Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
roosi katmine
 
algaja aednik 26. juuli 2007, kl 22.58
Äkki saaks mõni roosikasvataja anda head nõu rooside katmisest sügisel? Ostsin kevadel erinevaid roose: põõsas,- roni- ja pinnakatteroose ning paraku ei tea, kuidas paremini neid katta külma eest.
 
***** 26. juuli 2007, kl 23.45
küsi raamatukogust raamat "Roosid",seal on kõik vajalik olemas.
 
huviline 27. juuli 2007, kl 13.34
mina olen roose katnud kuuseokstega. enne puistan kuiva turbamulda peale ja siis kuuseoksad. kui on väga külma talve oodata, siis võiks veel midagi papitaolist peale panna aga pead jälgima, et talvel sulaperioodil seal all liiga märjaks ei lähe.
 
lylymarleen 27. juuli 2007, kl 14.03
mina katan roose ainult suurte kuuseokstega ja siiani on kõik ok.
kui on liiga külm talv siis ma viskan lume kuhja ka peale.
 
huviline 27. juuli 2007, kl 14.30
niipalju veel, et roniroosid ja tüveroosid on külmaõrnemad, pead neid hoolikamalt katma. alati võid ka aiandist nõu küsida, Hansaplandis on näiteks toredad aednikud.
 
roos 31. juuli 2007, kl 15.53
roniroos painuta maha, siis kuuseoksad peale.
muuseas üle katmine tapab rohkem roose kui külm. noori roose tasub katta, vanemad saavad ise hakkama. roosile mõjub üle 5 päeva kestnud -30 kraadine külm, alla selle ei tee talle midagi.
lääne eesti koos saartega ei peagi neid suurt katma, ainult väga pikkade külmade puhul viskama lund peale.
 
nu-nu 01. august 2007, kl 22.26
telekast üks roosikasvataja mees näitas ja olen nüüd ise järele teinud...
vaja on kuuseoksi ja kuiva turvast, viimase puudumisel võib kasutada ka peenemat koorepuru, mis niikuinii ju peenral on.
sätid roosi okste vahele väikesi kuuseoksa tutte risti-rästi, siis lõikad oksakääridega sellest kõrgemalt roosiraod ära ja kuhjad peale kuiva turvast. peale panen jälle korraliku kuhja kuuseoksi. spetsid katavad veel vanade eterniitidega, et vesi ligi ei pääseks, kuid mul seda pole ja ilma on ilusam ka. ja välja pole mul läinud isegi potiroosid mitte. talvel vaatan, et lumi ikka kataks ka peenart.
põhiline pidi olema see, et õhk peab ligi pääsema ja vesi ei tohi liiga teha, st. läbi ei tohi jäätuda.
 
k 05. august 2007, kl 17.34
Suur tarkus peitub ka selles, et ei kataks LIIGA VARA. Esimesed külmad ei tee roosile midagi. Kui ööpäeva keskmine temp on juba miinus 5-7 kraadi siis tuleb katta okstega, et lumi püsiks istiku peal. Enne seda võib kuhjata roositaimele lihtsalt kuiva turvast.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!