Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
muru niitmine-kui tihti?
 
uue muru omanik 08. juuli 2009, kl 20.00
Kui tihti te muru niidate? Meie niidame tunde järgi ja tavaliselt kipub olema ikka 2x nädalas. Aias uus muru ja seal sees ka rohkelt umbrohtu(s.h.takjad). Kas pideva niitmise tulemusena on uuel aastal oodata korralikku muru? Jagage kogemusi muru hooldamise vallas. Olen uurinud küll muru hooldamise kohta, kuid huvitab kuidas delfi rahvas oma muru hooldab?
 
... 08. juuli 2009, kl 20.05
niidan 1x nädalas. võililli tõrjun staranega muud roundupiga.
 
uue muru omanik 09. juuli 2009, kl 06.52
Kuidas tõrjumine käib? Ostan poest tõrjevahendit, lahustan vees ära ja siis pritsin (milline prits peab olema?) murule? Kas umbrohutõrje vahendid on effektiivsed? Tahaks, et aias oleks ikka ilus muru, mitte umbrohusegune. Kui tihti tuleb tõrjet teha? Ise mõtlesin, et ainult niitmisest piisab, aga vist mitte.
 
... 09. juuli 2009, kl 11.27
staranest tuleb jah teha lahus ja tavalise pritsipudeliga lehtede peale pritsida. taim sureb 14 päeva jooksul. murule see mürk ei mõju. kõik kirjas ka infolehe peal.
mürk mõjub lahtede kaudu juurteni ja taim sureb ära. ise neid välja nokkides ei saa kõike kätte ja on väga tüütu.

roundup võtab kõik elava ära. seda murule pritsida ei tohi.
nt. kui naat turritab rohu seest välja siis ainult seda pritsida.
muidu kõik sama mis eelmisega.
 
uue muru omanik 12. juuli 2009, kl 21.23
Ehee..ex näis palju murust järgi jääb..siis tuleb uus seeme peale sügisel panna vist.
 
Mutt 12. juuli 2009, kl 22.30
Niidan iga 5-6 päeva tagant, ehkki võiks ka juba 3 päeva tagant niita.
 
Mutt 12. juuli 2009, kl 22.32
Umbrohu olen muidugi enne niitmist välja võtnud- mehaaniliselt, käekestega ja noaga, ja tühjadele kohtadele, kui neid tekib, pannud uut seemet.Korra 2 aasta tagant väetan ka ning muru on ilus.
 
kiilike 16. juuli 2009, kl 18.13
Meil on nii palju murupinda, et mina ei jõuaks küll umbrohtu käsitsi välja noppida. Kogemus on näidanud, et naat ja muu selline umbrohi kaob niitmise tagajärjel.Meie muru on vägagi kiidetud. Pole omast arust mingit imet temaga teinud. Ennemalt tuleb niita tihemalt kui pikemate vahedega ja seda just seepärast, et umbrohi ei jõua siis areneda. Kuni juuni lõpuni peaks niitma 2x nädalas, siis aitaks juba ühest korrast. Hiljem sügisel peaks jälle tihemini niitma. Aga kes see viitsib mässata nii palju. Meil on muruniitmise päev neljapäev, siis on ise ka aega nädalavahetusel oma kätetööd imetleda.
 
Näri Muru 18. mai 2019, kl 11.41
Meil ka Asulas nõuavad eraisikutelt et üle 15 sendi ei tohi olla aga enda valla karjamaadel on vähemalt 25+5. Kui nad veel kaua jokutavad saab 52+5. Raidriga tee midagi tuleb harvester tuua või avandile giljontiin külge panna et neid kõrsi langetada. Viieteistkümmnega on jah kuni heedri tugirattani aga üle 25 on juba raideri roolirattani. Ja siis võimegi nallas viisi veeretada et malts mühiseb ja murumassin seisma jääb Aga Muru enam ei näri Muru läks mulla alla
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!