Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
kuidas pidada kana
 
kanake 25. juuli 2008, kl 19.50
Et võtaks maamajja paar(ühe ) kana, mida ta vajab, mida sööb, kas aedik peab ümber olema, pesa teeb kuhu? Maainimesed, andke nõu.
 
. 25. juuli 2008, kl 21.20
nohh paras oleks 3-5 kana. aedik oleks vajalik. samuti mingi putka kuhu nad saaks õrrele minna ööseks ja siis vihma eest varju ja munele kahh... niiet selles putkas peaks olema õrs ja paar kasti.
talveks pead neile leidma soojema lauda või ... poti...
aa vb on seal maal juba olemas mingid kõrvalhooned kuhu neile nurgake sättida...
aedik oleks vajalik, muidu kakavad igalepoole ja ohutum on ka..
söövad heameelega nisuteri, inimeste toidujääke(maitseainetega ei tohi siis laristada), igasugu rohelist nokivad, munakoori ja kruusa peab olema.. siblimiseks mõnus liiva või mullahunnik..
meil lasti kanad õhtuti ussijahile. see tähendab, et lasti aedikust välja põõsastevahele ussikesi otsima. valguline toit on neile kahh vajalik ja omaaia uss on selleks parim.
aedik ei pea väga kõrge olema, kui neil tiibu kärpida, muidu küll... nad suht vinged lendajad ;)
 
kukk 25. juuli 2008, kl 21.36
kuule, kanad vajavad mind ka !
 
maakas 25. juuli 2008, kl 21.43
Mõtle heaga, mis nendega talvel teed, nad tahavad ikka sooja tuba (plusskraade, mõtlen). Kui ei raatsi maha koksata, siis üks võimalus ntx mida mu tuttav kasutab, et üks külamammi võtab nad talveks kostile, munad jäävad talle. 3-5 kana toidab nö kõhu kõrvalt ära küll. Talveks ikka vaja tangu ja jämedat liiva ja kõik nahkapistetud munade koored tagasi neile uute munakoorte kasvatamiseks, joogivesi ka. Mingi aeg nad ei mune, kuna vahetavad sulgi (vabriku kanad saadetaksegi siis supipotti) aga hakkavad uuesti.
Kukk on karja ilu ja hoiab kanakesed koos, kui nad vabapidamisel, aga see pole tänapäeval moes. Nii et kukk POLE kohustuslik.
 
tahtmineon taevariik...... 26. juuli 2008, kl 08.06
Jälle üks inimene,kes tahab (loomade ja )lindudega mängida kodu?Vabandust,kui eksisin.Lihtsalt tundub,kui siin saadud mõne õpetuse järgi kohe homme ka kanad muretsed. Mine kõigepealt mõne toreda vanamammi juurde ja õpi kuidas,see praktikas välja näeb,siis leia lindudele sobiv kodu,aastaringne hooldaja(kui sa muidugi ise oled on ok).Ära tee rutakalt otsuseid mis hiljem on koleda lõpuga.Kindel on,aga see,et loomi ja linde peaks pidama need inimesed,kes selleks aega ja hoolt omavad?? Kui sul need on olemas,siis kanapidaja juurde õppima ja kevadel alles võta kanad.Vastu talve pole ju mõtet,see on minu arvamus.Edu õige otsuse tegemisel!
 
pirtsakas printsess 26. juuli 2008, kl 08.06
See on vist paras koht ka omapoolse superlolli küsimusega lahedale tulla. Kas kanakarjas läheb "rahvusvaheliseks kismaks" kui iga kana oleks eri tõugu? Sellise küsimuse tekitas Luige laat, ei oskaks mina kõige ilusamat kana - kukke välja valida, unistaks kirju seltskonna kokku.
 
maalaps 26. juuli 2008, kl 10.02
Minu lapsepõlvekodus peeti ka kanu(nii tosinajagu), kari oligi täiesti kirju- iga kana oma nägu ja tegu, tõupuhas ilmselt polnud ükski. Ilmselt üks määrav asjaolu selle seltskonna läbisaamisele on toiduküllus- kui ikka söögi pärast on vaja lahinguid lüüa, siis mõned hakkavad peksa saama, pealegi on tuntud tõde, et kana muneb nokast. Kui kanad on hästi toidetud, siis on ka sulgimiseaegne ja talvine paus munemises lühike, samuti ei kiputa kevadel põõsa alla pesitsema. Ema söötis kanu jämeda odratanguga, talviti tilgutas tangudele kalamaksaõli, ka kuivanud leib ja mõned muudki toidujäägid läksid kanadele, samuti leidsid kasutamist supikondid- pärast supikeetmist taoti need haamriga nii peeneks kui võimalik ja olid eriliseks maiuspalaks.
 
