Aianurk
ütelge keskeesti inimesed kust saada sõnnikut 2-3tonni
mõistus otsas 28. oktoober 2008, kl 14.50 |
jansa 28. oktoober 2008, kl 16.05 |
mõistus otsas 28. oktoober 2008, kl 16.09 |
jaa 28. oktoober 2008, kl 16.28 |
siis jäävad järele talumajapidamised, kus mõned lehmad.
ise olen ammu loobunud sõnnikust oma põllul, just selle hirmsa umbrohu pärast. juba 5 aastat ilma sõnnikuta ja kartul kasvab mis mühiseb. sel aastal oli veel eriti ilus saak, isegi imestasin. aga minu nipp on selles, et sügisesed riisutud lehed vean põllule, lükkan laiali, et nad väga suurtesse hunnikutesse ei jääks ja lasen maa sisse künda. kevadeks on nad kõik lagunenud ja maa oma rammu kätte saanud.
ise olen ammu loobunud sõnnikust oma põllul, just selle hirmsa umbrohu pärast. juba 5 aastat ilma sõnnikuta ja kartul kasvab mis mühiseb. sel aastal oli veel eriti ilus saak, isegi imestasin. aga minu nipp on selles, et sügisesed riisutud lehed vean põllule, lükkan laiali, et nad väga suurtesse hunnikutesse ei jääks ja lasen maa sisse künda. kevadeks on nad kõik lagunenud ja maa oma rammu kätte saanud.
takjas 29. oktoober 2008, kl 09.01 |
mõistus otsas 29. oktoober 2008, kl 10.19 |
una 29. oktoober 2008, kl 10.35 |
retineti 29. oktoober 2008, kl 11.17 |
no kas just kriis...olen tihti kuulnud,et vii ära kuid peale laadima peab ise.Et minu soovitud koguse jaoks oleks laadur olnud mõttetu ja armas abikaas polnud nõus hargiga koormat viskama , jäigi see väärt kraam toomata...Jutt oli siis ühe-kahe lehma pidajast.oleneb asukohast ,vaataks ise ringi ja lihtsalt küsiks...päris linnapiirkonnas on kahjuks vähe lootuslik ettevõtmine.
? 29. oktoober 2008, kl 18.18 |
una 30. oktoober 2008, kl 21.48 |
no et 31. oktoober 2008, kl 17.39 |
Heino. 01. november 2008, kl 18.35 |
Ostsin suvel e h i t u s t a r v e t e kauplusest granuleeritud kanasõnnikut, vist oli 5 või 10 kilone kilekott, aga maksis pea 80 Eek. Sõna otseses mõttes mahavisatud raha, ei tomatid ega kurgid sellest rõõmu ei tundnud.
Lisaks omatehtud kompostile ja mineraalväetisele olen kasvuhoone taimi turgutanud nõgesevee leotisega. See küll haiseb hirmsasti, kuid taimedele meeldib.
Julgen soovitada haiguste tõrjeks kõigile hobiaednikele, et ärge visake tomatikasve ja -lehti niisama ära, tehke neist leotist ja kastke sellega kõiki taimi, ka tomateid ja sibulaid.
Lisaks omatehtud kompostile ja mineraalväetisele olen kasvuhoone taimi turgutanud nõgesevee leotisega. See küll haiseb hirmsasti, kuid taimedele meeldib.
Julgen soovitada haiguste tõrjeks kõigile hobiaednikele, et ärge visake tomatikasve ja -lehti niisama ära, tehke neist leotist ja kastke sellega kõiki taimi, ka tomateid ja sibulaid.
vidrik 02. november 2008, kl 10.56 |
Sinu aednik 03. november 2008, kl 19.09 |
mina ka ei saa aru, miks seda sõnnikut nii hirmsasti taga aetakse.
sõnnikuga see jama ju ka, et talumajapidamised annaks kui varakevadel ise ära vead, aga see ju sama aasta väljalase ja ei kõlba taimedele. kas oled mõelnud, kus seda laagerdad paar aastat?
talumees veab aga kevadel põllule ja sügisel pole sittagi alles ning ring hakkab otsast.
kui oled läbinisti roheline, siis komposteeri ja kasvata nõgeseid ning mure murtud. isegi lehekõdu on suurepärane toit taimedele! sitta polegi vaja.
www.virkus.com/aiandus
sõnnikuga see jama ju ka, et talumajapidamised annaks kui varakevadel ise ära vead, aga see ju sama aasta väljalase ja ei kõlba taimedele. kas oled mõelnud, kus seda laagerdad paar aastat?
talumees veab aga kevadel põllule ja sügisel pole sittagi alles ning ring hakkab otsast.
kui oled läbinisti roheline, siis komposteeri ja kasvata nõgeseid ning mure murtud. isegi lehekõdu on suurepärane toit taimedele! sitta polegi vaja.
www.virkus.com/aiandus
Siga sittus silm pilkus 28. juuli 2022, kl 13.00 |
Lisa postitus