Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
naabri kass minu peenras
 
nukker naine 23. juuli 2007, kl 10.16
mida teha? mure on pealkirjas (NB! lugeda eriti ahastava alltooniga).
 
sa pole üksi:( 23. juuli 2007, kl 10.38
Oleneb,mis taimede peenras ta käib.minul on eriliseks terroriseerimiseobjektiks võetud sibullillede sügisesed istutuskohad,sest segan mulda liivaga(liiv on kaanega kinnises puukastis seisnud) ja seal on käpal hea kraapida.Panen nendele kohtadele jäigad võrgutükid-vähemalt kassihädad ei reosta mulda nii palju.teine kurbuse objekt on väike kukerpuu Bagatelle-lihtsalt see ei saagi kasvada,kuna pool põõsast lihtsalt murtakse oma nühkimisega ära.Andsin mehele järele ja võtsime koera õue.Vähemalt ei vahi võõrad kass-elukad jultunult keset aeda vaid liiguvad vargsi aiaääri mööda.Aga aitab kindlasti kivikillustikust multš, ka kooremults kui selle kasutamiseks peaks sobivat võimalust leiduma.
 
jah 23. juuli 2007, kl 10.47
kass on isepäine loom, ega seda ei saagi kuidagi vältida, naabritega tülli minna pole ka mõtet. Võta koer ,kui see võimalik on:)
 
Muuseas 23. juuli 2007, kl 11.12
kas austatud aiapidajad pole märganud, kui suure mõnuga kutsud puudele ja põõsastele käivad pissimas?
 
kah tige 23. juuli 2007, kl 11.25
pole mõtet minna tülli jah. panen peenrasse mutilõkse, ja kui tarvis siis ka veel karmimad meetmed tarvitusele. olgu isepäine loom, aga minu sibulad ja porgandid,mida lapsed söövad olgu selle isepäise looma pärast rikutud?
aitab ka see, kui mulla alla paigutada puulatt, kuhu peened naelad sisse löödud. korra sai tunda, enam ei taha.
 
kah tige 23. juuli 2007, kl 11.26
pole mõtet minna tülli jah. panen peenrasse mutilõkse, ja kui tarvis siis ka veel karmimad meetmed tarvitusele. olgu isepäine loom, aga minu sibulad ja porgandid,mida lapsed söövad olgu selle isepäise looma pärast rikutud?
aitab ka see, kui mulla alla paigutada puulatt, kuhu peened naelad sisse löödud. korra sai tunda, enam ei taha.
 
naabrieit 23. juuli 2007, kl 13.20
poes on müügil ka kasse peletavaid vahendeid( pulbrid või vedelikud), nendest peaks küll kasu olema.
kassi kahjuks oma aias kinni ei hoia ja pole mõttet naabriga tülitseda. meil õnneks koer kes ajab kassid minema.
 
lotte 23. juuli 2007, kl 13.23
sellepärast ongi minu kass tubane ja õues käib ainult rihma otsas. ma ei saa aru nendest inimestest, kes lasevad kassidel vabalt linnas ringi joosta. kui maal elasime, siis käisid meie kassid ka loomulikult vabalt õues, aga linnas seda küll ette ei kujuta. ei taha ju, et minu kass oma häda teeks laste liivakasti või kraabiks segi teiste hoole ja armastusega tehtud lillepeenra, sellest rääkimata et ta auto alla või pahatahtlike inimeste kätte sattuks.

naabriga võiksid rääkida ikkagi, see on ju rohkem tema probleem kuidas ta kassi oma krundil hoiab.

minul ka naabrite kass käis meie ukse taga pissimas (vahel vastu ust, vahel vastu lillepotti). kui naabrile ütlesin ja palusin tal oma kassi jäljed koristada, siis esialgu ta muidugi hakkas vastu, no et kuidas ma tean, et see just tema kass, käskis mul osta kasside peletajat jne.
aga mina leian, et see siiski pole minu kohustus kui loomapidamise reeglites on kirjas, et ei tohi oma lemmikul lasta lahtiselt joosta... ja seda, et see oli tema kass nägin ise eemalt mitu korda.

