Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
tomatid ei lähe punaseks
 
kurblik 18. juuli 2007, kl 12.39
Miks küll juba vähemalt kolm nädalat mitte ainuski suur ja roheline tomat ei võta roosakat jumetki, rääkimata punaseks minekust?
 
mäletaja 18. juuli 2007, kl 14.42
Süsti tomatitesse inimese kus.t, nii tehti veneajal. Ausalt.
 
.. 18. juuli 2007, kl 15.04
Meil sama jama kuu aega kasvuhoone rohelisi tomateid täis ja üks siis hakkab nyyd alles jumet võtma
 
olen kuulnud 18. juuli 2007, kl 15.11
olen kuulnud, et kaaliumpermanganaadi (lilla) lahusega tuleb neid kasta, siis lähevad punaseks.
kas see oli siis nüüd lihtsalt trikk, et punaseks läheksid, et neid müüa saaks või kõlbavad pärast seda süüa ka, seda küsi teadjamatelt, enne ära eksperimenteeri.
 
Heino. 18. juuli 2007, kl 16.43
Iga asi omal ajal, nii lähevad tomatidki kord punaseks, maitsvaks ja mahlaseks. Vene ajal olla kasutatud novakaiini süsti nende valmimise kiirendamiseks.
Aias sügis tasapisi läheneb; sõstrad, vaarikad, karusmarjad, till, sibul, hernes, kurgid lähevad juba hoidisteks ja sügavkülma.
Kesk Eestis.
 
jaa 18. juuli 2007, kl 17.28
Liigne kaltsium pidurdab tomatite valmimist.
 
maia 18. juuli 2007, kl 18.06
Tomatitel tuleb alumisi lehti ära võtta ja siis hakkavad kiiremini punaseks minema.
 
Heino 18. juuli 2007, kl 18.57
Maia ütleb väga õiged sõnad, vaid täiendaksin veidi. Kui tomatitaimed on kasvu saavutnud ja kobaraid samuti piisavalt, tuleb alustada lehtede kärpimisega. Sellisel põhimõttel, et kas tahan lehti, või vilju. Mina ei ole korraga taimi paljaks püganud. Ikka ülepäeva mõned oksad-varred lehtedega ära lõikanud, alustanud altpoolt. Siis on võimalus õhul taimede vahel liikuda ja mädnik ei tule kimbutama. Taimede väljanägemine muidugi kannatab, sest praegu mul külmkasvuhoones rohelised rootsud milledel küljes punaseks minevad tomatikobarad, silmailuks veidi rohelisi lehti.
Suurtes kasvuhoonetes on teised tingimused, minul selline 18 ruutmeetrine.
 
küsimus Heinole 18. juuli 2007, kl 21.19
Teemaalgatajal lehed ära võetud alumise kobarani. Kas vähe?
 
Agronoom 19. juuli 2007, kl 09.30
Tuleb kastmist vähendada.Ja peagi näete tulemust.
 
Saia Lill 19. juuli 2007, kl 12.38
Teemaalgatajal lehed ära võetud alumise kobarani...

* vabanda mind teemaalgataja, aga sain kõhutäie naerda :)))
 
taimetark 19. juuli 2007, kl 15.09
kasta tomati lehtedest tehtud leotisega,pool klaasi leotist kastekannu kohta.
 
päikesetomat 19. juuli 2007, kl 17.34
kas teate või olete tähelepannud, et need tomatid, mis "puus" korralikult punaseks küpsevad, on palju magusamad.

Minge turule tomateid maitsma, siis saate maitse erinevustest aru.

Ma ise ka kunagi ei saanud aru, kui üks tuttav rääkis, et tema alati enne tomatite ostu küsib, kas need on magusad ja kas neid saaks maista? Kes maista annab, see peaks õiget juttu rääkima.

Nüüd kui ise neid "puus" kasvatan, siis poe tomateid enam ei taha. Mõni isegi räägib, et poetomat põletab suud, kuid kodu tomat ei. Milles vahe? Poe tomat on tavaliselt pea roheliselt korjatud ja siis isegi paar-kolm nädalt külmades ladudes seinud. Loomulikult neil puudub siis magus päikesemaitse.

Proovige ja te ei kahetse, mõnusaid maitseelamusi!
 
. 20. juuli 2007, kl 09.49
pane lehtpuutuhka.
 
jd 20. juuli 2007, kl 23.42
Iga asi omal ajal - arvan ma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!