Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
samblast lahti?
 
triin 26. juuli 2007, kl 19.58
elan nüüd tallinnas pääskülas ja siin pinnas suhteliselt liivane,aias ka palju mände. kui ühes osas aias kasvab suhteliselt ilus muru,siis teine on sambla all. kevadel tahaks aga kogu aeda saada ikka muru. kas piisab kui kasutada sambla hävitamiseks mingit tõrjevahendit või peaksin sambla ära kiskuma,uue mulla kihi panema ja siis muru?
 
sulle 26. juuli 2007, kl 20.32
puista tavalist puidutuhka
 
ka nõmmekas 27. juuli 2007, kl 13.37
me oleme aastaid puutuhka puistanud ja ei aita ta midagi. lisaks on jalad tuhased kui käid sealt üle. lugesin, et efektiivsem on pritsida samblamürki, oodata kuni sammal on kuivanud ja siis välja rehitseda. seejärel võid muruseemet peale külvata. jõudu!
 
triin 27. juuli 2007, kl 14.42
laps hakkab ka varsti kõndima,arvan et murul on palju mõnusam ringi paterdada kui samblal,niigi on kõik kohad käbisid täis.Ehk peaks juba sügisel nüüd sammalt mürgitama,et kevadel oleks lihtsam muru külvata?
 
nii ja naa 28. juuli 2007, kl 00.24
proovisin eelmisel aastal sammalpoisi - ei midagi, sammal pisut kolletas ja siis vohas edasi.
Nüüd kevadel oli pool õue sammalt täis, sest talv oli soodne. Teadjatelt võtsin siis nõu kuulda, et vaja mitte ainult sammal välja kraapida, vaid muuta ka mulla PH-d, et see on liiga happeline kui on palju sammalt. Ja selleks sobib hästi puutuhk. Kevadel siis tegin vastavalt nõuandele: kraapisin kõik sambla raudrehaga välja (sai 20 suurt kotitäit), siis külvasin puutuhka, siis külvasin lisaks muruseemet, sest mõni koht oli murust päris lage ning siis, kui noor muru tärkas, ka muruväetist. Nüüd on sammal vähemalt praegu unustatud, muru puhastatatud kohal ilus ja tihe. Vaatame, kuidas ta talve üle elab. Kui vaja, siis kordan kevadel sama. Mõned on juba talvel puutuhka külvanud, et kui siis lumi sulab, siis on kohe mulla peal.
 
mann 29. juuli 2007, kl 09.32
Minul oli Pässas selline mõnus Segasumma suvila aed, männid + erinevad lehtpuud, veidi ärakasvanud ja metsik. Lastele parim paik mängimiseks. Tee ümber maja mingil kindlal alal korralik haljastus, ülejäänu las olla looduslik (kui krunt liiga väike pole. Ei saa aru, miks peab lolli tööd tegema ja vaeva nägema muru rajamisega, kui looduslikud tingimused seda ei võimalda. Ükski muru ei taha tugevat varju ega liivast pinnast. Peaksid oma puid pügama või mõned hoopis maha võtma, samuti vähemalt 10cm kihi korralikku kasvupinnast peale vedama, kastma, väetama, iga 4 päeva tagant muru niitma (ideaalis).
 
hm 29. juuli 2007, kl 17.17
me katsetasime ka seda-teist-kolmandat,nüüd oleme samblastele kohtadele umbes kolm aastat valanud pesupulbri vett ja meil on ILUS MURU!
 
einoh 29. juuli 2007, kl 23.23
et pesupulbrivesi tegutseb siis nagu alus, muutes happelist pinnast. Võibolla tõüesti.
 
kay 01. august 2007, kl 09.37
mulle ütles aiapoe müüja et panna kõvasti muruväetist, tuhk ei aita. ta ei arvanud et enne tuleb sammal ära võtta, väetis lihtsalt aitab muudel taimedel samblast jagu saada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!