Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
Kuidas olete säilitanud amplis rippmaasikat ületalve?
 
korterielanik 31. august 2012, kl 05.15
Mul esimest aastat selline. No teate küll, need mida amplis müüakse. Suvel oli rõdul. Aga kuidas on võimalik teda ületalve hoida? Kas jätta talveks rõdule? Kardan, et mädaneb ära, külmub läbi, enamus taimi on nii hukkunud kevadeks. Võimalus viia ka potiga jahedasse ja niiskesse keldrisse. Või külma ja kuiva pööninule. Või ehk polegi seda üldse võimalik säilitada üle talve? No selline äärmuslik variant oleks ka, et õue peenrasse maha istutada, kas siis koos potiga või ilma.
 
äärmuslik variant 31. august 2012, kl 10.10
olekski sobivaim. Olen istutanud ilma potita peenrasse talvituma.
 
ja 31. august 2012, kl 10.53
peenras talvitub hästi ja paljuneb ka.
 
minul 31. august 2012, kl 14.00
talvitus külmkasvuhoonesse istutatuna. kevadel hästi vara hakkas õitsema siis :)
 
mm 31. august 2012, kl 19.42
mis on külmkasvuhoone? mind ka huvitab kuidas neid maasikataimi talvitada. elan ka korteris, niiet peenart pole, on ainult kelder aga seal on pime.
 
minul... 01. september 2012, kl 12.01
külmkasvuhoone on kütteta kasvuhoone :)
korteris on vist raske jah üle talve säilitada. sees on liiga soe ja pime, pealegi ega korteri disainiga ka ampel vist kokku lähe (mainisin selle pärast, et ise jahedas ja valges kontoris hoian mitmeid maitsetaimi ja tšillipipraid elusalt üle talve, seal säiliks ilmselt maasikas ka, korteritingimustes mitte)
rõdul kardan külmavad siiski juured läbi,kuigi ei tea. kelder - kui jälgid, et muld ära ei kuivaks, samas ka liigniiske ei oleks ja hallitust ei tule taimele, siis ehk isegi säiliks. samas kortermajade keldrid on sageli liiga soojad, nii et ei tea.
 
teemaalgataja 01. september 2012, kl 12.47
Ehh, kas võtan siis teise korterielaniku maasika ka oma peenrasse hoiule talveks?
Tundub, et peenrasse istutamine oleks kõige kindlam variant. Kuid äkki võin istutada koos potiga mulda, et juured ilmaasjata laiali ei kasvaks, kui kevadel vaja nagunii üles kaevata, nad mul suht pisikesed. Siiski ei saa ma aru, miks taimed mul potiga rõdus olles tavaliselt ongi talve jooksul hävinud, kuid sama liik peenral säiliks hästi. Mind väga huvitab, mis on siis rõdul teisiti??? Peenras ju ka maapind külmub ometi nii sügavalt läbi, kus taimede juured on. Ma ei saa lihtsalt aru.
Minul on külm kelder, harva võib seal isegi alla nullkraadi minna. Äkki see siiski ka sobiks? Ma ei tea kohe.
 
.... 01. september 2012, kl 14.52
ma paneks ikka peenrasse ja hea oleks paar kuuseoksa ka peale visata sest võib juhtuda lumevaene talv
 
.... 01. september 2012, kl 14.53
minu keldrisse viidud taimed on igatahes seni kõik ära mädanenud
 
ei 01. september 2012, kl 15.25
potiga ära pane, külm võtab ära!
 
minul.... 01. september 2012, kl 16.20
külmkasvuhoones mingid asjad, mis sügisel varem istutamata jäid, said potiga mulda pandud ja elasid ilusti üle, kuuseoksi oli kjuidugi ka veidi peal.

küsisid, miks rõdule jäetud asjad külm ära võtab, maha istutatud aga mitte. mõtle ise, maa on jah ka miinuskraadidega, aga ühtlaselt jahtunud. lumekate ka kaitseb lisaks. hetkesed -30 ei mõju nii tugevasti. rõdul potis on taim kaitsetu. nagu suurem külm tuleb, on läbi poti seinte taime juurtel kohe tunda. ja sageli on veel see õhuke mullakiht taimekese ümber kas liiga märg või liiga kuiv, mullas toimub õige niiskusreziimi leidmine loomulikul teel iseenesest.

parim moodus, kui on koht, kuhu istutada, on loomulikult peenrasse ja kuuseoksad peale. keldriga on risk jah, mädanema minna. ometi omal ajal seal sai krüsanteeme edukalt üle talve hoitud, kui mujale panna ei olnud.
Merike Kryyner 30. september 2017, kl 11.02
Jätsin tuppa,nüüd ta mul õitseb ja mari ka punane küljes
Agne Tamm 30. september 2017, kl 18.01
Minul toas ka maasikataimed, mitte küll rippuvad, aga kollase viljaga pidid olema, seemnest kasvatatud!
Agne Tamm 01. oktoober 2017, kl 09.51
Peenrasse peab ilusasti istutatud olema ja pärast, kevadel võtad oma käekestega üles! Ilma potita! Istuta külmkasvuhoonesse! Veel Kindlam!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!