Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
aedtill ja haiged maasikad
 
Pia 17. juuli 2007, kl 22.38
Kuidas tilli kasvatada? Olen juba mitu aastat aiaomanik. Kõik need aastad on till ühesugune vaatamata eri sortidele: madal ja kolletuv. Mida ma teen valesti?
Aedamaasikad on ka mingi haiguse saanud: lehed kipras ja marjad pisikesed ning kõvad. Juurisin nad nüüd välja. Kui ma samale kohale istutan uued taimed, kas need saavad ka selle haiguse?
 
reet 17. juuli 2007, kl 23.32
Minul kasvab till sel aastal esimest korda enam-vähem normaalselt. Ainus uus asi, mida teen, on usin kastmine. Pole aimugi, kas tahabki palju vett saada või on see juhuslik.
 
mirr 17. juuli 2007, kl 23.53
kõik aias tahab vett saada, ka till.
kastke aeda kas hommikul vara või õhtul, kui päike juba loojunud, sest siis see vesi niisutab maapinda kauem kui keskpäeval kastetu.
maasikad tahavad uut kohta umbes iga 3 aasta järel, muidu lähevad kiduraks, nad tõmbavad mullast kõik väärtusliku välja ja muld jääb vaeseks. võibolla on sul kaua ühe koha peal?
 
Helga 18. juuli 2007, kl 06.54
Jah, samasse kohta ära nüüd maasikaid enam istuta. Muidu saavad uued ka nakkuse,. Uued taimed on soovitav osta mesiteempaljundatud, siis väldid jama, et turult jälle nakatatud taimed saad.
 
mm 18. juuli 2007, kl 10.11
Meristeempaljundus on selle sõna nimi. Ja maasikad tahavad istutamisel sõnnikut saada, siis kannavad hiljem hästi.
 
mirr 18. juuli 2007, kl 15.06
kui sul sõnnikut võtta pole, siis mul tuli meelde, et istutasin omi maasikaid alati kompostimulla abil. Auk peenrasse, paar peotäit kompostimulda põhja, taim sisse, ning auk kinni.
 
kats 18. juuli 2007, kl 17.08
kasta maasikaid!
Huvitav, meil kasvab tull nii mis mühiseb. Ja iga aasta. Taimed on suured ja rammusad. Samas maa on savine ja väga kuiv. Ja me ei kasta ka, aga till vohab ikka üle kõige nii mis mühiseb..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!