Aianurk
tomatid ei lähe punaseks
kurblik 18. juuli 2007, kl 12.39 |
mäletaja 18. juuli 2007, kl 14.42 |
.. 18. juuli 2007, kl 15.04 |
olen kuulnud 18. juuli 2007, kl 15.11 |
Heino. 18. juuli 2007, kl 16.43 |
Iga asi omal ajal, nii lähevad tomatidki kord punaseks, maitsvaks ja mahlaseks. Vene ajal olla kasutatud novakaiini süsti nende valmimise kiirendamiseks.
Aias sügis tasapisi läheneb; sõstrad, vaarikad, karusmarjad, till, sibul, hernes, kurgid lähevad juba hoidisteks ja sügavkülma.
Kesk Eestis.
Aias sügis tasapisi läheneb; sõstrad, vaarikad, karusmarjad, till, sibul, hernes, kurgid lähevad juba hoidisteks ja sügavkülma.
Kesk Eestis.
maia 18. juuli 2007, kl 18.06 |
Heino 18. juuli 2007, kl 18.57 |
Maia ütleb väga õiged sõnad, vaid täiendaksin veidi. Kui tomatitaimed on kasvu saavutnud ja kobaraid samuti piisavalt, tuleb alustada lehtede kärpimisega. Sellisel põhimõttel, et kas tahan lehti, või vilju. Mina ei ole korraga taimi paljaks püganud. Ikka ülepäeva mõned oksad-varred lehtedega ära lõikanud, alustanud altpoolt. Siis on võimalus õhul taimede vahel liikuda ja mädnik ei tule kimbutama. Taimede väljanägemine muidugi kannatab, sest praegu mul külmkasvuhoones rohelised rootsud milledel küljes punaseks minevad tomatikobarad, silmailuks veidi rohelisi lehti.
Suurtes kasvuhoonetes on teised tingimused, minul selline 18 ruutmeetrine.
Suurtes kasvuhoonetes on teised tingimused, minul selline 18 ruutmeetrine.
küsimus Heinole 18. juuli 2007, kl 21.19 |
Saia Lill 19. juuli 2007, kl 12.38 |
taimetark 19. juuli 2007, kl 15.09 |
päikesetomat 19. juuli 2007, kl 17.34 |
kas teate või olete tähelepannud, et need tomatid, mis "puus" korralikult punaseks küpsevad, on palju magusamad.
Minge turule tomateid maitsma, siis saate maitse erinevustest aru.
Ma ise ka kunagi ei saanud aru, kui üks tuttav rääkis, et tema alati enne tomatite ostu küsib, kas need on magusad ja kas neid saaks maista? Kes maista annab, see peaks õiget juttu rääkima.
Nüüd kui ise neid "puus" kasvatan, siis poe tomateid enam ei taha. Mõni isegi räägib, et poetomat põletab suud, kuid kodu tomat ei. Milles vahe? Poe tomat on tavaliselt pea roheliselt korjatud ja siis isegi paar-kolm nädalt külmades ladudes seinud. Loomulikult neil puudub siis magus päikesemaitse.
Proovige ja te ei kahetse, mõnusaid maitseelamusi!
Minge turule tomateid maitsma, siis saate maitse erinevustest aru.
Ma ise ka kunagi ei saanud aru, kui üks tuttav rääkis, et tema alati enne tomatite ostu küsib, kas need on magusad ja kas neid saaks maista? Kes maista annab, see peaks õiget juttu rääkima.
Nüüd kui ise neid "puus" kasvatan, siis poe tomateid enam ei taha. Mõni isegi räägib, et poetomat põletab suud, kuid kodu tomat ei. Milles vahe? Poe tomat on tavaliselt pea roheliselt korjatud ja siis isegi paar-kolm nädalt külmades ladudes seinud. Loomulikult neil puudub siis magus päikesemaitse.
Proovige ja te ei kahetse, mõnusaid maitseelamusi!
Lisa postitus