Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
Forsüütia
 
Tiiu 21. juuli 2007, kl 22.11
Istutasin eelmisel sügisel forsüütia. Kevadel õitses ilusti ja puha, aga tal on ainult 2 umbes meetrikõrgust oksa. Nüüd lugesin, et oleksin pidanud pärast istutamist tagasi lõikama.
Millal ma võin teda nüüd lõigata ja kui palju, et ta tihedamaks muutuks?
 
muretu 22. juuli 2007, kl 11.24
Võid ka praegu lõigata,kolmandiku vähemalt,ka pool.Mina lõikan siis kui näen,et põõsas lohmakaks paistab vaadates.Ta suht lollikindel kasvaja aga külm kipub tihti lumest väljaulatuvat osa näpistama,et õisi sealt ei näe aga lehed kasvavad ikka.
 
mures 22. juuli 2007, kl 13.44
Aga mul mitu aastat kasvab aias,aga ühtegi õit pole veel näinud,kuigi lõikan tagasi.Ei oska midagi peale hakata.Lehed on ilusad ja tugevad oksad ,aga vot õisi pole.
 
Tiiu 22. juuli 2007, kl 17.13
Aitäh, üritan siis lõigata.

mures,
kas on ikka päikselises kohas? Forsüütia tahab õitsemiseks päikest, nagu ma aru olen saanud.
 
ära veel lõika. 22. juuli 2007, kl 20.19
Mina kallutasin mõlemad pikad oksad ühe kohaga vastu maad, sellele kohale mulda ja kivike siis kõige otsa. Võtsid mõlemal need kohad juured alla, nii sain ühest kolm.
 
rohenäpp 22. juuli 2007, kl 21.22
Ärge lõigake noori oksi tagasi. Forsüütia õitseb teise aasta võrsetel, te lõikate järgmisel aastal oletatavalt õitsvad oksad tagasi.
 
Mina teen nii 23. juuli 2007, kl 11.14
et lõikan forsüütia oksi kohe pärast seda, kui nad on õitsenud. Pärast kesksuve seda enam ei tohiks teha (vt rohenäpp). kannata see aasta veel ära, eks jrgm kevadel lõikad.
 
mann 23. juuli 2007, kl 22.18
Lõigatakse kohe peale õitsemist. Kui õisi tahad. Samas, kui on vaja, et põõsas tihedam oleks, siis tuleb lõigata, ja tugevalt. Siis hakkab jõudsamalt kasvama ja haruneb maapinna lähedalt. Väetamine peale lõikamist oleks ka soovitatav.
 
Tiiu 24. juuli 2007, kl 10.53
Nüüd on nii palju soovitusi, et olen lausa nõutu. Vist jätan ta praegu nii ja lõikan järgmisel kevadel. Muidugi tahan, et see oleks põõsa moodi, aga ega kiiret tegelikult ei ole (tore oleks siiski järgmisel aastal ka õisi näha). Meeldis ka 'ära veel lõika' soovitus, aga kui ma niimoodi oksi painutan, kas see ei riku põõsa kuju?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!