Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
kurgi lehed on hallid?
 
kurk 22. august 2007, kl 08.56
Küsimus on millest võiks olla tingitud, et kurgitaimel (kasvuhoones) muutuvad lehed halliks ja seejärel kollaseks ning pruun on juba päris ära kuivanud?
Algul tulevad sellised valged-hallikad täpid peale ja seejärel kogu leht muutub halliks.
Kas tegemist on mingi taimekahjuriga? Kuidas ma peaksind neid taimi hooldama?
 
jahukas 22. august 2007, kl 09.48
Jahukaste on vist selle nimi. Seelle vastu aitab:
Söögisooda (naatriumvesinikkarbonaat) on efektiivne jahukaste vastane tõrjevahend, mida tuleks kasutatada kord nädalas. Eriti hästi aitab sooda rooside jahukaste puhul. Et vedelik taimele ühtlaselt kleepuks ja sooda taimedel kristallidena ei sadestuks, lisatakse soodalahusele rohelist või majapidamisseepi. Liiga kontsentreeritud lahus võib lehti kõrvetada. Sobiva lahuse saab lahustades umbes pool teelusikatäit söögisoodat liitris vees. Kasta lahusega rooside lehestikku iga kahe nädala tagant kogu kasvuperioodi vältel.

Potas (kaaliumkarbonaat) on söögisoodast tõhusam fungitsiid, mis aitab jahukaste vastu ja ka kartuli kuivlaiksuse puhul. Liiga kange lahus võib taimelehtedele jätta nekrootilised laigud. Jahukastes põõsaid pritsida kaks korda nädalas kuu aja jooksul.

Puutuhaleotis
1 liiter puutuhka lisada 10 liitrile keevale veele, keeta 20-25 minutit, jahutada, lasta selgida ja kurnata. Kasutada seenhaiguste tunnustega lillede pritsimiseks (jahukaste, hahkhallitus, rooside punakaste).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!