Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
puule kaks latva
 
seedermänd 09. august 2007, kl 01.43
Väikses aias kasvab siberi seedermänd. Kuna need puud kasvavad kuni 40 meetri pikkuseks, siis on oht, et ka see puu sirgub liiga pikaks, et sobida majade vahele. Mõtlesime, et äkki võtaks puul ladva maha ja laseks kaks võrset edasi, et kui puul on kasvatada kaks latva, et siis jääb ehk lühemaks puuks. Puu on praegu veel noor, aga siiski liiga suur, et ümberistutamist taluda. Männid pidid üldse olema raskelt ümberistutatavad.

Küsimus, et kas see ladva mahavõtmine peaks käima nii katse eksituse meetodil või on mingi teadus selle kohta, kuidas puud kujundada. Just hiljuti nägin, et tartus kaubahalli vastas pargis oli ka kolmest männist kahel ladvad ära võetud, aga ei tea, kas see oli meelega tehtud või lihtsalt lõhutud.
 
L 09. august 2007, kl 09.52
Jättes puule kaks latva, on suurem oht alati, et puu võib murduda. Alati tuleks jälgida, et puul oleks üks latv. Kahe ladvaga puu kasvab sama suureks kui ühe ladvaga puu, nii et vahet pole.
 
n 10. august 2007, kl 15.57
meil on mingi lehis, mida ka aegajalt saab pügada, kui liialt pikaks hakkab minema või otsapidi okstega katusele. Ju tuleb sulgi sellega arvestada, et aegajalt jälle latva ja teisi oksi lühemaks võtad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!