Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
õue grillimisnurk kaminaga
 
aednik 23. juuli 2007, kl 17.03
Kas on keegi lasknud ehitada õue grillimisnurga (müüriga ja kaminaga)? Tahaks lasta endale aeda ehitada, kuid ei leia internetist infot. Kui palju on maksma läinud ja kuidas olete rahul, tänud kes oskavad firmat soovitada
 
seesee 23. juuli 2007, kl 18.17
meie ehitasime,ja puhta ise,tuli nii ilus ja hää,et seal me nüüd lausa igal õhtul istumegi,telekas meelest läinud.meil on seal pliit,kamin,suitsuahi-stats.grilli ei teinud,kuna katuse all tekitaks see asjatut suitsu,mis ei ole meeldiv.kui soovid näha,mõõtu võtta,oled lahkelt kutsutud,oleneb muidugi,kuskandis elad.ahsoo,kuna ehitasime oma jõududega(ux sõber abis kellele ka sümboolset tasu sai makstud),läks maksma nii 10 tonni ringi.
 
Piia Õ 23. juuli 2007, kl 18.39
Tere!
Mul selline küsimus?
Tahaksin ka ehitada,kuid kas selleks on vaja naabritega seda kooskõlastada?Kuidas Teil ?
 
seesee 23. juuli 2007, kl 23.56
vat see on alles küsimus???kuigi,jah kõik oleneb sellest,kui lähedal on naabrid,mis inimesed nad on,ja mida te oma grillmajas teha kavatsete.aga mingit kohustust mu meelest küll ei ole.küll aga võib tulla ütlemist siis,kui see ehitis ikka väga suured mõõtmed võtab,nimelt peab teatud ehitusruutmeetrite pealt ja olenevalt statsionaarse vundamendi suurusest,taotlema ehitusluba linnalt või vallalt.igalpool kohapeal eri reeglid,uurige,ja head ehitamist,sest selline kodune õueköök on ikka super!!
 
jah 24. juuli 2007, kl 01.29
kui sinna tuleb kamin, millel korsten ja tehakse elavat tuld, siis peab olema kooskõlastus nii naabritega kui ka tuletõrjega ning reeglid näevad ette teatud meetreid elumajadest ja puukuuridest, peast ei mäleta, aga oli vist 30m (võin eksida).
 
kakk 24. juuli 2007, kl 06.54
Mine metsa, 30m. Mul aed ongi 30*30m (900m2) - ma ei saaks isegi keset krunti sel juhul midagi teha. Minu mäletamist mööda oli see 5m.
 
n 24. juuli 2007, kl 09.23
kõik mis ehitad lähemale kui 3 meetrit naabri piirist tuleb naabriga kooskõlastada. See pole mingi "igal pool on omamoodi" vaid asjaõigusseadus. Üldiselt aga ei lubata ehitada isegi lähemale kui 4 meetrit. Majade vahel peab olema 8 meetrit tuletõrjenõuetest(ka kuuride) . Kui teed niisama väikse müüri ja pingid siis see pole hoone, aga korstnaga välikamin on küll juba ehitis mida peab kooskõlastama.
 
Piia Õ 24. juuli 2007, kl 09.47
Aga oskab keegi vastata,kui kamin juba ehitatud ammu oma 15 a tagasi,aga pole kooskõlastatud naabritega.Tulevad uued naabrid ja kas nad saavad nõuda ,et oleks kooskõlastatud nendega?
Tänan vastamast!
 
Nele 24. juuli 2007, kl 10.43
Piia Õ, huvitav küsimus. Mul naaber ehitas kunagi majale juurdeehituse (ei ole küll 8 meetrit meie majast, heal juhul 5), siis müüs maha. Ka minu majal oli enne teine omanik. Ehk saan ka nüüd nõuda, et juurdeehitus lammutataks?
 
Piia Õ 24. juuli 2007, kl 11.54
Küsin ise ,kuna meil naabritega on just tekkinud selline probleem?
Küsingi,kuidas on teistel need asjad lahenenud?

Mina ise ei näeks probleemi ,las naaber ehitab,kui muidugi just ei ehitata uut maja piiri peale.
 
jah 24. juuli 2007, kl 12.13
kakukene!

ütlesingi ju, et võin ka eksida, ei mäleta...miks siis kohe mine metsa?
 
ainike 24. juuli 2007, kl 14.46
Varrakul on ilmunud raaamt "Väliköögid ja -kaminad". Ehk on sellest abi...
 
M 25. juuli 2007, kl 11.02
Nelele: kui naabriga kirjalikku lepingut pole (ehitusdokumentide juurde kuskile antakse nõusolek), siis võibki tulla lammutamise nõue. Mingid tuleohutuse eeskirjad ka veel...pole ennast täpselt kurssi viinud. Võib-olla, et pole probleeme, kuni juhtub õnnetus ja ehitis nt hävib tules. Ja siis , ehki oled korralikult kindlustusele ca 10 aastat või enam maksnud, teatavad nad, et sorry, valesti tehtud ehitis, ... ja ei maksa midagi.
 
Piia Õ 25. juuli 2007, kl 11.09
Nagu ma siin siis aru saan? Kui puuduvad vajalikud nõusolekudokundid uuelt omanikult ja näitex naabri kõrvalmaja on teise naabri piirile lähemal,kui 4 m( ehitusseaduses) on mul õigus nõuda naabri hoone lammutamist? Kui ma ei anna enda nõusolekut sel hoonel paikneda lähemal ,kui 4m?
Väga huvitav teema !
 
Nele 25. juuli 2007, kl 11.32
Ehitusdokumentide juures eelmise omaniku nõusolek ju on. Ma siiski ei tahaks uskuda, et mul uue omanikuna on õigus nõuda hoone lammutamist. Kindlustus ei saa küll öelda, et valesti tehtud ehitis.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!