Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
Polütsüstilised munasarjad
 
Polütsüst 23. mai 2013, kl 18.02
Viimasel günekoloogi külastusel mainis arst nagu möödaminnes, et mul on polütsüstilised munasarjad (mõlemad) ja et folliikulid normaalsuurusest veidi suuremad. Olin nagu puuga pähe saanud ja ei osanud midagi küsida. Arst samuti midagi enamat ei seletanud. Soovitas vaid võtta Inofolic toidulisandit 1 pakk päevas.
Pille ei ole tarvitanud 2 aastat, siiani kasutanud kondoomi, kuid nüüd plaanis lapsetegu ja seetõttu sel kuul loobusime kondoomist. Päevad on alati korapärased olnud, nii pillide kasutamise ajal kui pärast seda. Praegu tsükkel 29-32 päeva. Esimene visiit sama arsti juurde oli märtsis (diagnoositi seen, mida pidin ravima ja nüüd käisin kontrollis) ja siis ei maininud ta polütsüst. munasarjadest midagi. Arsti juures koju tulles mõtlesin vaid sellele, et minuteada on polütsüstiliste munasarjadega lapse saamine loomulikul teel keeruline. Nüüd lugedes internetist erinevat infot munasarjade drillimise, hormoonravi ja kõige muu kohta, siis tuleb ahastus peale. Enda teada hormoonidega probleeme ei tohiks olla (rasune nahk, juuste väljalangemine), ainsana võib ehk välja tuua karvakasvu, aga väga vohav pole ka see. Järgmisel kuul plaanin kindlasti ov teste kasutada. Kunagi varem ei ole ükski arst neid polütsüste maininud. Kas võib siis olla, et olenevalt, mis tsükli perioodil UH teha, vastavalt sellele neid follikuleid munasarjadel näha on? Tõesti rumal küsimus, aga ei osanud arstilt absoluutselt uurida.
 
mul ka. 24. mai 2013, kl 08.25
On olemas pco syndroom ja lihtsalt pco. Mul avastati pco aasta tagasi ja raviks kasutasin pille mis poole aasta möödudea vähendasid tsüstide hulka päris palju. Varsti jälle arstile ja siis saab jällegi teada mis seis on. Ise tahame ka vaikselt uue tita peale mõtlema hakata, eks paistab kuidas läheb. Sulle edu ja võta uuri aratikäeat uuesti, kõik see on individuaalne ja oma arst oskab sulle kindlasti parima variandi soovitada, et kõik õnneatuks kiiremini:)
 
Mul Samuti 28. mai 2013, kl 20.22
Mina lasin endale aprilli algul mirena panna ja arst mainis mulle sama kuid see oli ka kõik. Nüüd kui eelmine nädal käisin kontrollis et kas see ikka paigas jne siis ma ütlesin et ma pole oma kõhukrampidest lahti saanud ja arstile ei meeldind see ja hakkas uurima. Siis mainiski et paremal pool on tsüst. Kirjutas hormoontabletid ja kuuaja pärast tagasi. Kui ei aita siis opp. Tsüstidega on see et need tekivad ja kaovad ise. Tihti peale sa ei teagi seda. Minul on eluaeg olnud kohutavate valudega päevad. Tihti peale ära minestanud valude kätte, verejooks suur ning vahekord pea igas asendis valulik olnud.. Pluss ma olen aastaid käind arstide vahet et teada saada miks mul parema poole külge valud sisse löövad. Nüüd siis pea 10 aastat hiljem sain teada. (olen alles 23.a) Kuna ma su jutust loen välja et ta sulle hormoonravi ei kirjutanud siis järelikult seepärast et sul võivad nad iseenesest ära kaduda. Ja nagu välja lugeda pole sul taolisi probleeme ka. Tean inimesi kellel on rusika suurune tsüst olnud ja sünnitanud.
 
PCO 12. juuli 2013, kl 13.46
Minul diagnoositi PCO sügisel 2012. Peale seda, kui olin terve suve hädas, et tsükkel ebaregulaarne ning veritses või määris koguaeg. Umbes 3. kuu jooksul oli vist 5 täiesti puhast määrimise vaba päeva. Arst määras 6. kuuks Provera tableti kuuri.
Kevadel käisin kontrollis ning siis oli kõik korras. Tsükkel samuti tagasi 28 päeva ja verd ega määrimist enam ei ole.
Alguses, kui arst ütles, et POC ning lapsi ei saa, oli ikka .... Jah. Kurb, masendus. Samas hea, et leiti põhjus, mida sai ravida.
Välismaa foorumis leidsin väga häid lugusid. Googeldasin inglise keeles PCOS.
 
hrei 16. juuli 2013, kl 15.03
minu ei ole kunagi tsüste olnud, aga pelae Mirena paigaldust (4,5.a.tagasi) on tekkinud -arst esialgu ei ravi,kuid käin jälgmisel ja võetakse kasvajamarker. Kui peaks hullemaks minema - tehakse laproskoopia
 
.,. 29. oktoober 2013, kl 01.22
Sõbra naisel olid ka polütsustilised munasarjad aga jäi täitsa loomulikult rasedaks ja nüüd neil juba kahe aastane laps olemas :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!