Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
tomat
 
juhan 02. juuni 2013, kl 22.14
Olen see Juhan kes ostis aprilli algul 3€-d tomatitaimed, mis juba õitsesid, täna sain esimese punase tomati. Algul kasvatasin aknalaual, hiljem viisin klaaskasvuhoonesse,kütet ei kasutanud.
 
ja 02. juuni 2013, kl 22.50
MIDA SA SIIT OTSID TÕHK ?????????????
 
Valdis Tartust 02. juuni 2013, kl 23.24
no, mis sa siis tahad nüüd?
 
3o 03. juuni 2013, kl 00.03
Tõeline loomaaed siin. Teed heatahtliku teema ja siis hammustavad kohalikud parmud sul pea otsast. Sõimavad sind siin nagu ehtsad sotsiopaadid ja asotsiaalid.

"ja" ja "Valdis Tartust" parem jätkake oma peenise mudimist selleasemel, et siin paukuda.
 
Mannu 03. juuni 2013, kl 08.43
Tubli, Juhan! Käin ka oma tomateid iga päev vaatamas, aga punaste aeg on veel kaugel.
 
Magnus 03. juuni 2013, kl 09.47
Tänavu oli hea aasta, võis vara kasvuhoonesse istutada. Külmasid peaaegu polnudki ja päikest piisavalt. Aga nii varajase kasvuhoonesse istutamisega on risk, et tulevad sellised suured öökülmad, üle -10 kraadi, et ei jõua kütta ja külm võib ära võtta. Mingi aasta oli aprillis isegi päeval mitmel päeval nulli ringis ja sadas lörtsi, ma siis kütsin täiega. Jäid küll elama, aga jahedusest võttis kasvu mõneks ajaks kinni ja lehed läksid selliseks lillakaks.
Aga kui kasvuhoone kütmine on paremini korraldatud ja kasvuhoone veel mitmekordsest plastikust, siis jälle oleks lausa patt, mitte aprillialgul neid maha panna.
 
piiksun kaasa 03. juuni 2013, kl 12.15
- kui lubate?
Sel aastal olid mu taimekesed nirud, arvasin juba, et ei saagi asja. Aknalauale mulda panin veebt. lõpus.
tegin kaks väetamist kasvuhoones - 1.kord tomatilehtege käärinud leotisega ja 2.kord nõgeste leotisega. Ja ilmselt sai palju, kasvavad mis mürin, on tumerohelised. Kõik alumised lehed on võetud, ka kasvud, aga ma ei näe et tomateid külge tuleks.
Milles võib viga olla, et ainult üksikud küljes?
Nüüd veel ka see mure, et kasvuhoone läheb liiga tuliseks kuigi kõik uksed lahti.
 
Endast räägid või? 03. juuni 2013, kl 12.25
ja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> MIDA SA SIIT OTSID TÕHK ?????????????

Teegi enne kirjutamist selgeks, mida sa öelda tahad.
 
Magnus 03. juuni 2013, kl 15.33
Ma ei ole enam ammu tomateid eraldi väetanud, alates sellest ajast, kui hakkasin istutama kompostmulla sisse. Poolest ämbritäiest jagub kogu suveks.
Ka mul ei ole veel tomateid küljes, aga mul on nad sel aastal külvatud ka aprilli algul ja istutatud kasvuhoonesse mai algul.
Liiga kuumaks ei tohi minna, siis kukuvad õied maha ja tomatit ei tule. Mul kõik uksed ja aknad vastamisi lahti. Kuna ka ööd on soojad, siis ei sulge aknaid enam üldse.
 
marje 04. juuni 2013, kl 09.03
mina panin kasvuhoonesse 22 mail ja minul on tibatillukesi tomateid mingi 15 tükki 10 taime peale. õitsevad mis kole, mul väga kehva muld, ei jaksa musta mulda sinna osta, olen pannud tuhka ja natuke poolkuivanud hobusesõnnikut segamini turbaga.
niiskuse hoidmiseks viskasin lihtsalt kõrvenõgesed üle peenra. kui kastan siis otse nõgestele selga
 
Pumat 19. aprill 2020, kl 15.18
Meil ka siin Vaeste Patuste Alevis üks aasta sain Vikerkaare poest vanu tomateid täitsa ilma rahata. No ma ise neid ei tarbinud aga mul oli too aeg kitsed ja söötsin neile sisse. No mõtlesin et kaks asja kas viskavad sõrad sirakile või hakkavad ketsupit lüpsma. Ei kumbagi jätkasid rõõmsalt mökitamisega
 
see et 24. mai 2020, kl 02.25
sa, Pumat, vist lätsutasid ise need tomatid kitsede eest ära, mökitad na rõõmsalt ja lollakalt. nüüd ootame, kas hakkad ketšupit lüpsma või viskas sõrad sirakile.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!