Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
Plaanimine ja '' kahjulik '' tegevus
 
n25 20. juuni 2013, kl 02.38
Ehk oskab keegi veidi valgustada ühel teemal. Plaanime elukaaslasega last ja kuna oleme mõlemad veel piisavalt noored ( 25 a. ), siis ei hakka koheselt vahekorda plaanima ovulatsiooni aegsesse perioodi ning laseme asjadel kulgeda niiöelda vabalt.

Seoses sellega tekkis aga küsimus, kuna ka minu günekoloog väitis, et kui olla vahekorras 2x nädalas võib rasestumine võtta tavaliselt aega terve aasta ( olen seda ka eelnevalt kuulnud ja lugenud ), siis sooviks teada, kui ohtlik oleks praegusel perioodil juua ntks kord nädalas pudel siidrit või teha vahel harva vesipiipu ? Kas see muutub ohtlikuks sellest hetkest, kui mul oleks ... lootega ühine vereringe ? ( mitmendal nädalal see muidu juhtuma peaks ).

Elukaaslane on vähemalt selle koha pealt täiesti võnkumatu, et tema on ainuke, kes kassiliiva eest hoolt kannab ja mind sinna lähedale ei lase :D. Kuid kas peaksin endale juba piiri seadma ka alkoholi ja vesipiibu koha pealt või mitte.

Jah ma tean, et on ka neid naisi, kes tarbivad alkoholi ja tubakat terve raseduse vältel ja neil sünnivad terved lapsed ning on ka neid, kes keelavad endale kõike ja sünnivad ikka haiged lapsed, kuid siiski.

Tänan kõiki, kes valgustavad.
 
kk 20. juuni 2013, kl 03.02
mina ei teeks. kui tahad last saada, siis pead neist asjadest ilma olema nagunii mõnda aega, hakka varem harjutama juba. igatepidi tuleb see kasuks!
 
ma 20. juuni 2013, kl 03.11
arvan, et kui sa soovid tõesti rasestuda ja last saada, siis oskad ju ka googeldada.
 
2 lapse ema 20. juuni 2013, kl 07.39
soovitan lugeda tõesti rohkem rasestumisest ja lootearengust.
kassiliiva suhtes on su mehel õigus
 
rase Liis 20. juuni 2013, kl 08.35
Kuna Sa pole veel rase, on veidi vara peast rasedaks minna. Pudel siidrit nädalas ei morjenda titte mingil moel, naturaalsel magusal siidril on % kusagil 2-ringis ka veel. Aga ma vaataks, et see oleks ikka SIIDER mitte mingi saku metallpurgis saast. Ma joon ca klaas veini või pool pudelit õlut nädalas, ämmaka lahke loal. Sa EI KUJUTA ETTE, milline õlleisu võib just rasedana tekkida.
 
Teema algataja 14. oktoober 2013, kl 14.30
Mõtlesin et updatein natukene. Siiani pole meil õnneks läinud :( Alkoholi tarbin küll väga harva ( viimase pooleteise kuuga jõin kaks klaasi valget veini ).

Miks ei või enne raseduse planeerimist arsti juures kontrollida, kas kõik on ikka korras ja kas üldse on võimalus rasestuda :(
 
Hm 15. oktoober 2013, kl 19.10
Aga kes keelab arstil kontrollimas käia? Visiidil ûtledki, et planeerid rasedust ja vaatab ka seestpidi uh-ga sind üle. Minul küll nii asjad olid:)
Alkoholist hoidsin teadlikult eemale:)
Hakka ka juba rasedatele mõeldud vitamiine või vähemalt foolhapet võtma. Foolhapet soovitatakse juba 3kuud ennem rasedust võtta, maksab seal alates 2€.
Kui sa just ovulatsiooniteste ei kasuta, siis ei olegi mõistlik nendele päevadele panustada. Mida rohkem seda kindlam:D meil õnnestus kahe kuuga :D
 
Teema algataja 17. oktoober 2013, kl 00.59
Einu eks toona arstil käies ( vist oli selle a. mai kuu ) sai ka arstile öeldud, et hakkasime planeerima, siis ta võttis ka erinevaid proove, kuid ütles et kui aasta pärast ikka pole tulemust, siis peaks põhjalikumalt tervist kontrollima. Käisin ka aasta alguses laiemas tervisekontrollis, kus mõõdeti isegi kõik organid UH'ga üle ja rääkimata üüratust vereanalüüsist ja kõik näidud olid ideaalis.
 
