Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
Mida siis ikkagi panna rõdule...
 
Ti. 27. juuli 2007, kl 21.19
Tere:)
Mis taimi panete rõdukastidesse? Elan kolmandal korrusel, kella 11-18... paistab rõdule lauspäike. Teist aastat olen pannud võõrasemasid aga nendega on nii, et heal juhul paariks kuuks on nende ilu, siis lähevad kollaseks ja inetuks, kusjuures alati lõikan ära närbunud õied, mistõttu nad pikaks ei veni. Sel aastal panin veidi varjulisemasse nurka bellargooni, samasse potti lisasin luuderohtu, need näevad küll hetkel väga ilusad välja aga võõrasemad...jah ei kommentaari, eelmisel aastal pidasid võõrasemad vähemalt septembrini vastu, nüüd on nad kollased mis kollased, lisaks tulid lehetäid kallale!
Armastan väga lilli ja unistus oleks saada kunagi oma aed, sinnamaani aga pean hakkama saama rõduga:))
Jagage kogemusi, oleksin väga tänulik:))
Kõikke head!
 
juula 27. juuli 2007, kl 21.56
No mina kasvatan küll peaegu kõiki lilli rõdul.Isegi suuri lilli inglitrompet näiteks.See aasta tegin valiku: tagetesed(Peiupoisid),viirpelargoon,kressid,ripp petuuniad südajas suutera(bacopa).Mul on terve rõduäär lilli täis ja osa ripuvad alla osa kasvavad üles.Olen tavaliselt ikka ühte, kahte sorti kasvatanud ,aga see aasta siis selline Tootsipeenar:) ja peab ütlema ,et selline sega värk meeldib rohkem.Võõrasemasid kasvatan vaid kevadel varakult ühes kastis ja siis poole suvepeal vahetan teiste vastu välja.Minu rõdu on ka lõunapoole ja laus päikese käes ,nii palju kui meil seda päikest ültse on .Kastmisega,jah peab küll natuke rohkem vaeva nägema ,aga mis sest .Lilleilu korvab selle vaeva ja mulle lilled meeldivad.
 
margarita 27. juuli 2007, kl 22.06
Mina panin sel aastal, kui võõrasemad enam ilusad ei paistnud aiast kirjut igihali taime ja karvast kadakkaera - tulemus on üle ootuste kaunis. Taimed pole pretensioonikad, ripuvad üle korvi ääre ja on uskumatult lopsakad - lihtne aga ilus. Kui elad Tartus võin kaevata Sullegi sinna amplisse midagi.
 
Ti 27. juuli 2007, kl 22.22
Armas, et vastasite:) Eks ma katsetan, kuigi nende kressidega...et kui ma panen nad rõdupotti, kas siis tuul neile liiga ei tee, sama küsimus rippbellargoni kohta?!
Margarita, kahjuks ei ela ma Tartus, aga väga tänan pakkumast!
 
saturn 27. juuli 2007, kl 22.56
Vanasti istutati sügisel astrid rõdukasti, siis kui võõrasemade aeg läbi oli. Võõrasemad ongi suve esimese poole lilled.
 
arvamus selline 28. juuli 2007, kl 07.27
Kõige ilusam rõdukastis on rippuv petuunia, õiteilu endale ja ilus vaadata möödujal, kuidagi hale on kui lilled on vaid endale st.püstise kasvuga, ei kata ära koledat kastikülge.
 
kress 28. juuli 2007, kl 11.27
Ära parem katseta kressidega! Panin ka kressid amplisse kevadel, kujutasin ette, kuidas suvel osa lasen rippuma, osa ronima, igavesti uhke värk!
Esiteks selgs, et olen turult taimi ostes üleüldse rippuva-roniva kressi asemel tavalise saanud, põõsas selline. Alt ikka päris mage vaatepilt, ise natuke näen õisi. Lehti on küll rohkem oluliselt - suured, lihavad ja rohelised olid alguses,varjasid õied ära, siis ühel hetkel hakkasid kõik kollaseks minema, praegu on pilt seal potis päris armetu. Ei tea, mis ma valesti tegin. Kas oleks neid suuri lehti ehk ära pidanud nokkima?
Mul rõdu ka lauspäikeses, vblt see kressile ei sobi?
 
putukas 28. juuli 2007, kl 21.11
Minul on rõdukastidesse pandud kressi, lilluba ja vanikkuljust- need on siis ronivad taimed ja nemad moodustavad mul sellise mõnusa rohelise kardina. Veel on mul tagetesed ja sellel aastal panin veel mingid väikeseõielised tagetesed, mis kasvavad suureks puhmaks- hästi ilusad lilled. Ühes amplis on fuksia ja lobeelia ning teise amplisse panin petuunia ja kressi (minu kress küll ronib ja ise veel kasvatasin). Pelargoon on ka ja 2 potti toa-tomatitaimedega. Üldiselt on mul igal aastal samad lilled, sest nad peavad hästi vastu. Rõdule paistab mul hommikupäike.
Kressi lehed kipuvad vist päikese käes kollaseks minema, aga kasta tuleb hoolikalt ja väetist mitte panna kuiva mulda, siis lähevad ka lehed kollaseks.
 
