Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
alpikannike
 
Iiris 23. august 2007, kl 12.34
Pole just aiateema, aga ikkagi. Talvel kingiti imeilus roosa alpikannikese pott. Veebrarist-aprillini oli tal 64 õit. Peale õitsemist vähendasin kastmist, lootsin,et jääb "puhkusele" Juuli algusest õitseb aga taas. Nüüd on tulnud juba üle 30 õie. Ilusad, suured. Uued lehed muidugi ka. Tõsi, varred vaid veidi välja veninud.
Kuidas panna alpikannikest õigesti "puhkama"? Kas peaks viima pimedasse? Üldse mingi aeg mitte kastma?
 
ee 23. august 2007, kl 22.19
Temperatuur: Väga tähtis tingimus alpikanni heaolu tagamisel–jahe temperatuur – umbes12-15°C;, kui mitte alla 10°C; ja üle17°C.
Valgus: Kasvukoht peaks olema väga valge, soovitavalt hajutatud ere valgus. Vältige otsest päikesevalgust, st pakkuge teimele päikesevarju.
Kastmine: Õitsemise ajal on vajalik regulaarne kastmine, on soovitavalt alt kastmisega. Pealt kastmisel tuleks vett valada poti äärest. Jälgige, et vesi ei satuks mugulale ega lehtedele.
Õhuniiskus: Kuna alpikann armastab niisket õhku, asetage pott alusele, kuhu on lisatud kergituskruus veega või niiske turbaga. Veega alpikanni pritsida ei tohi, õhku taime ümber võib niisutada väga peene pihustiga.
Puhkeperiood: Kui alpikann on ära õitsenud, tuleb närtsinud õied mugulast eemaldada, vähendada kastmist ning lõpetada väetamine. Eemalda kolletunud lehed koos rootsuga. Kevadeks kuivavad kõik allesjäänud lehed täielikult ära – taim läheb puhkeolekusse. Kastmine tuleb täielikult lõpetada. Pott tuleb asetada külili jahedasse kohta ning mitte kasta kuni kesksuveni.
Suve keskel asetada pott varjulisse hästi õhutatud kohta, mulda kasta perioodiliselt nii, et see oleks mõõdukalt niiske. Esimeste lehtede ilmumine – märk sellest, et taim on vaja ümberistutada.
 
ee 23. august 2007, kl 22.23
Tähtis
Kõik alpikannid ei lähe puhkeperioodi kaotades kõik oma lehed.Võib juhtuda, et osa lehti jääb alles, kuid taim ei kasva edasi. Sellisel juhul on taime hooldus veidi teistsugune. Kasta ainult nii palju, et muld ei kuivaks täielikult läbi, vaid oleks veidi niiske. Valgust peaks olema piisavalt, st taime ei pea aseama pimedasse kohta. Uute lehtede ning uue kasvu ilmnemisel tuleks kastmist suurendada ning asetada taim valgemasse kohta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!