Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
kõrvits
 
mahta 08. august 2007, kl 13.24
millal võib kõrvitsad ära korjata, mul nii suured et ei tahaks enam et nad kasvavada aga kui ma nad praegu küljest ära võtan siis kas nad ikka on küpsed või mitte? Ma esimest aastat kõrvitsa kasvataja ja ei tea mida nendega nüüd peale hakata panin ühe taime ja viis ilget pirakat küljes.
 
vara vist 08. august 2007, kl 13.34
Praegu natuke vara võtta ehk aug lõpus.Öökülmi kardab.
 
e 09. august 2007, kl 08.43
ega nad nüüd enam suuremaks ei kasva, nüüd hakkavad seestpoolt valmima. Praegu on nad veel toored ja vesised seestpoolt.
 
P 09. august 2007, kl 08.56
kui ülearu, siis heameelega võtan kingituse vastu Tallinnas. Mul alles meetripikkune taim ja millal ta üldse jõuab kõrvitsaid luua.
 
lohe 09. august 2007, kl 09.47
Kuidas te saate nii vara juba suuri vilju? Olen ka juba mitmeid aastaid kõrvitsaid kasvatanud, kuid alati avanevad esimesed emasõied heal juhul alles augusti alguses, tavaliselt aga augusti keskel. Taimed selleks ajaks juba pikad, kuid varem tulevad vaid isasõied.
Olen kasvatanud nii ise korjatud seemnest, seemnepoest ostetud seemnest kui ka pannud maha turult ostetud taimi, kuid alati on sama lugu. kasvukohtki peaks neile meeldima - kasvavad kompostmulla hunnikus kunagise sõnnikuhunniku kõrval, päev läbi päikese käes.
 
mahta 09. august 2007, kl 13.50
oh ma ka ei tea kuidas ta nii suureks kasvas vist selles asi, et mees vedas talle komposti mulda enne ja turutlt ostsin ettekasvatatud taime. või juhtus hea sort olema(kui üldse on kõrvitsatel sorte)
eelmine aasta vanaema kasvatas sama koha peal ja oli ainult üksainuke jalgpalli suurune kõrvits küljes aga õitses mis hirmus. kusjuures olika turult ostetud taim
 
sort ikka 09. august 2007, kl 14.03
Kõrvitsatel sorte palju, osa kasvavad hirmuäratavalt suureks, on ka mõistlikke mis jätavad end jalgpalli suurusteks ka kompostihunniku otsas.
 
n 10. august 2007, kl 16.02
praegu vara, korja ära enne öökülma tulekut. Vara korjates pole veel täiskasvanud ja ei taha seista.
Meil on ka mõni aasta nii suured kasvanud, et üksi pole saanud tõstagi, oleme siis kartulikoti peale veeretanud ja kahe vahel sisse viinud. Ei taha nii suuri, väiksemad palju paremad, jõuab korraga ära teha.
 
k 14. august 2007, kl 08.56
See praegune kõrvits küll veel süüa ei kannata,oota veel.Titekas on ta veel,küpsemata.
 
Plena 14. august 2007, kl 10.34
Kui tahad suurt kõrvitsat,tuleb taime kärpida s.t. üle paari võsu ei lase kasvada.Ja vilju jätta ka ainult paar-kolm tükki.Hullult rammu ja kastmist vajavad.Mina teen niimoodi ja alati on suured kõrvitsad, eelmisel aastal pidime aug.keskel ära korjama sest muidu oleks pidanud juba kraana tellima.Hi-Hii!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!