Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
kõik nässus sel aastal
 
ave 16. juuli 2007, kl 20.56
olen juba varsti 10aastat olnud majaomanik ja aiapidaja. aga sel aastal nagu eriti nigel see olukord! nartsissid ei õitsenud sel aastal, elulõnga võttis talvel külm ära, ploome ei tule ainsatki, maasikad olid kõik nii moondunud hapud ja pisikesed kõvad pabulad, keskpäevalille taimed surid (kuivasid) lihtsalt peenras ära. olen ma ainus kobakäpp sel aastal!?
tore, et selline rubriik ka nüüd on!
 
maali 16. juuli 2007, kl 21.22
mul ka natrsissid ei õitsenud sel aastal kahjuks ja tomatid ei lähe ka mitte veel punaseks , küljes on suured kobarad aga punaseks ei taha mitte üks raas minna. kas mina olen ainuke kel tomatid ei lähe punaseks sõstrad juba valmis aga tomatit ei saa..
 
reet 16. juuli 2007, kl 21.41
tere tulemast klubisse - meie mustsõstrad ütlesid, et kasvata ise marju, kui tahad, ja vaarikad on vaatamata armastavast hoolitsemisest nirud mis nirud, peotäie ehk saab. Ploome ei olnud juba eelmisel aastal, sest mingi putukas sõi nad lihtsalt ära, va häbitu.
Tomatid ei lähe ka Emajõe ürgoru päikesepoolsel kaldal korralikus kasvuhoones veel punaseks, ehk on ikka vara?
 
ave 16. juuli 2007, kl 21.42
jajah tomatitega sama asi!
 
alissandra 16. juuli 2007, kl 22.12
Mul pole kurkidega õnnestunud, esiteks ei tõusnud enamus üles ja nüüd ei taha nad ka kuidagi kasvada. Purki panekust ei maksa vist enne sügist unistadagi.
Lavakurke see eest oleme juba mitu nahka pannud.
Tomatid panin ka suht hilja maha, alles märtsi lõpus, aga kirsstomateid olen juba päris palju saanud ja ka teised varased sordid juba roosakad.
Nartsissidest aga kaks sorti õitsevad alati, tehku ma nendega mida iganes, isegi vesirott ega külm ei taha neid, nii et päris kobakäpp vist pole.
 
aita 16. juuli 2007, kl 22.24
hoopis vesirot on kobakäp ja ühest silmast pime
 
Aeduba 16. juuli 2007, kl 22.46
Minul õitses sel aastal roniroos ülimegalt. Aeduba kasvav silmnähtavalt ja katab juba tervet aiamaja. Avamaakurk- oma tarbeks küllaga. Aga mis ei kasva on tavaline till! Kidur ja kole teine. Ploome muidugi ka mitte ühtegi. Valge pojeng õide ei läinudki kuigi nupud olid. Nartsiss sama lugu. Kress õitseb ilusti ainult lehti on nii palju, et õied ei paista väljagi. Ma lihtsalt võtan aegajalt lehti siis vähemaks. Akendel kastides olev ripp-lobeelia kasvab mühinal. Päevalilled pikaks veninud aga nõrga varrega, suhteliselt mannetud sel aastal. Väga imelik aed- paranähtus sel suvel:)
 
minni 16. juuli 2007, kl 22.48
püha taevas, mis mured teil ometi on?? mul just vastupidi... puud-põõsad lookas igatsugu imevidinate all, niiet ei tea enam, kuhupoole saagi eest punnu pista... surun vägisi naabritädidele ja tuttavatele kopsikutäite viisi, et niisama raisku ei läheks. ja imestama panebki just see, et mingi rohenäpp ma pole, alati midagi aiataha läind, a sel aastal vastupidi...
 
siiri 16. juuli 2007, kl 23.22
meil esimene kord,kui punasesõstra põõsad peaaegu tühjad.Muidu alati lookas.Kas linnud ehk sellel aastal rohkem ründasid.
 
Juku 17 16. juuli 2007, kl 23.33
Ükski taim ei kanna hästi vilja 100 aastat järjest. Ikka tekivad puhkepausid. Lihtsalt mõnel tekib puhkepaus sellel aastal, teisel järgmisel aastal.
Vahel on ka ilma süü. Küll juhtunud, et naabervallas sajab terve suve, meil aga ei tule tilkagi.
 
