Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
sibulate koristamine
 
silmad veel 01. august 2007, kl 16.05
Tere!
Alustasin sellel aastal oma tarbeks aiaviljade kasvatamisega ja ei tea,kas pean sibulad juba üles võtma. Pealsed on kõik murdunud, aga täitsa rohelised alles. Kas lõikan kohe kõik pealsed maha ja siis kuivatan või kuidas tegutseda, et talvel oleks omakasvatatut ampsata.

Jõudu kõigile!
 
Lynn 01. august 2007, kl 16.53
üldiselt peaks kolletuma ka hakkama, siis kindlasti enam juurde ei kasva, aga kui suurus Sulle sobib, siis vist võiks... ise mõtlen sama. aga ära pealseid ära lõika, kuivata koos nendega ja siis põimi palmikuteks :)
 
alissandra 01. august 2007, kl 19.59
Selle jubeda tuule ja vihmaga on mulgi sibulapealsed lamandunud, aga nii kaua kuni nad kolletuma pole läinud, ei hakka ma neid küll üles võtma.
Pealseid ei lõika vaid keerutan küljest ära või siis kõige parem jah pealsetega koos palmikusse siduda, aga mul ei taha see kuidagi õnnestuda.
 
sireli 02. august 2007, kl 09.37
mina olen lausa ära lõiganud ja siis päikese käes kuivatanud.... oleneb ju ka ilmadest, aga olen sattunud häädele ilmadele ja see lõikamisekoht päiksese poole ja ilusti kuivasid ära...aga kuiodas sel aastal...ei tea... näis mis ilmad on tulekul
 
*** 02. august 2007, kl 12.06
Mina tean, et sibulad võib siis ülesse võtta, kui see koht, kus see roheline välja kasvab, on kuivanud. Siis sibul seisab.
 
K 02. august 2007, kl 22.37
Võiks küll üles võtta ja panna koos pealsete paariks nädalaks kuivama, siis keerata pealseid spiraalselt ja ära tõmmata, siis sibul säilib.
 
maakas 05. august 2007, kl 17.21
minu vanaema tarkus ütleb et sibulaid koristatakse rukkilõikuse ajal ja enne ülesvõtmist tuleb pealsed maha painutada, ma nii olengi teinud igal aastal ja seisavad väga hästi.Peale ülesvõtmist kuvatan muidugi õhurikkas kohas ja siis köidan palmikutessse kööki rippuma.
 
sireli 07. august 2007, kl 09.27
no pühapäeval said ää võetud, pealsed olid sibula juurest ära kuivanud peebras ja nüüd juba päris kuivad teised...3-s päev õues kuivatan
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!