Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
lehtpõõsa istutamine
 
küsiks nõu 24. juuli 2007, kl 16.30
Kas lehtpõõsa istutamiseks on juba õige aeg? Tahaks nimelt lehtpõõsast ümber istutada, aga kirjanduses öeldakse, et alles augustis või siis ka septembris on õige aeg. Sel aastal on loodus mõne nädala võrra ees ja äkki sobiks juba istutada?
Istutusaugu põhja plaanisin komposti panna, et juured väga viga ei saaks. Kas ma teen õigesti või risk suur et kasvama ei lähe?
 
oleneb 24. juuli 2007, kl 18.39
oleneb...põõsa suurusest,liigist.Mina istutaksin oma kogemuste põhjal kas kevadel varakult või sügisel juba raagus olekus.Juurte vigasaamine ei sõltu ju komposti olemasolust vaid pigem põõsa väljakaevamisel lõhud tahtmatult tema juurestikku.Mida suurem juurepall seda paremini elab istutamise üle.Kindlasti kasta enne juurepalli auku panemist ka kompostiga täidetud istutusauku.Pärast mulla kinnisurumist ka kindlasti kasta.
 
k 31. juuli 2007, kl 14.28
eelmisele lisaks seda, et lehtpõõsast võib ja peab tagasi lõikama ümberistutuse käigus, siis elab ta selle paremini üle ja kindlasti tuleb ka hilisem vorm parem. Kui ümberistutada vanu lehtpõõsa hekitaimi, siis noorendada lõikamise läbi oksi, lõigates nad 20 cm peale tagasi. Kevadel hakkavad kasvama uued ilusad oksad just sinna, kus enne oli alt lage. Kindlasti on targem ümber istudada sügisel, kui lehed juba kolletunud või põõsad lausa raagus.
 
autor 31. juuli 2007, kl 18.11
Ega ma nii väga ei kiirustagi, peaasi, et õiget hetke maha ei magaks ja liiga hilja peale ei jääks. Ma botaanikas eriti tugev ei ole sellepärast botaniseerimisalast nõu küsisingi.
Et siis ootame põõsaga ;)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!