Sellest on tuhandeid ja miljoneid kordi räägitud kuid tõenäoliselt, see ei jõua kellelegi kui ainult iseendani. Ainus mis kasu siis sellest teadlikkusest võtta on see, et mitte enam lapsi teha. Kahju, et enne laste tegemist seda ei teadnud. Austagem neid hulljulgeid, kes lapsi teevad. Hulljulgeid kuna esimesed 8 aastat Sa istud nendega kodus kuna nohu ja köhaga lapsi ei tohi lasteaeda viia ning koguaeg on nad nohus ja köhas. Siis sa pead olema rikas lihtsalt. Lapsehoidjaid sa ju ometi palgata ei jaksa. Mille eest sa need lasteaia maksud maksad kui tööl ei saa käia, üüri ja söögi ostad. Kuid tavaline Eesti naine, eesti inimene, kellel pole pappi nagu putru, mille eest ta elama peaks, veel enam kui ta on üksikuks jäänud ja mees alimente ei maksa. Riik maksab ju ainult neile natuke toetust, kes puhta miinimumpalgal, kuid võttes arvesse kulusid siin Eestis lastega seotuvalt on see natuke paremal järjel olevas naisterahvas 0 seisus, kes oli palgaliselt. Kuna lastega ja lapsega lihtsalt on nii palju väljaminekuid. No see miinimumpalgaga pole ka nagunii mingis seisuses. Lihtsalt ma ei saa aru, kuidas sellistes tingimustes peaks iivet tõstma. Ma armastan oma lapsi kogu oma südamest ja armastan üldse lapsi kogu oma südamest, kuid hetkeseisus olen küll ahastuses, et tööl käia ei saa, maksud on suured, midagi ei saa, palka teenida ei saa, makse saad ainult maksta. Kus on nüüd karma nendel inimestel, kes ei raatsi maksta inimväärset palka ning mõtlevad ainult enda tagumikele, kuigi endal oleks natuke kõrgema palga maksmisvõimalused olemas. Kus on riigikogulaste karma jne. Mul on tõsiselt ahastus peal. Mis lapsi ma teen, ma ei saa enda jaoks teha ju kui mul lihtsalt pole võimalik neid üleval pidada ja tulevikus lastekodusse pead andma. Kuna kõik süsteemid on lihtsalt ajuvabad. Osa inimesi on raudselt nii lollid ka, et hakkavad tõmblema, et mis tegid siis neid jne. Tegin neid, sest lootsin, et saan hakkama ja tulen toime, kogu elu saadud. Keegi ei öelnud mulle seda, et vene aeg pidid lapsed kodus ainult palavikuga olema. Et tänapäeval ei saa sa enam lapsi lasteaeda viia. Saad ainult kohatasu maksta selle eest. See aeg üür on sama, hinnad tõusevad, süüa vaja haigusrahasid 18€ maksud 600€ palk 500, tööl ei käi, pole sedagi. Graafikuga töid ei saa lubada, pole lapsi kuhugi panna, et parema järjega tööle minna. Nokk kinni, saba lahti. Lähed ülikooli omandad järelmaksuga hariduse. töö, mis armastad, sotsiaaltöö 500, oled üksinda oma rahaga, ja lastega, jälle nokk kinni saba lahti. Ei saa mina aru kuidas seda elu toimivaks muuta. Mu elu toimiks kui saaksin iga päev tööl käai ja raha teenida, ma saaksin isegi oma lapsi omale lubada. Kuid näed ei saa. Enam ei saa. Ei teadnud,e t pean 2x8 aastat haiguslehel istuma. Mis veel toredam, üks saab terveks jääb teine haigeks. Tehke lapsi, tõstke iivet. Issand, kus võitlenud,e t ellu jääda oma perega, kuid praegu ont õesti ahastus, nutt kurgus. Ei suuda enam. Ainult ärge tehke lapsi. teil võib praegu see mees olla, võib tulla ka, küsimus on rahakotis, kuidas see teil on. kahe peale, ei ole? see võib ära kaduda, kõike võib juhtuda. ainult endaga saab arvestada.