Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
Uus lillepeenar
 
liisi 13. juuni 2015, kl 09.49
Kel viitsimist või tahtmist siis soovitage mulle missuguseid püsikuid võiks olla aknaaluses peenras.
Praegu on õudne segadus olid sibullilled ja nüüd ootan nende väljakaevamise aega .Mulle meeldiks kui kogu aeg midagi õitseks või oleks ilusate lehtedega taimed
Tänud ette
 
lill 13. juuni 2015, kl 10.01
Praegu saad veel istutada tsinniaid, astreid ja kosmoseid. Need õitsevad pikalt ja on väga kenad. Selleks pead muidugi taimi ostma, aga sellest pole sul niikuinii pääsu, kui ilusat lillepeenart tahad.
 
* 13. juuni 2015, kl 10.18
Kui ostad taimi puukoolist koos potiga, võid istutada läbi suve ja probleemi pole.
Üks ilus püsik, mille nime ma kahjuks ei tea, aga mille ise kunagi Haide puukoolist ostsin, meenutab maasika lehti. Õied on maasikaõite moodi, aga erkpunased. Väga efektne. Õitseb juulis, taim ise on selline väiksem maasikaleheline puhmas ja roheline kevadest sügiseni.
Kuna juunis õitsevaid püsikuid väga ei ole, siis ise panin oma lillepeenrasse selle tarvis murulaugu. See õitseb just lillade õitega juunis. Taim ise on ka kena roheline puhmas.
Püsikutest, mida ei pea üles kaevama, sobib hästi veel näiteks dekoratiivkullekupp oma oranžikate õitega, õitseb mais. Hilisemaid õitsejaid on juba rohkem ja erinevaid.
Sa mine uuri puukoolidest, seal oskavad soovitada ja uudseid huvitavaid taimi tuleb pidevalt peale.
 
tiiu 13. juuni 2015, kl 10.29
tohutu valikilusaid lehti on helmikpööristel, tiarellidel j aheucherelladel. Näitena googledamiseks kasvõi heucherella Stoplight. See punaste õitega maasikamoodu lill on maran- neidki on eritooni roosasid, valgeid ja erinevaid punaseid- nt mehhiko maran on tumepunane. Kui aken on avatav siis muidugi midagi lõhnavat- kapimaa ööviiul, reseeda, metstubakas- väga uhke ka välimuselt. Ja kindlasti hilissügiseks kui õue nagu ei taha aga aknast võiks vaadelda - kõrged kukeharjad ja püsikastrid
 
musirull 13. juuni 2015, kl 10.39
Mina istutasin lillepeenrasse erinevatesse tühikutesse kuumaasikaid... õitsevad sügiseni ja lisaks kannavad ka veel marju.
 
just just 13. juuni 2015, kl 11.24
Mina istutasin täpselt samamoodi madalaid tomatisorte vahele.
 
ntx 13. juuni 2015, kl 13.09
vaata liigikirjeldusi seemnemaailm.ee lehelt, seal on püsikud eraldi välja toodud ja kavsvunõuded, õitsemise kestus jne.
Õite ja lehtede värvid võiks ka kohe sobivad valida.
Kui lapsed liiguvad aias siis mürgiseid taimi pigem ei võtaks.
 
liisi 13. juuni 2015, kl 14.14
Tänud,
Nüüd mõtlemisainet ja valikuvõimalusi palju. Ei osanud arvatagi et heucherella Stoplight nii erinevaid ja ilusaid värvikirevaid taimi
 
Lillelaps 28. mai 2020, kl 21.19
Leidsin laheda lillelagendiku kus lilli laos lausa ladnalt lademetes
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!