Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
lillepeenras äraõitsenud taimede asendamine
 
klaara 13. märts 2009, kl 19.16
Pole küll praegu otse päevakajaline küsimus, kuid ostsin täna esimesed mugulad-juurikad ära ja sattusin aianduse lainele:) Nimelt kuidas teie talitate äraõitsenud tulpidega? Mul ei ole väga suur peenar. Kevadel võtavad seal palju ruumi tulbid-nartsissid. Samas sel ajal, kui on õige istutamise-külvamise aeg, on tulbid veel õiteilus. Juunis, kui nad on koledad, on nagu hilja midagi nende asemele istutada. Mis oleks õige toimimisviis?
Mõtlesin ka, et enam ei võta tulbisibulaid suveks üles. Lõikaks lihtsalt kuivanud lehed maha. Mul ema pole kunagi sibulaid üles võtnud ja ikka õitsevad. Vahe on selles, et emal on talumaja ümber kohti küll, kuhu lilli panna. Mul väike linnaaed ja väike lillepeenar. Oleksin väga tänulik, kui saaks mõne nipi, kuidas juba mais saaks sinna tulpide vahele midagi sokutada?
 
bärta 14. märts 2009, kl 11.39
õigem viis on ikka selline,mis su enda aias kõige mõeldavam on:).Olen kasvatanud lilletaimed ette pottides ja juunis siis suuremad taimed tulbipuhmaste vahele sobitanud(lõvilõuad,tageetesed,ilukapsad jm).Eeldab muidugi suuremat kasvuhoonet või aiandist valmisostetud suuremaid taimi.Ka kasvavad tulbisibulad pinnakatjate püsikute(araabis,akakapsas,kevadfloks...)all.Seemnest külvanud tulpide mullapinna peale( nt.kivikilbikut,vaariklille,kosmost,ööpalsamit,kohhia külvab end ise...),puistanud seemnetele peale kompostimulda,et seemned mullaga katta.Samas parandab see mulda ka tulpide kasvukohas.Niiehk nii tuleb leppida mingi aeg "veidi" mitteiluste tulbilehtedega:)lillepeenras.
 
k. 15. märts 2009, kl 08.56
külasta lillepoodi, lilli kui palju, nii suveks, sügiseks, istuta maha ja naudi ilu...kus veel tulbilehed sinna võid ju poest osta õitsvaid lilli, nagu daalia, kosmos, tagetis, hõbeleht jne.
 
takjas 18. märts 2009, kl 08.47
Mul on tulbid võrkkastides, mees tegi mingist ?? auto??filtrist??. Päris suured on need kastid, oma 50-60 cm pikad.
Kui tulbid ära õitsevad, tõstan nende kastidega kuuseheki alla ja kasti mulla sees sinna nad jäävad kuni lehed päris ära kaovad, siis puhastan mullast ja nii ei lähe värvid segi.

Kastidest jäänud augud aias täidan kompostiga ja istutan uued taimed. Eelmisel aastal istutasin seemnest enda ettekasvatatud daaliad. Sel aastal arvan, et lõvilõuad õitseks sügisel kauem ja pole kapriissed kah.
 
Lillelaps 28. mai 2020, kl 21.19
Leidsin laheda lillelagendiku kus lilli laos lausa ladnalt lademetes
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!