Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
Kuidas lõigata õunapuud?
 
õunahull 24. juuli 2007, kl 20.03
Olen lugenud õunapuude lõikamisest, kuid ei leidnud vastust, et kui jäme oks lihtsalt risti ära lõigata, kas siis hakkavad vesivõsud sinna otsa kasvama või ei? Et kui sellele jämedale oksale ei jää ühtegi kõrvaloksa ega üldse rohelist lehtegi, vaid lihtsalt selline meetrine nui. Tahaks puud noorendada, kuid ei julge nii lõigata, kui pole kindel, et uued oksad kasvavad.
 
klaar 25. juuli 2007, kl 00.00
Siin on võimatu seletada,sa ei saa nagunii aru.Kutsu esimest korda spetsialist koju ,lõikate koos,taõpetab õiged võtted selgeks,siis saad ise edasi.maksad 1x ,ilusaid õunapuid naudid aastaid
 
Helga 25. juuli 2007, kl 07.08
Osta kasvõi antikvariaadist mõni aianduse käsiraamat, võib olla veneaegne, seal põhimõtted ilusti kirjas. Pikk jutt. Hakkavad küll vesivõsud otsa kasvama. Mõni sort on ses suhtes aeglasem (nt Liivi sibulõun) ja ei taha tugevat tagasilõikust, jääb kiduma. Kui sul vaja mitu haru maha võtta, siis jäta see töö mitme aasta peale.
 
olli 25. juuli 2007, kl 12.38
mina, võhik, teen nii, et lõikan jämeda oksa ära sealt, kus kasvab allapoole üks(või paar) natuke toekam oks ja lõikan ka kõik ülesse kasvavad vesivitsad ja võra sisse kasvavad oksad ära.
mul on sellised ilusad leinavormis õunapuud.
 
õunapuu 25. juuli 2007, kl 20.49
ära lõika oskamatult, mul on väga valus.
 
hobiaednik 29. juuli 2007, kl 17.35
mina ka mõlgutan mõtteid, et peaks neid õunapuid veidi kärpima. puud on õunte all lookas aga kasvatab väikseid pabulaid ja laseb juba praegu maha. neid ei kõlba veel süüa ka, tuleb kõik kompostiks viia. kas keegi teab, kust saab tellida koju aedniku, kes pügaks raha eest viljapuid? ise olen võhik ja ei taha puid ära rikkuda, osad nii vanad ka juba.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!