Juku 17 16. juuli 2007, kl 23.35
Ükski taim ei kanna hästi vilja 100 aastat järjest. Ikka tekivad puhkepausid. Lihtsalt mõnel tekib puhkepaus sellel aastal, teisel järgmisel aastal.
Vahel on ka ilma süü. Küll juhtunud, et naabervallas sajab terve suve, meil aga ei tule tilkagi.
 
keskeesti 17. juuli 2007, kl 08.55
isegi varajane tomat ei ole veel punaseks läinud.Kirsse mõni üksik.Pirnipuu tegi üllatuse ja teiste juur-,puuviljadega võib rahule jääda.
 
krõõt 17. juuli 2007, kl 09.25
Linnud mul küll see aasta eriti aplad. Mul suur kirsipuu sai paar aastat tagasi külma ja põdes. See aasta vaatasin, et ometi saab jälle kirsse ja ma ei saanud mitte ühtegi! Linnud panid kõik poolroheliselt nahka.
Minul ebaõnnestusid roosid. Keegi sindre oli nahka pannud pea kõik õienupud. Nüüd alles hakkab tulema õisi peale pritsimist.
 
jaa 17. juuli 2007, kl 09.32
minul marjapõõsad ja õunapuud lookas, vaarikas ajab uusi võrseid nii, et järgmisel aastal võiks juba ämbritega saaki korjata.
ploome null. isegi lehti pole ploomipuul küljes, mõtlesin, et lausa välja läinud, aga miskit nagu ikka hingitseb.
ja kartulimardika-saak on vägev, kui ainult korjata jõuaks....
 
Harjumaal 17. juuli 2007, kl 09.38
Vaarikad suured ja palju, usse pole, aga tiba nagu hapud. Till tuli vägev :). Sõstraid vähe.
 
mm 17. juuli 2007, kl 10.25
Maasikas oli veidi kehv, jah. Aga nartsissidest sain üleeelmise külma talvega lahti. Hilistest tulpidest samuti. Peenematest taimedest ei räägigi. Kõik neli ploomipuud läksid mustaks, tänavu kevadel saagisime maha. Aga vaarikad vohavad igal aastal, hullumeelne saak. Till on vööni ;). Tomatid hakkavad punaseks minema, kümmekond tükki on juba nahka pandud. Ja kevadel istutasin/külvasin aeda palju uusi lilli, kõik õitsevad. Pole häda midagi.
 
I. 17. juuli 2007, kl 13.09
Till ei taha kuidagi kasvada. Paar roosi on ka kängu jäänud, mitte ei taha kasvada. Paar pojengi pole ka tänavu õitsenud. Ja kirss ajas tänavu ainult ühe kirsikese ja sellegi panid linnud lõunaks pinslisse.
Ülejäänud kasvavad nii mis mühin. Vaarikas on lookas, marjad suured ja magusad.
 
triibuline 17. juuli 2007, kl 14.46
vaarikaid pole,pooled väljaläinud.
kurk ei tahtnud tõusta aga peale mitut katset kasvavad nüüd nii et mõhiseb.
till seal kuhu teda külvasin on nigel,aga kuhu ta ise end külvas seal kasvab jälle nii et hoia ja keela.
ploome pole me aastaid saanud aga puu veel noor ka.
maasikad teist suve uues kohas ja see kord tuli neid ikka otsa kõvasti.
lilled on lookas juba kevadest alates.sai rajatud uus okaspuude ja väikeste põõsaste klomp,eks näis kas elavad talve ka üle.
tomat roheline aga eks meil rannarahval tule kõik hiljem kätte
 
triibuline 17. juuli 2007, kl 14.46
vaarikaid pole,pooled väljaläinud.
kurk ei tahtnud tõusta aga peale mitut katset kasvavad nüüd nii et mõhiseb.
till seal kuhu teda külvasin on nigel,aga kuhu ta ise end külvas seal kasvab jälle nii et hoia ja keela.
ploome pole me aastaid saanud aga puu veel noor ka.
maasikad teist suve uues kohas ja see kord tuli neid ikka otsa kõvasti.
lilled on lookas juba kevadest alates.sai rajatud uus okaspuude ja väikeste põõsaste klomp,eks näis kas elavad talve ka üle.
tomat roheline aga eks meil rannarahval tule kõik hiljem kätte
 
dfsdfsd 17. juuli 2007, kl 14.48
mul ka tomatid punaseks ei lähe :D punased sõstrad tõesti juba ammu valmis ja mahlad-moosid tehtud, aga tomateid ainult mõned üksikud punased. rohelisena on nad seal juba oiiiiiiiii kui ammusest
 
ra 17. juuli 2007, kl 16.54
Mul ka jama tomatitega, said varakult juba kasvuhoonesse ja kasvasid mis mühises, aga punasest värvist võib sel aastal vist unistada. Amplitomatiga samamoodi, paksult täis, aga ei midagi roosapoolsetki :(
Porgand sel aastal ka üles ei tulnud, see-eest basiilik, rosmariin, till ja meliss on nagu umbrohi.
Roosid kah niruvõitu.
Ehh.. kuidagi nutune..
 