ükskord passisingi siis kaameraga, kuni naabri kallis süütu kiisuke tuli meie terrassile asjatama ;)
igatahes peale filmi nägemist küüris naaber terrassi ja lillepotid puhtaks ja tõi mulle pudeli kasside peletamise vahendit. tema kassi olen ka viimasel ajal vähem õues vabalt jooksmas näinud. varem oli nii, et ise läks hommikul tööle ja kassi lasi terveks päevaks õue, nüüd käib kassiga hommikul enne ja õhtul peale tööd õues. kass on küll lahtiselt, aga mitte enam omapead.
 
nojah 23. juuli 2007, kl 13.45
et puudele põõsastele pissivad ainult poiss-kutsud:)ja igatahes hulkuvaid koeri on tunduvalt vähem näha kui kasse.Paljudel mu tuttavatel on kenad kodukiisud,kes saavad tubase eluga suurepäraselt toime.Kevadel,kasvuloori panemise ajal soovitas naabritädi kasutada veega pooltäidetud 1,5l joogipudeleid.Aitas,mu loorialustel ei käinud kassreod peal püherdamas,neile ei meeldivat see päikeses vilklev vesi.Keset suveaega pole veel proovinud,võimalik et mõjub ka.Need kassipeletusained küll igat kassi ei peleta,asjatu lootus.
 
tuttav lugu 23. juuli 2007, kl 14.43
Tokke peenardesse panna, eriti haralisi, odavat lõhnaõli piserdada, tsitruseliste koori, ise puistan puutuhka peenardele, see on väetiseks ja kahjurite tõrjeks, kassidele ka millegipärast ei meeldi.
 
Prukk Lõugan 23. juuli 2007, kl 17.07
Noo kamoon! Kui kass on minu aias, siis ma võin teha mida iganes, et teda sealt eemale peletada. Alustades veepommidega ja lõpetades kihvtitatud sardellidega.
Mis see olgu, et aiaomanik peab ostma kassitõrjepulbreid! Pealegi need pahatihti ei toimi. Ma ostan kasvõi ragulka.

Lotega igati nõus ja temataolised kassipidajad olgu teistele eeskujuks!

Vott nii!
 
Liisa 23. juuli 2007, kl 21.54
Mmm, kui inimene ei suuda pidada oma looma oma territooriumil, siis ärgu pidagu üldse looma, nii lihtne ongi.
 
lihtne 23. juuli 2007, kl 22.28
peenarde vahed värske virtsaga üle valada. kassidele ei meeldi kui käpad märjaks saavad.
 
nukker naine 24. juuli 2007, kl 08.31
kustkohast ma seda värsket virtsa võtan?
 
kulm kortsus 24. juuli 2007, kl 11.13
Ja virtsa miinuseks räägib khm!hais.Kui tegu on linnaaiaga kus iluaed ja köögiviljandus kõrvuti asuvad...Aga mina käitun ka kurjasti kui kassid mu krundile käivad.Lubasin mehel ka soolapüssi kasutada,kuigi ta tegelikkuses pole loomavihkaja aga need kassihordid ajasid temalgi harja punaseks.Mõneks ajaks sai rahu aeda,nüüd hiilivad jällegi tagasi...
 
sidrunist limonaadi 24. juuli 2007, kl 11.53
Olen mitmeid kordi näinud, kuidas kassid mu aias hiirtega maiustavad, seepärast ütlen neile, tulge ikka tagasi.
Peenardesse võib lepast pulgad panna, lepp kuivab ilusaks kuldpruuniks, õunapuude harvendamisel saab haralisi oksi, mida peenardesse torgata, need on lausa peenra ehteks.
 
nukker naine 24. juuli 2007, kl 12.53
mis ehteks? kolu ju! pealegi ajab tigedaks, et mina pean oma aeda ehitama kassitõrjeks püüniseid,kui see on tegelikult naabri kohus hoida oma loom oma kodualal.
 
spets 24. juuli 2007, kl 14.49
Eelpoolnimetatud nn. peenraehetest niipalju, et torkisin oma porgandipeenra vaarikavartest puupulki täis, et naabri kass mu taimi ära ei lamaks, nimelt käis seal lihtsalt päikese käes peesitamas. Ja mis te arvate, et see teda takistas - ta oli nagu voolik nende pulkade vahele ennast põiminud ja ikka lamas seal...
 
marx 24. juuli 2007, kl 16.20
Nüüd saab aru küll kus need looma vihkajad on.Probleem pole ju nii hull.Esiteks kui te kõik nende kassidega tülli mõtlete minna siis kassid just pissivadki teie peenrasse.Teiseks on väga tõhus pritsimis vahend-PINK-NIT-maksab ka vähe ja kui nädal otsa igal hommikul lased hoiavad kassid tõesti eemale.Kõige julmem on mürgitamine,loom jääb ju loomaks.
 
