Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
palun lille tuvastamisel abi
 
lydia 18. august 2007, kl 14.35
sattusin Riias Lido keskusesse ja silma jaid kaunilt kujundatud lilleklumbid. Eriti hakkas meeldima selline pelargooni moodi lill, mida oli ohtralt istutatud lillekastidesse. Tavalisest pelargoonist olid oiekobarad vaiksemad ja ornemad ning taim rohkem rippuv. Vaga efektne, tahaks jargmisel kevadel omale ka.
Kas keegi oskab oelda, mis lillega on tegu (mingi pelargooni sort?)ning kas meie aianduskeskustes ka on saadaval? Igatahes pole mulle varem silma jaanud...
 
aiandist 18. august 2007, kl 16.43
Rippuv pelargoon võis olla, paar aastat tagasi kasvatasime müügiks, väga kehvasti osteti, enam ei ole kasvatanud.
 
A 18. august 2007, kl 17.59
Rippuva pelargooni Cascade-sordirühm.
 
Mõtleb 18. august 2007, kl 18.43
Kas see pole mitte luuderohulehine pelargoon, levinud amplitaim? Sellised viirpelargoonist tugevamad aga ka tumedama triibuga natuke nahkjad lehed ja varred ja praegu aiapoodides peaaegu muidu (u 25 kr tükk) müügil. Värvid valgest tumelillani ja õisikud hõredamad kui viirpellargoonil?
Üldiselt see ei taha üle talve seista, aiandites kasvatatakse taime seemnest ja alustatakse kusagil uusaasta alguses. Tean siiski mõnda tuttavat, kes suutnud selle mingis jahedas esikus või verandal üle talve pidada, aga järgmisel aastal väga hädise väljanägemisega vaatamata heale hoolitsusele. Erinevalt viirpelargoonist ei taha selle pistikud juuri alla kasvatada ja kui lähevadki kasvama, siis tahavad hirmsat poputamist ning õitsevad vähe.
Kui tõesti tahad, siis osta järgmisel kevadel lillepoest või turult amplitäis (150-350 kr, olenevalt, kust ja millal ostetud).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!