus