Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
haige aedtill
 
Efrosiine 14. august 2007, kl 00.01
Ma ei mõista, miks aias aedtilli tabab kolletumine. Tilli lehed hakkavad altpoolt alates vaikselt kolletuma ja pruunistuvad. Ülejäänud taim võib seejuures olla normaalne.

Panin ühe rea tilli juulis, see on peaaegu täiesti haigust täis. Oleks, et ma saaks aru, mis tal viga on. Ostsin uued seemned. Aga sama jant, mis igal aastal, suve teisel poolel rohelisega kööga. Nendel lehtedel pole maitset, ega midagi.

Veel kasvab mul pune, see on saadud endiselt karjamaalt. Tal hakkavad alumised lehed pruune laike täis minema, ülemistest saab asja.

Mis aitab ? Millega pritsida maitsetaimi ? Tubakaleotis, roheline seep ? Mis üldse lahti on ? S

aialill läheb hallitust täis, seda ka ei julge enam kasvatada. Pritsinud pole.
 
karmen 14. august 2007, kl 08.43
Külva till maha maikuus ja lase ka seemned valmida.Las külvab ISE,siis on tulemus millegipärast palju parem.Aga kui ei taha et ta ise niipalju kõlvab,siis korja ise seeme.Mul oli vahepeal lausa tilliuputus,jagasin seda kõikjale.Till kasvab ilus on siiani veel roheline ei mingeid putukaid tema küljes.Jah juunis külvatule tulevad tihti mingid putukad peale.Tee esimene külv mais ja nii paarinädalase vahega külva uuesti.Hea maitseroheline on kogu aeg võtta.Kui oled Tallinnast siis saan tilliseemet ka anda.Tähelepanek on,et tilli ei tohi külvata tihedalt,siis kolletub see kiiresti.
 
ma ei tea 14. august 2007, kl 11.16
minu meelest on see täiesti normaalne nähtus, et taime kasvades alumised lehed vananevad ja kolletuvad. Ja seda nii ise külvanud kui külvatud taimede puhul. Eriti preaguse kuiva ja kuumaga
 
pähh 14. august 2007, kl 15.37
mina külvasin tilli isegi juulis ja praegu nii ilus puhmas kasvab,pole nii ilusat tilli veel näinudki oma aias:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!