Kolevants 17. juuli 2007, kl 19.41
Ja mina mõtlesin, et ainult minu tomatid on otsustanud punaseks mitte minna :))
Lilledel pole viga, aga näiteks aeduba ja hernes üles ei tulnud, kuna nende idanemise ajale sattus kuivaperiood. Igatahes otsustasin edaspidiste pettumuste vältimiseks tulevikus lattoataimed ette kasvatada.
Sõstardes on klaastiib sees, need lähevad mahakandmisele. Roosid on kehvad, aga pole ime - tänavune soe talv jättis püsikutele väga vähe puhkeaega. Eks järgmisel aastal läheb loodetavasti paremini!
 
Prukk Lõugan 18. juuli 2007, kl 08.01
Till minulgi kidur...

Ja keskpäevalilled on veidrad - vohavad mis jube, kuid mitte ainsamatki õiekribulat pole küljes. Ei enda kasvatatud taimedel, ega turult ostetutel...
 
ploom 18. juuli 2007, kl 10.34
Ja meil on sel aastal selline ploomisaak tulemas, et tuleb vist puudele toed alla panna. No ikka nii täis on, et ploomid kohe paksult kobaras. Ma selle peale just mõtlesin, et ju siis sel aastal hea ploomiaasta - nüüd on imelik lugeda, et teistel ei olegi nii.
 
tartulähistelt. 18. juuli 2007, kl 12.31
Tomat ei kavatsegi punaseks minna, rohelisi suuri juba mitu nädalat.
Kõiki sõstraid väga vähe. Ka vaarikaid. Õunu peab alla raputama, et puid ei lõhuks.
 
:) 18. juuli 2007, kl 19.11
jama jahh kui till ei tõuse ja kurk kuivand.
 
mul ka 19. juuli 2007, kl 11.17
mul ka, aga ma arvan, et mu maa vajab hädasti sõnnikut... aga pole kusagilt saada, see häda on. Aga nii viletsat aastat aias mul polegi olnud. Ainult maasikas kasvas ilus, kuna väetasin kevadel hoolega... kahju. Otsin sõnnikut edasi (kui keegi pakub Lääne- Harjumaal, siis võiks siin teada anda- ühe sõiduauto järelkärutäie ostaks jalapealt)
 
potikas 19. juuli 2007, kl 12.54
mul siin nii ja naa,marjasaagid tulevad sel aastal tõesti nirud,ploomid mul ei jaksanudki neid põua ja külmakahjustusi läbi põdeda,said hukka,see-eest viinamari on kobarate all lookas,tomatid kisuvad ilusasti põsed roosaks,ja kõik istutatud lilled õitsevad imeilusasti.kurgid-kapsad-kaalid jm aga on mul igal aastal super pluss,ise ka ei tea miks,ei ma neid eriti poputa midagi,rohin,harvendan vaid.vast õige see,et vanarahvas ütleb-anna südant ja s...a,küll siis kasvab.ikkagi edu kõigile,aastad ei ole vennad,tuleb jälle uus ja parem aasta!

to ploom-NB!NB!kus on see vägev ploomisaak,äkki saaks väheke osta?
 
kasemetslane 20. juuli 2007, kl 08.45
Tjah. Vaarikate ja õuntega lugu nii, et eelmisel aastal kandsid nõrkemiseni, sel aastal vaid paar tükki "näidiseks". Astilbed hakkasid nii hilja kasvama, et juba pelgasin, et soh, välja läinud -- aga nüüd ikka õitsevad kenasti.
 
Kollanokk 22. juuli 2007, kl 00.03
No minul till, küüslauk, punane sõstar ja 1 õunapuu annavad korralikult saaki aga ülejäänud on küll nutune aga ma õnneks esimest aastat aiapidaja, nii et küllap isegi palju valesti teinud ja üritan kuskilt tarkust ammutada. Loodetavasti aitab siin viibimine ka targemaks saada ;)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!