h 26. juuli 2008, kl 22.32
Et talveks kuskile kostile ja munad jääad hoidjale? Mhm, minu meelest kanad talvel eriti ei munegi. Vähemlt minu vanaema kanad olid küll talvel "puhkusel". Või mäletan ma valesti?
 
h 26. juuli 2008, kl 22.32
Et talveks kuskile kostile ja munad jääad hoidjale? Mhm, minu meelest kanad talvel eriti ei munegi. Vähemlt minu vanaema kanad olid küll talvel "puhkusel". Või mäletan ma valesti?
 
h 26. juuli 2008, kl 22.32
Et talveks kuskile kostile ja munad jääad hoidjale? Mhm, minu meelest kanad talvel eriti ei munegi. Vähemlt minu vanaema kanad olid küll talvel "puhkusel". Või mäletan ma valesti?
 
h 26. juuli 2008, kl 22.32
Et talveks kuskile kostile ja munad jääad hoidjale? Mhm, minu meelest kanad talvel eriti ei munegi. Vähemlt minu vanaema kanad olid küll talvel "puhkusel". Või mäletan ma valesti?
 
maalaps 28. juuli 2008, kl 11.03
Kana muneb nokast...
No miks mitte kostile!? Kui hoidja raatsib kanadele korralikult süüa anda, talvel lisaks veel natuke vitamiine ka, on munemises pausi ainult mõni nädal. Kui kanu on juba 4-5, siis, kuna enamasti pausid täpselt ei kattu, on lootust pidevalt mune saada. Muuseas, väga oluline, et laudas oleks valgustus ja et raatsitaks ka elektrit kulutada, et sügisel-talvel, pimedal ajal, päeva pikendada!
 
Tiiu 30. juuli 2008, kl 12.55
Kanakese küsimust lugedes tuli mulle kohe meelde, et ka mina ise olen sellist mõtet mõlgutanud. Otsime maamaja ja mis oleks kenam kui hommikul oma kana muna süüa. Õnneks on mul maal sugulased ja küsisin siis ka nende käest, nemad naerma ja küsima, et kus ma neid talvel hoian, külm ju. Mina vastu, et teil on kanad aga mis ruumi te neile siis soojas hoiate. Aga meil on lehmad, nemad siis soendavadki lauta. Ja oligi minu linnainimese kanamõte peast läinud :))))
 
Gaana 26. veebruar 2023, kl 13.41
Nääd saa kanad tuleb puurist välja lasta kuigi Euroopa Liidu uuringutest kuuldes tekib tunne et keegi tuleks puuri panna. Ja ma ei pea silmas kanu Või siis kanad tuleb õpetada lendama,nii nunnu kui nad sügisel parves lõunasse lendavad Ja miks ainult kanadele priius anda!? Aga teised agraar loomakesed? Milleks meitele tapamajad? Või teeme nii et tapamajad jäägu. Agasiis oleks õiglane ka mitte perspektiivsed inimloomad koos neljajalgsetega võrdsetel alustel hädatapule suunata.Teema on äärmiselt lai põnev positiivses mõttes kaugelevaatav kuigi teatavate nurkadealt vaadelduna pisut naguharjumist vajav. Elagu vabad kanad ja kõik muud täna veel puuriloomad! Kanad võiks küll välja lasta. Aga asemele saadaks sinna puuri küll kari neid ametnikke, kes pea iganädalaselt eluvõõraid määrusi korraldusi treivad. Me ehitame siin täielikku debiilide Orwell1984 projekti. Õnneks meil on suure Liidu kogemus. Aga neil veel mitte ja nüüd katsetavadki. Meil on üks lahtilastud kana peaministriks. Kanad välja ja kullid ,rebased koerad teevad 1:0kanadele või siis kullid ja rebased puuri pista. Siis tuleb vabakäigu kaval rebane ja hakkab huvitavaid mänge mängima. Õige demokraatia on siis, kui rebased annavad kanale õiguse otsustada kas ta süüakse hommiku lõuna või õhtusöögiks. Seda nimetatakse demokraatiaks kui kana ja kolm rebast arutavad mida neil õhtusöögiks on Kana tahab siblida. Mitme korruselised kanalad, kuhu rebased ja kullid ligi ei saa. Kanasid liigutada iga kuu uuele korrusele. eelmisel korrusel kasvatada siblitud maal salatit rohelist sibulat või seeni. Tubli, EU! Aga ärge jätke asja poolikuks! Kanadelt vastu tahtmist mune ära võtta ei tohi ja enne kana tapmist tuleb saada tema kirjalik nõusolek. Kanad peavad saama valimisõiguse, kord aastas puhkust väljaspool kanalat ja isikut tõendava dokumendi, et vabalt reisida saaks. Kõik puurikanad päästmiseks Brüsselisse
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!