Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
targematele õunapuudest
 
algaja aednik 14. august 2007, kl 10.01
Nimelt saime hiljuti pärandusema vana maamaja, kus õunapuuaed. Aed on aastaid hooldamata olnud ja kõik õunad on täppe täis, Läbi ussitanud?
Kas nendest õunapuudest saab veel asja? Ja kuidas oleks õige neid hooldama hakata? Ise olen eluaeg korteris elanud ja ei jaga aiandusest midagi...ehk oskab keegi targem nõu anda?
 
no nii 14. august 2007, kl 10.41
Nii on suht raske õpetust anda kui mitte midagi ei tea.Kui tüvi läbi mäda ei ole siis käib õunapuu küll.Kevadel enne õitsemist pritsida, aiapoest küsida mõnda mürki.
 
... 14. august 2007, kl 11.14
otsi parem oma tuttavate seast mõni asjatundja või palka aianduse spetsialist. nii kahe lausega mõista sind ja seejärel veel mingeid, arusaadaval moel, õpetusi anda võimatu.
 
k 14. august 2007, kl 11.24
Et õunad on sel aastal täppe täis on selle aasta omapära,see on õunakoi,kes õunad selliseks on teinud.Järgmisel aastal võivad nad olla puhtad täiesti.
 
pomoloog 14. august 2007, kl 12.25
autorile,
kindlasti oleks vaja spetsialisti hinnangut, võib-olla saate hakkama siiski üksnes noorenduslõikamisega, aga seda teevad õieti üksnes oskajad :)
 
algaja aednik 14. august 2007, kl 13.20
Selge, nii et lootust on:) Üritan mõne asjatundja siis kohale meelitada.

Suur tänu vastajatele!!!
 
murr 14. august 2007, kl 16.46
Mul igal aastal ilusad õunad olnud, aga sel aastal täppe täis ja juba puu otsas mädaplekkidega.
 
famm 14. august 2007, kl 23.10
minu ämm on rääkinud, et kui õunad musti täppe täis, tuleb neid sügisel mingi väetisega väetada. Aga millisega, seda ma kahjuks ei mäleta enam. Ja kindlasti tuleb neid ka kõvasti lõigata. Eks kirjanduses on selleks ka õpetusi olnud, mis ja kuidas. Oma aias saime nii igatahes vanast puust päris korraliku viljakandva puu. Seega tasub proovida. Ja kindlasti mõned kehvemad ka üles juurida ja asendada mingite uude puudega,
 
Helga 15. august 2007, kl 13.32
Lootust on kindlasti; õunapuu on selline puu, mille puhul on vedamine, kui on olemas vanad, suured puud. Pärast noorenduslõikust on nende saak oluliselt suurem ja jama vähem kui noorte puudega. Maha peaks võtma ainult lootusetult haiged puud (nt kaugelearenenud vähk). Mingid täpid viljadel küll selleks põhjus ei ole, see aasta on olnud kahjuritele erakordselt soodne. Kutsu ikka kohale keegi teadja, kes puud üle vaataks ja loe mõnda aianduse käsiraamatut (õunapuude lõikuse ja hoolduse kohta sobivad suurepäraselt veneaegsed ja vanemadki, mida saad kasvõi antikvariaadist). Kõige mõistlikum oleks alustada noorenduslõikusest, mitte pritsimisest. Hooldatud vanad õunapuud on pealegi imelilusad :)
 
õunamähkur 15. august 2007, kl 13.46
ronin igal pool ka lõigatud õunapuudel.Kus pritsitud ei ole, olen kohe kohal.
 
see 16. august 2007, kl 15.28
Koi tuleb neile viljadele, mis liiga varjus kasvavad, nii, et kõigepealt harvenda võrasid tugevalt. Õunapuude lõikamise kohta on raamatukogudes kirjandust.
 
metsatuka-memmeke 17. august 2007, kl 15.43
Ma lõikasin oma maakodu iidvanad õunapuud paar aastat tagasi nii hõredaks, et "vares lendas läbi võra", nohh nagu kunagi kooliaeg aiandustunnis õpetati. Uskuge mind- eelmisel aastal polnud midagi, aga sel aastal on puud lookas:)))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!