Volk 24. juuli 2007, kl 18.34
Õhupüss muretse. Ja muudkui lase nende pihta. Naaber võttis kassi endale, mitte sulle.
 
Kolevants 24. juuli 2007, kl 18.52
Kassi- kui koeraomanikuna võin öelda, et Pink-Nit ei mõju kassidele. Saan teemaalgataja murest täiesti aru, aga sinust, marx, küll mitte. Miks on kassiarmastaja sinu arvates suuremate õigustega, kui näiteks aiaarmastaja? Elan küll maal, aga olen samamoodi hädas enda aeda trügivate ja reostavate naabritele kuuluvate ja hulkuvate kassidega (kes lõhuvad minu lilli; vahel ootad pikisilmi, millal mõni õis avaneb ja siis on see hommikuks lihtsalt puruks lamatud) ja peletan neid näiteks voolikust lastava veejoaga ikka mõnuga - ja leian, et mul on selleks täielik õigus! Muide, oma kassid saavad sama mõõduga, kui nad kuskil peenras asjatamas või vedelemas leian.
 
marx 24. juuli 2007, kl 19.11
ma elan ka maal ja minu lilli lõhuvad nii oma kui naabri koerad kassid, aga viimasel ajal võtan asja lihtsalt huumoriga. Pink-nit aitab minul küll väga edukalt kasside vastu.Tänu sellele on mul sel aastal peenrad korras,isegi naabri kitsed loobusid õunapuu ära söömisest.Päikest.
 
ka hädas 24. juuli 2007, kl 20.23
No need peletajad ei peleta midagi, eelmisel suvel sai hea summa magama pandud, küll kraanulid mullapeale ja mulla alla, mis peaksid kasse eemale peletama, küll pritsitud, hullem jamamine kui muude kahjuritega, ja etskae, ise aias olla ei tahtnud hais oli vänge , aa kassid magsid ja kraapisid ja sigatsesid edasi.
 
Engels 24. juuli 2007, kl 20.41
sina oled ikka päris loll
 
ml 24. juuli 2007, kl 22.17
mure tuttav, lasin õhupüssist, vaevalt et pihta sain, aga hirmutas neid siiski.öösel teevad muidugi mis tahavad ja maja seina ääred ongi kassikuse ja sitahunnikuid täis. aga peenraid ei kraabi päeval. aitab kui panna kuuseoksi peenrasse just kevadel, kui seeme on külvatud.
 
kl 24. juuli 2007, kl 23.08
Tuleb muretseda koer. Ei mingit probleemi võõraste kassidega. Meil naabrikass istus 12 tundi puu otsas ja kaks koera valvasid. Kui lõpuks koerad kinni panime ja kass puu otsast alla sai, oli esimene asi põõsa alla saba püsti ja siis hakkas kangete jalgadega kodu poole venima. Enam meie õue ei tulnud ;) Oma kassi olen peenrast sedasi eemale saanud, et külvi ajal katan kattelooriga ja siis kui taimed juba suuremad, ta enam sinna ei lähe ja lilled mul peenras nii lopsakad, et lamamise kohta lihtsalt pole. Aga jah, eks häda ole nii kasside kui koertega ja kõige hullem see, et ega kassi ikka ei õpeta oma territooriumil olema, see ikka koerte teema, kassid lihtsalt on sellised isepäised ja ringiuitajad, tuleb katsuda ikka siis naabrile rääkida, et kinni paneks oma looma. meil õnneks kuskil 400 m kruntide vahe. Siis pole teema nii aktuaalne. Oma loomad peavad olema steriliseeritud, siis seisavad ise kodus ja naabrite loomad ei käi neid ka vaatamas.
 
kogenu 25. juuli 2007, kl 22.55
mürk aitab ajutiselt, sest kassihaige inimene ei saa ilma sellise peletiseta elada ja võtab kohe 2-3 uut tõbrast juurde.

Kõige paremini aitab video ja mun.politsei.
Kui ikka 2-3 korda a`1500 krooni trahvi tehtud ja maksutäitur käinud ka oma osa nõudmas, siis probleemid kadusid.
 
Arvo Sagur 26. juuli 2018, kl 21.14
Oli aeg kui ka linnaskassid said vabalt õues ja majade vahel ringi kolada, kedagi see ei seganud ega kellelgi selle vastu midagi ei olnud.
Agne Tamm 29. juuli 2018, kl 13.50
Kas puutuhk tõesti aitab?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!