Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
füüsali istikuid?
 
mann 02. mai 2009, kl 22.10
tere,
kus kohast oleks võimalik osta füüsali istikuid!
 
mina 03. mai 2009, kl 20.22
Mõtled sa ikka füüsalit mis on üheaastane taim? Külvasin seemnest füüsalit kuid paraku on need seemned väga kaua idanevad, arvasin juba et ei õnnestugi. Tänase seisuga, kui on kuu aega mullas olnud,on idanenud 7 seemet :(( Võid vaadata kevadel turult, äkki on veel keegi viitsinud ettekasvatada.
 
mann 04. mai 2009, kl 22.35
mõtlen seda sama jah, see on meeletu idanemisega ja jäin ise hiljaks sel aastal, kuid on huvi istikute vastu Pole kuksilt seni leindud veel!!!!
 
Panter 06. mai 2009, kl 15.28
Aga, kas keegi on neid varem ise kasvatanud ja ka saaki saanud. Panin ka sel aastal potti, aga idanevad tõesti kaua ja kahtlen, et kas õisigi üldse tuleb. Paki peal õpetus, et kasvatada nagu tomateid, aga tomati taimed ikka väga suured juba ja varsti vist hakkavad õitsema, aga füüsalid kuskil 5cm pikkused alles.
 
miss 08. mai 2009, kl 06.28
Füüsal idaneb kaua, aga kasvab kiiresti. Mul mitu aastat kasvuhoones ise külvab-kasvab, vilju kannab ka. Mina ainult istutan ümber, et ta liiga tihedalt ei kasvaks.
 
ma 08. mai 2009, kl 07.00
võtsin sügisel ühe suure taime küljest ühe kupra seemneid, oli tõeliselt suur põõsas, sarnanes nagu füüsalile, aga nime ei teatud. Nüüd taimeomanik ütles, et istuta kuskile, kus tal ruumi laiutada, sest külvab ise edasi ennast. Tõeliselt suur ja dekoratiivne põõsas oli, aga nime ei teadnud keegi. Äkki keegi oskab aidata!?
 
Kasvatanud 08. mai 2009, kl 08.21
Söödavad füüsalid on ka erinevad. Meil kasvavad ja valmivad mehhiko füüsal ja maasikfüüsal. Mehhiko füüsal kasvab lausa väljas ka ning seal valmivad ka viljad, sellised väikse tomati suurused. Samas minu hinnangul pole need kõige maitsvamad, vähemalt ei suutnud mina neist sügisel endale ühtegi tõeliselt maitsvat rooga välja võluda :( . Maasikfüüsal seevastu on väga maitsev niisamagi küpselt süües. Viljad on sõrmeotsa suurused ja valminult kollased. Kasvab ja viljub kasvuhoones ka isekülvist. Samas müüakse seemnepoodides veel igasugu peruu ja "kesteabveelmisnimelisi" füüsaliseemneid, need on tavaliselt pika kasvuajaga ja ei kipu meie oludes valmima. Ühel aastal sai pandud veel sellise seemned(sorti ei mäleta), mis kasvasid pea poolteist meetrit, olid ilmatu suured väikeste ilmetute lillade õitega ja korralikke vilju ei andnudki, samas selle isekülvi taimekesi rookisin kasvuhoonest veel mitmel aastal. Nii soovitan isiklikest kogemustest kasvatada kasvuhoones maasikfüüsalit ja soovi korral ka mehhiko füüsalit.
 
qXS 08. mai 2009, kl 08.58
mina olen, kasvuhoones.

taimed kasvasid nagu hullu, aga saak ei valminud. ei saanud kypsek ska hilejm toas hoides.
 
ma 08. mai 2009, kl 09.48
vat see ilmetu mul ongi, aga seda soovitati õues kasvatada. Vaatasin aia äärde koha valmis, las laiab.
tuutsik 05. juuni 2013, kl 14.09
oleks pakkuda füüsali taimi, madalakasvulised, palju magusamaitselisi vilju.
huvi korral kirjutage, tuuri_32@hotmail.com
 
Taimetark 17. mai 2023, kl 19.43
Minult saab pea iga aasta. Ka see aasta täitsa saadaval. Seemned panen juba sügaval talvel, et aprillis juba õied küljes oleks. Kirjutage:
seeneretked@gmail.com
 
taimetark 17. mai 2023, kl 19.46
Erinevad sordid: Maasikfüüsal, peruufüüsal, tikkerfüüsal
Erinevad nii maitselt kui saagikuselt.
Peruu - kõige saagikam ja kõrgem
maasik - kõige magusam, aga see eest väiksem taim ja vähem marju.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!