Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
kiviktaimla
 
alissandra 16. juuli 2007, kl 15.43
Hea foorum loodud.:) See nii noor alles, et ... aga ehk liigub juba ka siin aiatarku.
Plaan kiviktaimla rajada ja on ka olemas mitmeid kiviktaimlataimi, aga nüüdseks on nad kõik õitsenud.
Ehk keegi soovitaks taimi, mis praegu veel õitsevad või alles õitsema hakkavad.
 
annekas 16. juuli 2007, kl 15.46
Kysi poodidest ,kohe ei tule meelde nende taimede nimesi ,kuid neid on palju mis kogu suvegi kiviktaimlas öitsevad.
 
aiandus 16. juuli 2007, kl 16.30
mul praegu õitseb lavendel,kipslill,alpinelk hakkas just õitsema ja karpaadi kellukad õitsevad ka ja hiljem tuleb veel emajuur,aga võid minna tõesti kuhugi aianduskeskusesse,seal toovad letti just need taimed, mis parasjagu õitsevad.Ahjaa,ja veel liivatee ka õitseb..
 
Triin 16. juuli 2007, kl 16.53
see nagu minu teema ja küsimusi palju.

Plaanis siis ka kiviktaimla aeda teha. Millest peaksin kõigepealt alustama, kuidas see niiöelda "vundamendi" rajamine käib?
 
gerli 16. juuli 2007, kl 18.04
äkki on kellegil ka pilte siia panna kiviktaimlast,mitte ainult enda aiast siis:).saab ju nii ka ideid juurde.
 
rohenäpp 16. juuli 2007, kl 18.13
põhimõtteliselt kui google otsingusse lüüa rockery (kiviktaimla) ja sealt valida pildid ,siis on näha igasuguseid kiviktaimlaid ja kujundusi
 
rahu 16. juuli 2007, kl 19.16
vaadake just kohalikesse sissetöötatud aedadesse, müügis pakutakse küll tohutul hulgal taimi, üks ilusam kui teine, kuid paraku paljud ei pea meie kliimas vastu, on nii külma- kui põua- kui liigveetundlikke taimi. piltide pealt on veel kahtlasem vaadata, kui pole just eesti aedadest tehtud. ise olen 10 aastat sellega tegelenud, paaril viimasel aastal võib juba öelda , et on ilus ja järgi on jäänud ikka eestis levinud lilled, paljud neist ülalpool nimetatud, lisaks iisop, erinevad kukeharjad, kuldvits, roomav vits, igihali( tõeline pärl, seda ei võta ussi- ega püssirohi) jne.
 
Juku 17 16. juuli 2007, kl 19.45
Icicc, aiaitark olen nüüd kindlasti...;-)

Aga siiski, mul praegu õitsevad valged ja sinised karpaadi kellukad, tumepunane nurmenelk, kollane kuningakepp, mägisibulad, kollane kukeharja moodi taim alustab. Mõned on veel, mille nime isegi täpselt ei tea / ei mäleta.:-)

Aga väga raske on konkreetselt öelda, sest igal suvel on õitsemise ajad veidi erinevad. Vahel hakkab mõni ka teist korda õitsema. Sel aastal on juuli keskel üllatavalt palju õisi.
Hiljem õitsevate püsikutega on üldse raske, peab ikka mõned üheaastased lilled erinevat tooni roheliste mätaste vahele pikkima.

Sügisel hakkab õitsema: suur punane kukehari ja sügislill - Colchicum autumnale.

Väiksem hosta on ka õiteta kena.
 
palisandra 16. juuli 2007, kl 21.01
 
alissandra 16. juuli 2007, kl 22.01
Palisandra, ma tean isegi, et praegu ohakad õitsevad.:))

Suur aitäh vastajatele!
Ma just nimelt igasugu nimesid tahtsin, siis hea piltide järgi vaadata ja muideks on päris häid pilte googlis. Ma poodi eriti ei kipugu, sest vennanaine ostab aga aianduspoest kõiksugu kalleid taimi kokku ja kõik nad tal välja läinud on. Pildi järgi mul lihtsam tuvastada, siis meenub ka tavaliselt, kus aias just taolist taime nägin. Ma rohkem see teiste aedadest pommija.:))


Triinule ja gerlile soovitaks ka otsingut kasutada, leiab nii pilte, kui ka kõiksugu materjale nii lihtsa kiviktaimla kui ka alpiaia kohta või siis võtta raamatukogust mõni raamat (kui on, ega ma ise pole uurinud sealt).
 
linda 17. juuli 2007, kl 00.35
Ma kauplusi ei julgeks isegi soovitada, seal on tihtipeale müüjad just sellised, et ei tee kapsal ja krüsanteemilgi vahet.
Topivad parasjagu neid istikuid, mis hulgikaubandus sisse on toonud ja väikeaedade kasvatajaid ei võeta jutulegi.

Ajakirjanduses on ka palju juttu olnud püsilillepeenardest.
Põhilise värvi annavad (minu aias vähemalt)kukeharjad vaheldumisi eri sorti pujudega.
 
mm 17. juuli 2007, kl 10.17
Väga tänuväärne taim on müürilill, õitseb lõputult, vastupidav, kasvab kivide vahel peaaegu mullata. Ilus pealekauba.
 
rohenäpp 17. juuli 2007, kl 12.09
kust seda müürilille saaks,olen juba ammu tahtnud,aga pole kuagil veel müügis näinud
 
nõmmekas 17. juuli 2007, kl 16.27
Tee üks tiir Tallinna Botaanikaaias, saad pildi ette, mis kasvab ja nimed on ilusasti juures.
Väga hea istikutevalik ja asjalikud müüjad on Plantexi poes (Juhani puukool) ja Nõmme turul üks paks mammi müüb igasuguseid püsikuid, sh kiviktaimlasse sobivaid.
Lausa umbrhuna vohavad, aga ka ilma õiteta on ilusad akakapsas, karvane kadakkaer, hall nelk, harilik nõianõges. Esimene on punakate lehtedega, teised hallid. Väga ilus on alpi jänesekäpp (edelweiss), õitseb just praegu. Müürilill laiutab ka botaanikaaias. Kui peenrarohijate tädidega kaubale saad, siis ehk kingivad sulle tutsaka. Mul endal on ka müürilill, praegu õitseb. Loodusest tõin endale nõmmliivatee ja selle kõige harilikuma kollase kukeharja.
Veel sobivad väiksemakasvulised hostad (see valgekirjute lehtedega ja ka sinihall), helmikpöörised, nurme- ja nõmmenelgid (varsti saab loodusest seemet korjata, praegu õitsevad), mägisibulad. Kevadel õitsevad padjandfloksid, samuti sobivad varakevadised sibullilled nt krookused.
 
nati 25. juuli 2007, kl 11.00
Rohenäpp anna teada kus asud. Võin saata nutsu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!