Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
Kevadised kellukesed
 
Väsinud 22. aprill 2018, kl 21.37
Olen aiavõõras inimene ja viimasel ajal väga väsinud mitukümmend aastat tagasi istutatud märtsi- ja lumikellukestest. Need on vallutanud peaaegu terve aia. Kas pean hakkama lihtsalt kaevama ja ükshaaval sibulaid taga ajama? Kuidas nad paljunevad? Siia-sinna mõne klumbi ikka jätaks, aga seda, et terve aed neist lokkab, seda enam ei taha. Mida teha?
 
sipelg 22. aprill 2018, kl 23.05
Nende taimede sibulad ise aeda mööda ringi ei jaluta, aga seemneid levitavad sipelgad, kellele meeldivad seemneid katvad mahlakad lisemed. Seemnest areneb õitsev taim alles 4–6 aasta pärast. Eestis on vähe taimi, kelle vilju sipelgad levitavad. Nad tassivad seemneid endaga kaasas nii kaua, kuni nende küljes leiduv maitsev osa söödud saab. Järelejäänud seemneosa jäetakse maha ning sellest hakkab kasvama uus taim.

Seega tuleks taimede leviku vältimiseks õiejäänused enne seemnete valmimist ära koristada. Juba olemasolevad taimed ebasobivatest kohtadest tuleb aga ühekaupa üles kaevata. Ka seda tuleb teha mitmel aastal, sest mõni sibul tikub ikka maha jääma.
 
Väsinud 23. aprill 2018, kl 09.09
Tõesti!!!! See seletab paljutki, ka seda, et sipelgad just selle koha meie aias oma peamiseks pesitsuspaigaks on valinud. Ja peamine klump aina tiheneb ja tiheneb ja levivad vaikselt kaugemale. Seda nii umbes viimase 20-25 aasta jooksul...
Aitäh, selliste asjade peale poleks ise tulnud ja ega internetis ka õigetest kohtadest nii hästi otsida ei oska!
Agne Tamm 27. aprill 2018, kl 12.11
Nii ilus ju!! Mis!! Las olla!! Massiliselt õitsevad! Kevade tervitus!
 
Väsinud 27. aprill 2018, kl 15.48
On ilusad küll, aga kui on väike aed ja nad on hirmus tihedasti üksteise kõrval kasvanud ja aeda vallutavad, siis tuleb midagi ette võtta. Eks peenardesse ikka jätan ja nüüd tean ka igal aastal peale õitsemist õied eemaldada.
 
suu 27. aprill 2018, kl 17.08
noh, mul on neid ka üsna mitmes kohas ja üsna palju, aga võiks rohkemgi olla. kasvavad igal pool, välja arvatud peenras. vaat seal, hoolitsetud kohas, nad ei taha olla. lumikellukesed lähevad aeg-ajalt välja ka mujal, aga siis ilmuvad kuskil teises kohas uued.
minu aias võimutseb humal - on ennast heki peale heitnud ja "lebotab" seal. teda ohjeldada on vist võimatu.
Agne Tamm 28. aprill 2018, kl 08.04
Lisa veel siniliilia ja looduslikke tulpe!
 
Väsinud 28. aprill 2018, kl 11.41
Mul need siniliiliad juba on seal vahel. Siniliiliatel mingi helelaiksuse moodi seen kah vist küljes. Vot ei ole ilus :(
 
eelmisele 28. aprill 2018, kl 15.08
asfalteeri siis ära oma aiamaa kui lilled ei kõlba; on ikka haigeid vanamoore siin ilmas
 
jep 29. aprill 2018, kl 17.30
Ilmselt oled loodud korteriinimeseks, kogemata sattunud looduse keskele elama, koli ruttu korterisse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!