ei ole hilja, tomat kasvab kiiresti. kui taimi pikeerida või suuremad taimed kasvukohale istutada, siis loomulikult nende kasv ca nädalaks seiskub - taim kohaneb uute tingimustega. kui lehed kipuvad kollakaks minema, siis v-olla liiga vähe valgust või jälle liiga ere päike või pott jäänud väikeseks, pole ruumi kasvada või kogu ramm mullast otsas. Tuleks natuke väetada, aga ma ei oska siin nõu anda, ise ma ei väeta, sest kasvatan turbamullas ja ju siis on sellest jätkunud neile, kuni kilemajja on saanud.
ja loomulikult võib seemneid natuke leotada, ma leotan alati, kiiremini tõusevad.
taime pikkus sõltub kindlasti ka sordist, sest mõni on lühike, teine väga pikk. Minu Monymeikerid (kõrge sort) on kindlasti pikemad olnud. Sankad (madal) ka lühemad. Rõdutomatitest rääkimata, need kasvavadki vast 30-40 cm-seks üldse, panin neid ka 15 cm-na kilemajja.
4-5 taime ruutmeetrile või veelgi enam??? neid pisikesi rõdutomateid siis? neid võib jah tihedamalt panna, teistest tuleks sellise tiheduse juures padrik. Me arvestame 2 taime vahemaaks ca 70 cm.