Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
Pahklest
 
Sõstar 10. veebruar 2019, kl 19.22
Mul küsimus mustsõstra pahklesta kohta. Üldiselt ei ole aias seda probleemi olnud, aga eelmisel kevadel tõin aiandist uue musta sõstra "KARRI". Reklaamiti ka veel, et hirmus hea maitsega ja peab pahklestale hästi vastu. Ja nüüd juba sügisel ja aasta lõpus panin tähele, et tal oksapungad täitsa ümmargused ja ikka kõik nagu, mitte et osa. Mul on küsimus nüüd, et tea, kas tõesti tõin aianduspoest sellise pahklestaga saastunud istiku koju (teistel põõsastel pole sellist jama olnud!) või on asi sordis ja neil võivadki need pungad ümaramad olla? Ma olen algaja aednik-istutaja ka, et lihtsalt ei oska seisukohta võtta. Praegu mõtlen, et lasen oodata ja vaadata, pahklestaga pungad edasi ei arene ja oksad kuivavad või mis märke ma nüüd jälgima peaks? Kohe üles katkuda ka ei taha ju.
 
Sõstar 19. veebruar 2019, kl 15.50
Kuku? Ae? On siin veel keegi? Kes vastaks?
 
frank 25. veebruar 2019, kl 12.11
Ma soovitaks vaadata ja võrrelda pungi omavahel - kui enamik pungi tunduvad piklikud, ja mõni üksik nagu ümar pallike, siis tõenäoliselt on pahklest. Aga mõnel sordil on tõesti natuke ümaramad pungad kui teistel. Pahklestaga pungad kipuvad tavaliselt just oksa tipus olema. Aga kui ongi lest, ei pea kohe istikut üles katkuma. Kahjustatud pungadega osad lihtsalt välja lõigata ja ära põletada. Kui piisavalt järjepidev olla, siis saab sellest istikust veel asja, olen ise küll mõnest põõsast nii veel asja saanud. "Karri" pidi tõesti hea sort olema, plaanin ise ka seda soetada.
 
Sõstar 25. veebruar 2019, kl 18.02
Aitäh vastamast! Seda mul oligi vaja teada, et pungad võivad sorditi olla erineva kujuga. Sellel põõsal on nad kõik ühtemoodi ümaramad, sellepärast mul ka kahtlus tekkis, et kas täitsa lesta täis haige istik või on see sordile omane. Aga lasen tal nüüd ilusti kasvada, vaatan, mis saab, ju see ikka selle sordi eripära.
Agne Tamm 27. veebruar 2019, kl 14.12
Karrit Olen igatsenud! Maitsesin kui Pollis käisin!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!