Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
juurdumishormoon
 
nu-nu 31. juuli 2007, kl 18.08
olen lugenud raamatutest juurdumishormoonist ja usun, et ka meil seda taimekasvatuses pistikute kasvatamisel kasutatakse, kuid poodidest ei ole kolme aasta jooksul seda leidnud. aiandusärides ei ole ükski müüja veel saanud küsimusest aru isegi, et mida ma tahan saada. võib-olla nimetatakse seda kuidagi teisiti meil?
info siis asja kohta selline: juurdumishormoone, mis võivad olla pulbrid või vedelikud, kasutatakse raskesti juurduvate taimede puhul. kes tundis asja ära ja teab, kust seda saab osta, palun infi. ette tänades.
 
ahaa 31. juuli 2007, kl 18.54
pulber nimega juka, mina tean sellist
siis veel mingi humus- e nimeline vedelik
 
justjust 31. juuli 2007, kl 18.57
Leidsin sellise asja :
Juurekasvuerguti Juka on kasutamisvalmis toode. Jukaga töötlemine tagab hästiarenenud juurekavaga kvaliteetsed istikud ja võimaldab vegetiivset paljundamist ka nende liikide puhul, mis tavaliselt ei allu sellele paljundustehnikale. Juka kasutamisel erineb vegetiivne pistokstega paljundamine üldkasutatavast tehnoloogiast ainult selle poolest, et vahetult enne pistokste puhul kasvusubstraati istutamist torgatakse pistikud 0,5-1,0 cm sügavuselt pulbrisse. Pistikutele jäänud liigne pulber raputatakse tagasi.

JUKA 1 kasutatakse puitunud pistokste puhul (kirss, ploom, metsviinapuu, sirel, elupuu jt.) Enne pulbrisse torkamist tuleb pistikuid vees niisutada.
JUKA 2 kasutatakse poolpuitunud pistikute juurdumiseks.
JUKA 3 kasutatakse roheliste istikute puhul.
Et aiandusäride müüjad kõiki müüdavat kaupa ei tunne ,pole üllatuseks.Aga suuremates aiandukauplustes on kindlasti müügil.
 
nu-nu 31. juuli 2007, kl 19.23
 
keegi 10. august 2007, kl 18.52
Mingit pulbrit purgis, mis soodustab juurdumist jne müüakse Horteses. Seal taga otsas, kus on kõikvõimalikud mürgid ja tarretatud vesi jne
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!