ee 29. juuli 2007, kl 10.22
Minu rõdul tunnevad end mõnusalt: petuuniad, virkliisud, viirpellargoon ja fuksia. Tubastest lilledest tõstsin rõdule: sõnajala(madala kasvuline),jõulukaktuse,havisaba (madala kasvuline). Rõdule paistab õhune päike.
Eelnevatel aastatel on rõdukastis kasvatatud: põõsasastreid ja madalakasvulist tageetest. Üldiselt tuleb amplis olevaid taimi ja rõdukastis olevaid lilli üsna sageli väetada. Ise kasutan väetist kord kahe nädala järel.
 
9 kordses 1x3 m. 29. juuli 2007, kl 18.56
Ostsin rõdule aianduspoest trellid,need suurte aukudega ja kahel pool rõdu hernelilled,mis mööda trelle nii armsasti kasvavad, värvide järjekorras alates tumepunasest.....milline aroomide bukett. Trellide kinnituseks lakke konksud ja põigiti kena valge metallist toru,millele müügil olevate konksudega kinnitangi trellid. sellele samale torule konksudega jällegi pruunid amplid pisikeste sinistega. Võimsad puhmakad petuuniad ja muudki,mis igas maja uksel või akendel ei meeldi kohe üldse.
Rõdul lilled kõik seespool rõdu,kaitseks vihma ja naabritelt tuleva vee eest rõduplekkidelt,mis rõdule üles kaitseks tehakse.
Müügil ka sellised sangadega metallist terastraadist potialused,mis 2 konksuga rõdu piirdele kinnituvad. Nendes pelargoonid ja ka värvide järgi, väga meeldivad.Sain Sakasammal toodetud potihoidjaid Realiseerimiskeskusest.Umbes samasuguseid,natuke lihtsamaid ka Prismas näunud.
Rohelistes,tumedates kastides,mis ka kitsastel kappidel kummbalgi pool rõdu igasuguseid huvitavaid katsetusi igasuguste lilledega.
Aknalaual jälle begooniad mitu potti ja lõpp kenad,ka vastavatel alustel,kõik sarnased.
Rõdul vasakul nurgake torudega pesu kuivatamiseks,unbes 1/4 rõdust. Kui pesu pole panen nendele torudele suure kandiku ja sellele ka lillepotte vastavalt maitsele,tõstan iga päev ikka ümber ja sobitan üldpildiga. Pilte saanud teha üksjagu iga päev aastaid ja keegi ei usugi,et saab nii väikesel rõdul iga päev pisikesel laual kohvitada.
Suvila paraku unustatud ja jäetud noortele tegutsemiseks.
Samas aega ja tahtmist lilledega jännata,kõik peaaegu oma rõdulillede seemnetest kasvatatud. Jõudu ja tahtmist lillesõpradele.
Varsti valmib teine sats suhkruhernestega,mis põrandal pikas ämbris armsasti valmivad,üks ports juba kuu aega tagasi nahka pistetud. Ports herneid leotatud ja potti ja nii nad sirguvadki.........rohkem muidugi kõhu narritamiseks. Peenart ju ei tee aga pisike katsetus toimis hästi.
 
pipi 29. juuli 2007, kl 19.26
võõrasema ongi ainult suve alguseks. Minul ka rõdu enamuse päevast lauspäikese käes, lisaks veel kinnine ka. Igati eduliselt kasvavad seal petuunia, virk-liisud, lobeeliad, seebililled, portulakid, lõvilõuad... oh ma ei mäletagi enam kõiki, mida olen kasvatanud. Mis jama oli, oli lillhernes ja kressid - kuivasid kole ruttu ära ja läksid kollaseks. Praegu juba teist suve õiterohke buganvillerea, kuid kardan, et talveperioodi silmas pidades ei ole see minu oludes just parim valik.

Ah jaa, tomatid ja maitsetaied on ka igati hästi kasvanud ja saaki andnud
 
nipsik 29. juuli 2007, kl 22.40
hi-hi, minul maasikaid kõik rõdukastid täis, siiani väga viljakad, nüüd vist lähevad välja kuna olin kaua ära ja keegi ei kastnud(kuigi koju tulles olid marju täis), õied kuivasid ära. 3 taime on tumeroosade õitega-väga šeffid, paraku ei tea mida nendega edasi teha, talvel. Ja siis on veel Maxima poest ostetud roosi-istik, õitseb ka siiamaani ja sellega ka ei tea mida edasi teha. Vot nii on minul
 
kook 31. juuli 2007, kl 08.50
pellargoonid sobivad
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!