Hm 17. oktoober 2013, kl 16.46
Aga eks su mure vist oligi seotud rohkem, kas võib veidi alkoholi võta ja vesipiipu teha.
Minul oligi titesoov nii suur, et polnud probleem hoiduda alkoholist. Kodus ei tarvita naguni ja sünnipäevade ajal ei võtnud lihtsalt.
Samas, on tõestatud et suurtes kogustes alkohol ja suits teeb mehe spermapoisid hoopis vähem aktiivsemaks. Mida vähem aktiivseid, seda keerulisem ka rasestuda eksju. Ei tea ju kui aktiivsed nad praegugi on härral :D
Kui titesooviga ni kiire pole, elaga normaalset elu edasi. Ja kui õnnstub rasestuda, siis küll ise juba tahad eemale hoida. Test näitab juba 10 päeva peale rasestumist ja sel ajal vb sa siidrit polnudki joonud. Võta esialgu siis foolhapetki, kui midagi toimuma hakkab, siis see aitab närviarengule lapsele kaasa.
Eks ta ole jah, mõni siin suitseb nagu korsten ja lubab jooki, aga kunagi ei tea, milliseks areneb lapse närvikava,keskendumisvõime jne.
 
Olen kuulnud 31. oktoober 2013, kl 14.33
Alkoholist põhjustatud sünnidefektid (Fetal Alcohol Spectrum Disorders – FASD) on pöördumatud ja kestavad terve eluaja. Alkohol on teratogeen ehk aine, mis võib tekitada loote arenevas ajus väärarenguid. Ükskõik, millisel raseduse kuul naine alkoholi tarvitab, toimib see lootele alati, sest alkohol läbib platsenta täielikult. Nende sünnikahjustuste kõige raskekujulisemaks väljenduseks on fetaalne alkoholisündroom (FAS), mis on mentaalse taandarengu juhtivaks põhjuseks lääne maailmas.

“Alkoholi teratogeenne mõju avastati alles 1970-ndate aastate keskel ning paistab, et selle probleemi tõsidust siiamaani päris ei mõisteta,” ütles Karskusliidu esimees Lauri Beekmann. “On ülioluline, et igasuguse alkoholi poolt põhjustatava riski ärahoidmiseks, otsustaksid naised raseduse ajal ning rasedust planeerides alkoholist täielikult loobuda. Paraku kostub mõnikord vestlustes või kommentaariumites arvamusi, et vast mingi väike kogus siiski midagi halba ei tee ja siiani on kahjuks kuulda ka arstidest, kes mingitel põhjustel selle hoiatuse tõsidust vähendavad. Nagu kinnitab näiteks ka tänase päeva puhul USA Tervishoiu Instituut “ei ole ühtegi tõestatult ohutut alkoholikogust, mis ei väljendaks riski loote arengule”.”

Alkoholi tarvitamise poolt tekitatud sünnikahjustused on pöördumatud ja ravimatud, kuid samas 100% ennetatavad. Nendel kahjustustel on vaid üks põhjus ja selleks on ema alkoholi tarvitamine raseduse ajal. Kuna paljud naised saavad oma rasedusest teada alles mitu nädalat peale raseduse algust, soovitavadki paljude riikide ametlikud juhised hoiduda alkoholist kohe kui paar hakkab rasedust planeerima ning USA kutsub kõiki aktiivset seksuaalelu elavaid naisi seda teemat oma arstiga arutama.

