Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
Püsililled???
 
N21 19. juuli 2007, kl 15.50
Milliseid pysililli ja põõsaid aitab istutada suvekodusse, mis ei vaja vägapalju hoolitsemist ja mis õitsevad ilusasti?
 
jaa 19. juuli 2007, kl 16.06
sibullilled - tulbid, nartsissid, liiliad
pojengid, päevakübar, talinelk, kellukad,aedkarikakar jms, neid on palju, vaata aianduslehekülgedelt
 
xxx 19. juuli 2007, kl 16.37
Pojeng, murtud süda. Mul vanaemal kasvasid aias veel liiliad.
 
mul 19. juuli 2007, kl 18.12
floksid, saialill
 
Jooga 19. juuli 2007, kl 23.04
Eelistan madalaid sorte (kuni 30 cm), neid ei pea toestama - akakapsas, kukeharjad, lumeroos, viltleht, madalad enelad, ka hostad. Enamuse nimesid ei tea, aga ostan poest püsikute hulgast ja katsetan, sest kõik ei lähe kasvama igas mullas. Õitsevad vaheldumisi kevadest sügiseni ja paljunevad nii mis kole. Laisa aednikuna liiliaid, flokse ja pojenge ei kasvata just nende kõrge kasvu tõttu, ka ei meeldi, kui pojengi äraelanud õied üle muru laiali lendavad.
 
katu 19. juuli 2007, kl 23.08
Minule meeldivad ka vanaema taluaia lilled - pojengid, floksid, lupiinid, tokkroosid, kukekannused, kellukad, sõrmkübarad, habenelgid e. talinelgid, kes kuidas kutsub, käoking.
Lilleilu jagub igaks suvekuuks. Need enamus küll kõrged lilled aga minu aeda sobivad.
 
mina ise 20. juuli 2007, kl 00.23
mulle meeldivad enelad ja palju, erinevad värvid, suht külmakindlad. Siis veel mungalilled, lilleherned, floksid, murtud südamed, kuslapuud,hortensiad, sirelid, siilikübarad, astilbed,erinevad värvid ja suurused.
 
ma ka 20. juuli 2007, kl 08.57
pakuks, et enelas, katab hästi ja õitseb kaua.
 
suslik 20. juuli 2007, kl 10.40
Kevadel - lumikellukesed, märtsikellukesed, tulbid, krookused,erinevad priimulad.
Natuke hiljem - iirised, kultuurlupiinid( kui istutada eri värvi üksteise kõrvale, saab imeilusa värvilaigu aeda), aedkarikakar, kipslill,floksid, talinelgid, astilbe( õitsevad just praegu), sügiseseks ajaks krüsanteemid ja gladioolid.Vabale peenrapinnale olen istutanud suvelilli. Soovitavalt istuta taimed nii, et igal ajal midagi õitseb. Päris hoolitsuseta aga ei saa mitte kuidagi, aga need lilled on üsna vähenõudlikud.Päikest ja jõudu sulle N21.
 
tagasihoidlik 20. juuli 2007, kl 10.42
Et siis võtaks norija rolli:).Lilled ja põõsad kasvavad hästi sellistes tingimustes,millised just neile sobivad,sel samal põhjusel vajavad siis vähem hoolt ka.Nt.lõunaeesti liivastel muldadel ei õnnestu alati ebajasmiini kasvatamine ja hapulembesed taimed ei edene paeses mullas,ka mereäärsetes sooldunud muldadel ei kasva paljud lilled-põõsad.Vaata ringi,millised taimed kasvavad ümberkaudsetes aedades või metsades ja siis tee omad valikud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!