külva tilli seemneid juba sügisel igalepoole, siis ise valivad, kus hää kasvada...
.. aga liitrile veele panen 1-1,5 spl (ilma kuhjata). 2spl on minujaoks soolane.
nn värskehapu teen 1spl. soolaga ja joon selle hapendusvee kahh ära.
kui järgnevale hapukurgiteole eelnevast vedelikku lisada natuke(juuretiseks), siis saab veel väiksema soolakogusega hakkama- see siis, kui tahtmine organismust paremini funkama saada.
sellised hapukurgid säilivad ka pikemat aega, aga ainult väga jahedas. pm 0-2 plussi vaid. suvel sellist kohta pole. soolakamaid saab säilitada jahedas keldris, aga mitte alati ei jää head, sõltub ilmselt kuuseisust ja kes teab millest veel :))
ps. hapendamiseks ei sobi kare vesi. kui sul läheduses mõni karge allikas, siis too vesi sealt.