Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
metsviinapuu rõdukasti?
 
krants 28. juuli 2007, kl 13.07
Äkki kellelgi on kogemust metsviinapuuga rõdul? Millise suurusega anumasse istutada, kuidas talvel külmumisega on jne. Rõdu on pealt lahtine ja üsna päikseline.
 
kati 28. juuli 2007, kl 14.04
mina ei saanud seda mitu aastat kasvama. ikka istutasin ja ikka ei läinud, kuigi maa oli hea. no rõdukasti ehk veelgi raskem seda panna. aga kui juba minema hakkab, siis ronib, mis mühiseb, isegi katuse tahab üles tõsta.
 
nno33 28. juuli 2007, kl 22.52
Minul ongi see probleem, et eelnev omanik istutas maha ja ma ei saa sellest kuidagi lahti, nagu umbohi, mis ei hävine, kitku palju tahad. Istuta parem püsililli. Palju etemad
 
Helga 29. juuli 2007, kl 09.34
Metsviinapuu on rõdukasti minu arvates liiga võimas taim. Proovi parem tavalist viinapuud, nt Zilga. Saad marju ka. Kast peaks olema võimalikult suur (et jätkuks ruumi juurtele, ei kuivaks nii ruttu läbi), kuid talvel tuleks see keldrisse viia või väga korralikult isoleerida - mingid üksikud taimed on, mis taluvad mingil määral juurte läbikülmumist, aga üldiselt ei taha seda keegi.
 
natuke tarkust. 29. juuli 2007, kl 18.27
Huvitav,et nii palju omavolitsejaid oma suurte läbi mitme korruse kasvavate puudega on siginenud kortermajadesse. Kas naabritega on ikka kokku lepitud ? Mööda neid on tohutult palju võimalusi saada igasuguseid putukaid sipelgaid oma elamisse.Samas muidugi nii ilus,kui majasein kõik rohelusse uppumas ja naabrite korteritestki viib viimsegi valguse. Maa pealt kasvatatud võimsate taimede tagant isegi varastel hea korterisse tungida. Kortermajas juhatuses palju aastaid ja sellepärast ka selline vastus.
Endal rõdul terve suve nagu aed ja kusagile kodust ära minema ei kipugi - hooldamist vajavad aga vägagi need kaunid lillekastid ja potid.Kõik lilled rõdu sissepoole,sest ülemised korrused rõduplekkidega vihma eest, uputavad kastid ja tapavad lilled.
Mingid soovitused veel jagada,kui küsimusi tuleb.
 
xxx 30. juuli 2007, kl 12.38
kena, jaga ikka tarkusi.
meile tulid rotid rõdule ja närisid katki ühed ..., ei ütle, mis nimelt.
Ei tahtnud uskuda, et rotid, ikkagi V korruse rõdu. Panime teri, et no näis. Ja siis köögiaknast nägin mööda viinapuud üles tulemas.

Kui viinapuu panna ainult endale, ei tahaks ma olla selle taime omaniku alumine naaber, ajab sodi ja lehti.
 
e 31. juuli 2007, kl 23.09
Aga kui viinapuud kasvatada nagu bonsaid: pygada ja mitte eriti v2etada, siis pole ju kellelegi tyliks. Potist ta kasvusid ka kuhugi ei aja ja r6du tuleb nagunii aegajalt igasuguste lillede puhul koristada.
 
. 02. august 2007, kl 16.10
emal oli kunagi rõdukastis, kast oli u.30 cm lai, 60 pikk, sügavust ka u.30 cm.suvel istutati suvelilli ka juurde, teisel korrusel.Ära ei külmunud, üle 10 aasta oli kindlasti, ronis mööda seina üles, ülemised naabrid pügasid ise vastavalt oma soovile, aga valgust varjas ikkagi omajagu, nii et lõpuks sai ta hävitatud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!