Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
amplitaimed
 
k 10. august 2007, kl 09.33
Mul on sel aastal 3 amplipotti ja kuna olen üpris liikuv inimene ja iga päev ei saa neid kasta olen jäänud päris hätta.Nimelt on taimed jäänud janusse.Algul ei saanud aru miks nii,aga siis sain aru et lillepotis on vaid turbamuld ja see kuivab hetkega ära.Riputasin küll mulda juurde,aga ilmselt on seda turvast liiga palju.Kuidas on lood teistel,kas olete lille ostes kogu turbamulla ära võtnud või on mingi muu nipp?
 
nipi tiri 10. august 2007, kl 13.16
siis kui kodust kauemaks ära lähed, pane nad julgesti veega täidetud vanni ja rõdule.
 
ja 11. august 2007, kl 22.55
väeta üle kahe päeva
 
nn 12. august 2007, kl 09.25
Lillepoodides müüjakse spets geeli mida segatakse mullaga ja see ei lase mullal kiiresti ära kuivada.
 
kastekann 12. august 2007, kl 13.23
Igasugune muld kuivab, taim juba suur ja ilmad kuumad, kas naabreid, tuttavaid ei ole keda appi paluda taime kastmiseks.
Mulla vahetamine on kindlasti kasutu mässamine ja ei anna soovitud tulemust, mõjub taimele ehmatavalt.
 
kah 13. august 2007, kl 00.15
Minu nipp see,et iga päev tuleb kasta.Kui ei õnnestu-kohe hakkavad närbuma.Üks igavene häda.Ja need petuuniad on ka eriti pikaks koledaks veninud.
 
noh 13. august 2007, kl 18.15
tean, et meie linna tänavatel kastetaksekolm korda päevas ja on ilusad. Kodus pole aega kasta ja venisid välja, enam ei õitse ka.
 
femina 14. august 2007, kl 00.11
hea oleks, kui amplitaimi kasta vähemalt 2 korda päevas, sest muidu nad tõesti lõpetavad oma elutegevuse. Neil kasvab pott juurestikku väga täis, ja see vajab väga rohkelt ja tihti vett.
 
k 14. august 2007, kl 08.54
Aga amplitaimed on istutatud vaid turbamulda ja seepärast niiväga kuivavadki.See on paras jama kui peab kastma mitu korda neid päevas.Aga kuidas toimida siis kui pean ära sõitma?Olin paar päeva ära,tõstsin lilled varjulisemasse kohta ja kui tagasi tulin olid nad peaaegu surnud.Ja siis ei olnud õues nii soe kui praegu.Arvan siiski kui turbamulla asemel oleks tavaline kompostirikas muld ei kuivaks nad niiväga ära.Järgmisel aastal proovin küll seda geeli mida siin soovitati.
 
tiiu 14. august 2007, kl 15.16
aitab ka see kui lisada mullale kive ja pott peaks olema savist, mitte plastmassist
 
kah üks tark 14. august 2007, kl 16.42
Amplipott on väike. Praeguseks ei ole potis enam mulda ollagi, ainult juured. Peabki palju kastma, sest sisuliselt veest nad elavadki. Savine muld paakub kuivaga ära, vesi voolab pragusid mööda potiaugust välja, taim ikka kuival. Turbamuld ikka parem kuni teda on, seob hästi vett.Miks kivid potis peaks olema, seda aru ei saa, mullal veel vähem ruumi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!