Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
Krookuste kohta
 
vaheküsimus 14. juuni 2010, kl 14.53
Öelge palun, kas krookused esimesel aastal peale mahapanekut ei õitsegi?

Panin 50 sibulat kahes reas sügisel ideaalsel ajal maha.

Sai kaevatud selline kraavike, sinna poemuld ja veidi muruseemet. Keegi peal tallumas pole käinud, talvel olid paksu lume all.

Tulid sellised kitsad lehed ainult. Ehk on lootust, et järgmisel kevadel ikka oma värvilised peakesed välja pistavad?
 
Sannu 14. juuni 2010, kl 16.54
Küsimus oli sügiskrookuste kohta.

Õiged sügiskrookused on pisikeste paarisentimeetriste mugulsibulatega ja väga kitsaste (enamasti vaid mõnemillimeetriste) kõrreliselaadsete lehtedega. Sügiskrookuste palju pisemad õied puhkevad alles siis, kui enamik sügislillesorte ja -liike on juba ära õitsenud -- enamasti oktoobris.

Kevadel näeb osa sügiskrookuse liike välja selline: http://pilt.delfi.ee/en/picture/6097257/
 
Malle 17. juuni 2010, kl 10.44
Minu sügiskrookused on nii ülbeks läinud, et lehed matavad juba väga palju pinda enda alla (sel aastal on üldse ju taimede kasv võimas). Aga ootan siis oktoobris ka palju õisi. Lillad on mul. Kas sügiskrokusi on olemas ka valgeid ja kollaseid?
 
nojah 17. juuni 2010, kl 10.54
sügiskrookused ja sügislilled on erinevad taimed. Sügiskrookuste lehed ei ole suured ega eriliselt lopsakad vaid kitsad, üsna sarnased kevadel õitsevate krookustega. Ka sügisel õitsevad krookused on enamjuhtudel helelillad. Sügislille võib hea õnne korral hankida ka valgeõielise või topeltõielise.
 
Malle 17. juuni 2010, kl 14.23
Nojahile
Aga mis need minul siis on? Tohutu pahmakas lehti, kujult piibelehe
sarnased. Ja sügisel helelillad krookuseõied. Kevadkrookused näitavad end üle paari-kolme aasta. Ma ei ole neid ka kuidagi hooldanud ega muidu "tunnustanud".
 
ihh 17. juuni 2010, kl 17.07
Minul õitsevad krookused küll iga aasta, tahavad väetamist sügisel ja peale õitsemist ning ka õige istutussügavus on oluline (sorditi erinev), sügislilled mis on suurte lehtedega ja sügisel nagu krookused on üsna vähenõudlikud ja minul pigem nagu umbrohi mis kiirelt paljuneb.
 
s 17. juuni 2010, kl 17.39
sul, Malle, on sügislill.
http://seemnemaailm.ee/index.php?GID=5353
 
Sannu 17. juuni 2010, kl 19.49
Vabandust jah, ma isegi ei mõelnud, kui ebaloogiline mu tekst ja pandud foto kokku on. Kiiruga sai tehtud üks kopi-peist.

Pean tunnistama, et meie aia sügislille on aastaid sügiskrookuseks kutsutud, kusjuures seda tean, kui mürgine ta on. Võimalik, et isegi õige nimi kuuldud, kuid sinna see kahjuks jäänud.
 
s 17. juuni 2010, kl 21.40
väga paljud inimesed nimetavad oma lilli mingite imenimedega, kas murrakus või kodus kuuldud...
 
Malle 18. juuni 2010, kl 10.30
Jah, on siis sügislill. Aga see nimede-värk... Muidugi on vaja teada, mis on mis, aga "heal lapsel mitu nime". Oleks aega, kohe lausa uuriks näiteks vanemate taluaia lillede rahvalikke nimesid. Eks need ole kuskil kirjas ka kindlasti (rahvaluuleuurijatel).
Kevadkrookuse sibulaid, mis kusagil kiviktaimlas peidus, ma üles leida ei oska. Pean uued ostma, just praegu tekkis huvi. Saksamaal kord veebruari lõpus käisin ühes mereäärses pargis, mis oli otsast otsani neid täis. Väga ilus oli.
Sirje Tulik 29. juuni 2019, kl 15.18
Kas nendel sügiskrookustel need pahmakad lehed ,mis ennem on ,kas need peavad õitsemiseni olema ,või võib need ming aeg maha niita,jubedad ju

sirje tulik
Agne Tamm 30. juuni 2019, kl 22.41
Lehtede kaudu, üldiselt, varutakse järgmise aasta toitained!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!