Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
Lehetäid
 
Mis teevad 06. juuni 2018, kl 20.51
Aednikud võitlevad väsimatult lehetäidega, küll lilledel, küll viljapuudel ja põõsastel. Minule pritsimine ei meeldi ja ega suures taluaias ei jaksagi igat taime leht lehe haaval kontrollimas ja pritsimas käia. Minu küsimus - mida kurja need lehetäid tegelikult teevad? Kui ma lihtsal lasen neil olla. No näiteks kirsipuul, vaarikal, sõstral, lilledel. No näen neid ikka siin ja seal ja vahest litsun laiaks, pritsida ei taha. Vanaemasid küll ei mäleta mingite pritsidega mööda aeda ringi käimas...
Aga mida halba need täid siis teevad, kui nad on? Rikuvad saagi või? Söövad mu vaarikad ära?! :)
 
lehetäid 01. juuli 2018, kl 21.44
imevad taimemahla ja hävitavad taime noored kasvud ja pungad ära, nt.roosil.Minul on roose vähe, ma litsun lehetäid roosipungadel puruks.Aga hea nipp on voolikuga kastmine kui natuke survet ka on, see peseb maha nii lehetäid kui muud kahjurid.Vihmasel suvel ongi lehetäisid vähem, nad ei saa ringi lennata.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!