Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
kibe kurk
 
Katu 18. august 2007, kl 13.15
Mul on 12 kurgitaime ja saak ka täitsa norm.Mure selline et kurgid on üsna kibedad ja ma ei tea kas marineerides kibedus kaob või ei.Kas pean kõik kurgid (3 ämbrit) ära viskama või on siiski mingi võimalus neid sisse teha ilma et nad kibedakas jääks?? Aidake kes oskavad!!
 
ee 18. august 2007, kl 14.16
hapendades nagu kaob ära see kibedus... üldiselt ega kõik kurgid vast ei ole kibedad, nooremad ja väiksemad on ehk päris söödavad. Kurk läheb jahedaga kibedaks, aga viimase aja ilm on soojem olnud.
Ja tuleval aastal vaata, et kurgiseemnepakil oleks märkus mõruainevaba.
 
nii ja naa 18. august 2007, kl 14.34
minu teada lähevad kurgid kibedaks sis kui neid on vähe kastetud.
 
laiskliisu 18. august 2007, kl 14.42
Mõned sordid lähevad,mõned üldse mitte-ka siis kui kastmine hooletuks jäänud.Kasvatan sel põhjusel salatikurki Beetaalpha aastaid.Marineerin ka,rääkimata segusalatitest purkides.Kui aasta on vilets,siis sealt saan alati midagigi...
 
Katu 18. august 2007, kl 15.00
No ma esimest aastat ei kasvatanud taime ise ette vaid ostsin turult.Müüja muidugi ütles et väga hea kurk on.Kuivaga olen kastnud nii, et selle viga ei tohiks olla.Ise arvan, et see mingi sordi viga - aga mida ma siis teen?Proovin siis ikkagi hapendada või viskan ära - jube kahju tegelikult sest saagikuse üle ei saa kurta.Mul ei ole enne sellist probleemi olnud.
 
tere tulemast klubisse 18. august 2007, kl 19.56
Eelmisel aastal langesin sama moodi turul käigu ovriks.Ja kõik,mis kasvasid olid vihad ehk mõrudad.Vanamees(kelle käest ostsin) kinnitas,et see on just see sort mida ma eelmised aastad olin ise ette kasvatanud.Tänavu ostsin paar suuremat taime Türi laadalt(Zozulja) ,mille kurgid läksid ka mõrudaks.Adam ei läinud ja ise kasvatasin jälle Consertod ette ,mida olen ennegi teinud ja eks iga kingsepp jäägu oma liistude juurde.
Mina proovisin teha seda küüsaaugu-sinepi-sibula kurki,mida ei kuumutata,aga kahjuks sealt see mõru maiytse ei kadunud.Ise kugistasin oma töö ja vaeva alla,aga teistele küll ei julgenud pakkuda.
 
polli 18. august 2007, kl 22.26
marineerides ei kao kibedus ka kuhugi,tunda on ikka.See oleneb maitsetaluvusest, kas suudad neid süüa.
 
seXso 19. august 2007, kl 12.55
ei kao marineerides mõru maitse.
Kasvata selliseid sorte nagu Adam F1, Dolomit. Saak on garanteeritud, ja maitse väga hea. Ise olen neid kasvatanud ja enam muud ei proovi.
Turult pole kunagi taimi ostnud, vaid ette kodus kasvatanud.
 
Katu 20. august 2007, kl 19.19
Tänud kõigile kes vastasid.Eks inimene ikka õpib vigadest,enam ma turult ei osta vaid kasvatan ise taimed ette.Nii palju võin siiski kõigile öelda,et sain teada ühe väga vana nipi oma õe ämma käest - kurgid tuleb panna kargesse(kaevu külma) vette,hoida jahedas ja hommikul kohe sisse teha.Täitsa mõjub.
 
. 21. august 2007, kl 22.55
ehheee...need turupapid-mammid ei raatsi ju kalleid seemneid osta. võtavad ise seemneid ja siis taimeostja kannatagu. ma ei näe üldse põhjust miks taimi turult osta. kurk nii kiire kasvuga ju.
dolomiit on hea sort. samuti contserto..
 
potipõldnik 22. august 2007, kl 14.23
egas see kurki kibedaks tee, kui ise seemet võtta. Mu ema eluaeg ise seemet võtnud, pole kunagi kurgid kibedad olnud. Ja kõik seemned pole ju sugugi kallid. Ma ise ostnud Rimist ja Säästukast seemneid ca 3 krooni pakk, jätkub mitmeks aastaks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!