Aianurk
tillipeenar
 
EHA 24. juuni 2017, kl 14.45
Tere targad naised!
Mul on probleem ühe konkreetse tillipeenraga.Igal pool mujal kasvavad tillid väga hästi aga ühel peenral,kuhu ma ise külvan,lähevad tillid pruuniks.Põhiliselt lähevad pruuniks peenra keskelt,ääred ümberringi jäävad reeglina roheliseks.Mis see võiks olla ja nii juba mitu aastat.Ei ole eriti palju võimalust neid ka mujale külvata.
Ehk oskab keegi nõu anda.
Tänan kui keegi vastab.
Agne Tamm 24. juuni 2017, kl 16.23
Eks pinnase omapära , aine puudus! Ära külvam tilli enam sinna! Viljavaheldus! Rotatsioon!
 
EHA 24. juuni 2017, kl 21.01
Aga pinnas on ju kõik ühesugune 30.sm kaugusel on till ise külvanud ja kasvab,et mühiseb.
Agne Tamm 24. juuni 2017, kl 22.08
Kas on madalam koht, päike kõrvetab vms, või lihtsalt veesoonte ristumiskohas! Midagi kka sinna sobib! Lisa rammusat mulda, pane kõrvits, kasvõi! Või nõmmliivateed hoopis!
 
tilll 25. juuni 2017, kl 10.39
tahabki kasvada isekülvist :)
vohab seal, kus ette jääb, aga mis teha, kui talle meeldib ja mulle mitte - tuleb järgi anda jonnivale lapsele..
 
EHA 25. juuni 2017, kl 12.08
Eks tuleb siis jonnivale lapsele järele anda, kui ei unusta,igal kevadel unustan.
 
EHA 25. juuni 2017, kl 22.28
Tõstaks siit ülesse veel teise teema-kui ma talveks kurki teen,siis osades purkides on väga head kurgid,osades aga väga vastiku maitsega.Siit küsimus,ega kurgi säilivust ei mõjuta see kui ma osadesse purkidesse lisan tavalist peent tilli,mitte tillivart.
Tänan kui keegi oskab vastata.
 
tilll 26. juuni 2017, kl 00.30
kas hapendad või marineerid?
milline on väga vastik maitse? marineerides on keeruline vastikut maitset saada, seega eeldan, et hapendad...
peenem till ja mädakuu võivad niiviisi koos mängida küll..
ma ise teen ainult hapukurki ja lisan vaid "sontikuid" ja varsi. peenemat kraami pikemalt säilivatele ei pane.
tegelikult ei oskagi öelda, mis kõik mõjutada võib, sest mul on lausa ühest partiist purkides kurgid erineva olemisega.
 
EHA 26. juuni 2017, kl 12.25
Mina ainult marineerin ja vastik maitse on ikka nii vastik,et suhu ei kõlba panna.Vahel on purgi põhjas valge sade,siis ma veel saan aru aga sel talvel oli mõni purk,mis oli jumala selge veega aga süüa ei kõlvanud.
Millest see võib olla?Tean ainult,et tihtipeale panin tavalist peent tilli...
 
tilll 26. juuni 2017, kl 15.51
kummaline...
niipalju kui elu jooksul marineerinud olen, siis mittekunagi pole halba maitset olnud. valge sade on ikka vahest tulnud, aga sellest pole lugu olnud...
 
EHA 26. juuni 2017, kl 19.15
Kui palju te liitri peale soola panete?
 
till 11. juuli 2017, kl 20.51
Külvatud till ei kasva kunagi nii hästi kui isehakanud till.Ükski taim ei taha mitu aastat ühe koha peal olla.Näiteks aster jne.Taim võtab mullast ära just selle,mida tema kasvamiseks vajab.Kui sa paned ta järgmine aasta sama koha peale,siis neid ühendeid,mis temal vaja on,lihtsalt ei ole.Sest ta tarvitas need eelmine aasta ära.Aga mõni teine taim kasvab sama kohapeal küll,sest tema vajab hoopis teisi aineid sealt mullast.
 
till 12. juuli 2017, kl 00.56
külva tilli seemneid juba sügisel igalepoole, siis ise valivad, kus hää kasvada...

.. aga liitrile veele panen 1-1,5 spl (ilma kuhjata). 2spl on minujaoks soolane.
nn värskehapu teen 1spl. soolaga ja joon selle hapendusvee kahh ära.
kui järgnevale hapukurgiteole eelnevast vedelikku lisada natuke(juuretiseks), siis saab veel väiksema soolakogusega hakkama- see siis, kui tahtmine organismust paremini funkama saada.

sellised hapukurgid säilivad ka pikemat aega, aga ainult väga jahedas. pm 0-2 plussi vaid. suvel sellist kohta pole. soolakamaid saab säilitada jahedas keldris, aga mitte alati ei jää head, sõltub ilmselt kuuseisust ja kes teab millest veel :))

ps. hapendamiseks ei sobi kare vesi. kui sul läheduses mõni karge allikas, siis too vesi sealt.
 
uu 18. juuli 2017, kl 10.36
mul on külm koht ja tänavu "isetekkelised" hilinesid nii palju, et külvatud tillid jõudsid ette.
jõudsin juba teisegi külvi teha, tärkas ilusti. saan sügiseni välja kurgisalatit teha.
talveks kuivatan ka, keeran noored tillid rõngaks kokku ja kui puljongit keedan, viskan kõige täiega potti.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!