Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
kalervo
 
kuidas teil on`?... 29. juuli 2007, kl 11.44
....teismeliste lastega, kas nad aitavad teid ilusti koduaias või keelduvad mitte midagi tegemast? sama on ka majaga, kas nad koristavad midagi peale oma toa? ja üldse, on teie teismelised abivalmid, kui midagi palud teha, siis ei tule vastu sõimu, miks mina ja mul on tegemist ise samal ajal arvutis istudes?

ja kui teil tõesti on sellised toredad lapsed kes kõike aitavad ja teevad, siis palju te neile taskuraha annate?
 
nii ongi. 29. juuli 2007, kl 11.56
Väiksematega polnudki muret,kippusid ise aitama.Mida vanemaks,seda vähem.Ühe tütrega saame hästi kokkuleppele,kui on vaja -teeb ära.Teine ainult lubab,tegemata jääb töö ikkagi.Taskuraha?Pere ja kodu jaoks tehtud tööd küll vajalikuks tasustada ei pea eetiliseks.Aga lastele laekub arvele regulaarselt 300 kr.kuus,taskurahaks.Suviti käivad tööl,neile endale meeldib see väga,mitte erilise vajaduse pärast.Kooli ja muude oluliste vajaduste jaoks,maksame vanemana loomulikult ise.
 
mirr 29. juuli 2007, kl 21.57
kui palun appi, siis aitavad alati. taskuraha jagan vastavalt vajadusele. need kaks asja ei tohi olla seotud, see rikub lapse väärtushinnangud ära. ta peab aitama heast tahtest ja armastusest, mitte raha eest.
 
kah ema 29. juuli 2007, kl 22.11
aga kas te lapsed ISE näevad, et midagi vaja teha ja siis OMA algatusel koristavad, viivad prügiämbrit, pesevad aknaid, võtavad tolmu jne....või peate ikka paluma või käskima, et see vaja teha, ole pai, tee ära? No minu tütar 19 ei tule ise selle peale, alati pean ma paluma, et mingi töö ära tehtaks. Teeb küll kohe, aga ajab juba vihale, et mitte kunagi ISE ta ei näe, kui mõni töö vajab tegemist.

* äkki ma ise ka olin 18-19 aastaselt selline, aga mitte ei mäleta;))))
 
triin 29. juuli 2007, kl 22.26
no ei tehta küll omal algatusel selliseid asju.Vahel ei koristata põrandalt iseenda paberiprügigi ära,kuigi lausa astub mitu korda üle.Siis tuleb vahel mitu korda öelda,kuigi ise ülesvõtmine oleks vähem energiat nõudev.See oleks aga nii endale kui lapsukesele liiga kerge variant:)Mina mäletan endast küll,et sellel ajal -need tööd mis ikka kannatasid edasi lükkamist,said ikka lükatud viimase piirini.Sest puudus perekonnaema kogemus ja aken muutus alles siis nii räpaseks,et seda mina ei näinudki...ema pesi või tuli endal see korraldus täita.
 
mirr 30. juuli 2007, kl 03.58
lapsed on lapsed ja üsna vähesed neist on selles vanuses tõesti kohusetundlikud. kui laps teeb midagi kodus palve peale vastuvaidlemata, siis on täitsa hästi. kui aga oleks nii, et räägin ja palun end segaseks, aga ikka midagi ei tehta, siis oleks asi väga paha.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!