Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
perepuud
 
taimetark 27. juuli 2007, kl 00.01
mida arvate perepuudest.tahaks oma aeda paar pere õunapuud istutada,kuna aed on väike.on ju tänapäeval olemas isegi perepuudena kirsid,pirnid ja ploomid.on nad ikka asjalikud,st.kasnad ikka kannavad ja kuidas nende eest hoolitseda.aitäh kõigile vastajatele.
 
l 27. juuli 2007, kl 13.48
vaata, et ikka tolmutajat oleks, ühest puust jääb väheks - aitab ka see kui naabriaias lähedal on mõni.
 
Kolevants 27. juuli 2007, kl 15.01
Oeh. Perepuudele on sordid poogitud just sellise arvestusega, et need üksteisele ka tolmeldajaks oleksid!!! Meil on perepuudena õunad, pirnid ja ploomid; kannavad ilma probleemideta.
 
üks 27. juuli 2007, kl 15.14
Kolevants, palun kirjuta mulle otse, jätan aadressi.
Millised sordid on koos Su pirnidel ja ploomidel? Mida teeksid nüüd teisiti? Õuntega saan ise hakkama.
Palun, kust tellisid/ostsid?
 
Helga 27. juuli 2007, kl 17.48
Sordid saab valida kas oma maitse järgi ja puu tellida või siis usaldada aiandi valikut. Muud polegi, kui perepuu on veidi nõudlikum lõikamise osas - võraharud tuleb hoida tasakaalus, nii et ükski teisi "välja ei sööks" - siis jääksid ju ühest sordist ilma.
 
*** 29. juuli 2007, kl 00.07
Mis puud need perepuud on?
 
Helga 29. juuli 2007, kl 09.37
Tavaliselt koosneb õunapuu pookealusest (külmakindel, vähenõudlik sort v seemik) ja sellele pppgitud kultuurosast (see sort sis, mille nime järgi me puud ostame ja mille vilju korjame). Perepuul on ühe kultuursordi asemel peale poogitud 3-4 erinevat. Nii et kannab mitut sorti vilju. Mõttekas on just väikses aias, kus ei ole ruumi mitme puu jaoks. Teine võimalus on kääbusalusel puud, need võtavad samuti vähe ruumi ja samale pinnale mahub rohkem puid. Nende pookealus on kääbuskasvuline, mistõttu kogu puu jääb pisikeseks, kääbusalusele poogitakse kõiki levinud sorte.
 
nu-nu 31. juuli 2007, kl 17.56
minge http://saaretalu.fie.ee/ ,sealt saate korraliku info asjast, on ka kohale sõiduks juhised. kes pärnumaale ei taha minna, siis harkus cereses (27 bussi lõppeatus) oli eile mitut sorti pereõunapuid müüa.
 
Aa 31. juuli 2007, kl 21.34
Nägin ise ka cereses neid perepuid.
Meil on nii vägevad öökülmad, pea iga talvega läheb aiast midagi kaduma. Mitmed ploomid on nii läinud, alles on nüüd vaid alõtshad, millele ploomid kunagi poogitud olid.
Kas perepuuga ei või nii juhtuda, et lõpuks jääb järgi vaid pookealus kui kõige vastupidavam?
 
Kolevants 31. juuli 2007, kl 22.59
Meie perepuud on kõik pärit Pollist; tahtsin siltidelt kontrollida, mis täpselt, aga koerad on sildid minema viinud :) Mõned vedelesid murul maas, aga mine võta kinni, millise puu küljest nimelt! Õunapuudest on meil suvesordipuu, sügissordipuu ja taliõunte puu. Pirnil oli kindlasti üheks sordiks Pepi ja õunapuul Kuldrenett; seda viimast on ka õunast peast lihtne ära tunda ja see oli minu lemmiksordina üks, mida kindlasti palusin pookida. Muud sordid lisasid Polli inimesed omal äranägemisel.
Pollis on väga head sordiaretajad ja päris kindlasti nad teavad, mida teevad. Igatahes elasid meie perepuud üle ka tunamulluse hullu talve, mis näiteks maasikad ja paljud lollikindlaks peetud püsililledest minema viis!
 
Aa 01. august 2007, kl 00.08
Polli on tükk maad lõuna pool, kui Tabasalu.
 
Kolevants 01. august 2007, kl 08.18
Mis see Polli asukoht asjasse puutub?? Mina näiteks ei ela mitte Pollis, vaid Raasiku vallas. Raasiku vald on üks Eesti nn. 'külmapoolustest', kus kunagi lausa katsejaam asus (seesama, mis on praegu Raplamaal, Kuusikul). Pollis aretatakse just Eesti tingimustesse sobivaid sorte!
 
minu kogemus on selline 10. august 2007, kl 09.16
..et perepuule poogitud okste liitekohtade juurest tungib niiskus puusse.Olen päris õnnetu,sest mädanik on vallutanud üle poole puust.Aga puuke ise on vapper.Ehk on kehvalt poogitud,ma ei tea.Olen pidanud aru selle üle kas ikka osta uus perepuu või mitte.
 
takjas 10. august 2007, kl 09.29
Mul on paarkümmend aastat tagasi isa poolt aeda poogitud perepuu: valge klaar, martsipan ja pirnõun. Kõike neid kolme on sellelt puult meie pere jaoks rohkem kui küll. Ma ei kujutaks ette, et mul on kolm puud suvesortidega nende asemel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!