Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
laenutasin oksapurustaja
 
aed korras 02. juuni 2008, kl 11.36
Oksapurustajast palju juttu olnud, jagan siis omi kogemusi.

Möödunud nädalavahetusel oli meil oksapurustaja laenutatud. Laupäeva hommikul tõin Bombonost, täna, esmaspäeva hommikul viisin tagasi, kokku 590 krooni. Autosse see ei mahu, käru on vaja, ja kinnitusvahendeid, sest pikali teda panna ei tohi, tuleb koormarihmadega paigale tõmmata. Masin oli bensumootoriga, kuni 7cm okstele.
Oksi oli palju, hästi umbkaudu öeldes kaks kuhja, mõõtudega 2x4 meetrit, kõrgus umbes 1,5 meetrit. Aroonia, õunapuud, elupuud.

Aega läks päris kaua, kaks päeva kulus peaaegu ainult selle peale. Multsh on päris korralik, parajalt peenike, kuigi mõni suurem oksatükk on ka sees, aga see ei sega.
Bensiini ostsin 5-liitrise kankuga, pühapäeva hommikul käisin teist korda ostmas.
Masina väljutusava suunamiskasti tõstsime üles, sest muidu jooksis see kohe oksi täis. Niimoodi küll pritsis rohkem ja pihta saades oli päris valus, aga multshil oli ruumi välja tulla ja ei pidanud iga 5 min tagant terade alt oksi välja kiskuma. Kindad ja kaitseprillid on vajalikud, kõrvatroppe me ei pannud.

Päris nüri töö, aga tasus ära. Oleme proovinud neid oksi põletada, aga see on tüütu ja aeganõudev. Viisime osa ka Betooni tänavale, kus puitu tasuta vastu võetakse, ent igasse ilmakaarde harali 3-meetriste okste vedamine ja toppimine järelkärusse on väga rõve töö.

Julgen soovitada, kellel vaja on. Meil ei teki oksi palju ja sellepärast ei tule ostmine kõne allagi. Võib-olla sügisel võtame veel natuke ploome ja sireleid maha, siis laenutame jälle.
 
helle 02. juuni 2008, kl 20.50
Suur aitäh selle kirjutise eest, hea inimene!
 
leila 04. juuni 2008, kl 14.12
Mina ostsin sel kevadel oksapurustaja. Elektriga töötava, kuni 4cm okstele. Jämedamad oksad lähevad nagunii pliidikütteks, nii et suuremat pole vaja. Olen rahul ostuga ja julgen teistelegi soovitada. Maksis 3000.- ringi, kogumiskastiga variant - hea mugav kasutada. Et mul palju õunapuid jm puid-põõsaid aias palju, siis igal kevadel oli samuti suur probleem lõigatud okstest lahti saamine. Nüüd läks nelja suure hunniku peale mõni päev (no ega hommikust õhtuni just ei müristanud) ja korras. Kui edaspidi saab kohe jooksvalt oksad läbi lasta, siis ei teki ka sellist ajakulu enam. Igati rahul ostuga.
 
Oksapurustaja laenutus 02. mai 2014, kl 23.54
www.oksapurustaja.ee
 
Lihtne 03. mai 2014, kl 13.36
Tuleb lasta okstel ära kuivada, siis tuli otsa ja 15-20 minutiga on enamus põlenud. Jääb üle tukid kokku lükata ja vähem kui tunni ajaga plats puhas.
 
meil ka 03. mai 2014, kl 20.46
hakkas vihma sadama, tuli otsa ja pidu läbi. Ilma rahata.
 
zzz 06. mai 2014, kl 09.15
igal pool ei tohi paraku lõket teha. linnaäärsete aiaomanike "rõõmud"
 
Elsi 10. mai 2014, kl 13.32
ja kus võib põletada seal vaid looduslikku kraami sest muu sodi põletamine põhjustab oma ümbruse reostamist ülimürgiste ühenditega ja pooled naabrid ei pea seda ka mitte mõistlikuks,asjatud jamad ja pahandused Nagu mõnel pool tuleb veel ette selliseid prügikuhilate põletamise jaaniõhtuid,mis on tõeliselt rõve kui selle õhtu tähendusele sügavamalt mõelda.
 
aga mul on 10. mai 2014, kl 20.48
bensiinimootoriga oksapurustaja, lasen kuni 7 cm läbimõõduga oksad läbi nagu naksti.
 
rww 27. mai 2014, kl 23.26
kui oksapurustaja päev läbi kütust neelab ja tossab, siis minu meelest on tunnine lõke tervislikum. Ja odavam
 
puru 28. mai 2014, kl 09.32
Bensiinimootor nina all on vastik jah, just proovisin võrdlevalt bensiini- ja elektrimuruniidukit. Aga oksapurustaja eelis lõkke ees on see, et sul on pärast aiamaa jaoks hunnik multši ja rohimisvaeva vähem.
 
roheline 28. mai 2014, kl 16.21
Need oksad tuleb ju enne purustajasse toppimist üheharulisteks raiuda, mis on üsna nüri ja mõtetu tegevus. Pooldan samuti lõket.
 
kristjan 13. mai 2015, kl 12.48
Kui keegi juhtub aga oksapurustajat otsima, siis kõige kiiremini leiab www.rentmarket.eu lehet - seal kõik rentijad koos.

NB! Ise saab ka oma oksapurustaja rentmarketisse üles panna!
 
Agne74 14. oktoober 2015, kl 18.56
Multsiks puukoore tykid??
 
Hauli 30. aprill 2018, kl 11.11
Pigem kasutada juba korralikku masiant, mis teeb paari tunniga väikese masina mitme päeva töö. Näiteks http://www.oksad.ee või Aiatäht vist rendib ka sellist.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!