Vaata ka: http://www.youtube.com/watch?v=nNEUSHk1Ic4
 
to olen kuulnud 31. oktoober 2013, kl 22.30
selleks, et lapsel FASD tuleb ikka juua oluliselt rohkem ja kanget alkoholi, kui seda on siider - minu teada peaks see kogus olema 75 gr absoluutset alkoholi päevas (või oli isegi 100)
Loomulikult on parem olla karske -kuid tihti on triipude ootamine stressirohke, eriti kui probleemid. sõbranna oli aastaaega kaine, käisid arstidel - tõesti oli probleem. Ütles -kui ei saa, siis ei saa. järgnes piduderohke suvi ja sügiseks oli rase ka.
 
Oh jumal 11. november 2013, kl 17.37
Ma jäin kogemata ja planeerimata rasedaks. Õnneks soovisin nii mina kui ka mees last, aga otseselt planeeritud polnud. Ja kuna titeuudis sattus täpselt jõuludele, siis muidugi käisime ühest peolauast teise teadmata, et ma rase olen. Ja siis päev pärast suuri jõululaudasid tegin rasedustesti - kaks triipu. Nii et olin kaugelt enne rasedust kui ka raseduse alguses (kui ma sellest veel ei teadnud) tarvitanud alkoholi. Ja kui nüüd väga aus olla, siis pärast 20. nädalat ikka võtsin paar pokaali veini ka. Laps sündis täpselt sel päeval, mida näitas ultraheli ehk õigeaegselt, ideaalses kaalus, ideaalses vormis (sai hindeks 10/10) ja on praegugi igati tore ja arenev laps. Kas tarvitatud alkohol mängib veel tulevikus lapse intelligentsuses rolli, vot seda ma ei tea. Aga kavatsen kindlasti lapsega tegeleda, õpetada, arendada mitmekülgselt.
 
mimi 28. november 2013, kl 21.48
mis selle kassi liivaga on ?? Esimest korda kuulen, et see peaks kuidagi rasedusele kahjulik olema…. või sain valesti aru ? :) see oli vist nali ? :)
 
Teema algataja 29. november 2013, kl 23.15
to mimi : kassiliivas või tema..fekaalides siis on või võivad olla imikule saatuslikud bakterid. Netis on infot küllaga. PS : siiani pole kahte triipu tulnud :/

Olen vist läbinud suisa kõik sümptomid rasedusest. Alaselja tuim valu, pikaajaline väsimus, söögiisude kõikumine, päevade viisi iiveldus, peavalud ( kusjuures mul ei valuta pm mitte kunagi pea ), eelmine kuu hilinesid isegi päevad pea pool nädalat ja olin surmkindel, et nüüd on küll õnneks läinud. Sama päeva õhtul, kui tegin testi, mis on negatiivne hakkasid ka päevad :(.

Kusjuures ma absoluutselt ei mõtle hommikust õhtuni lapse saamisest ja ei stressa enda selle mõttega, kuid jah :(

Olen hakanud mõtlema, et kas peaksime ehk mõlemad kontrolli minema või ikka ootama selle aastakese ära ?

Kahju, et meil sellega keeruline on. Saaksime pisikese nii palju pakkuda. Oleme juba aastaid koos olnud ja oleme koos väga õnnelikud. Meil on päris oma kodu ja kindlad, head töökohad. Mees on isegi rohkem nördinud iga kuu, kui menst. algab - mis on muidugi väga armas, et ta ka sellest ikka nii osa võtab ja minuga samal lehel on, kuid jah :(
 
Oh issand 30. november 2013, kl 23.46
Kas hakkasid ikka päris päevad, st ohtra veritsusega?
Mul jäid päevad kaks päeva hiljaks ning hakkasin kahtlustama rasedust. Tegin testi, mis oli negatiivne ning kohe hakkasid ka minu meelest päevad, lihtsalt väiksema määrimisega. Ja siis pärast ühte päeva kadusid päevad ära. Ja olidki kadunud 3 päeva, aga päevade valu kestis edasi. Siis mõtlesin, et miskit on ikka mäda. Ostsin veel kaks testi - mõlemad nii positiivsed kui vähegi saavad olla.

Teine asi - võtke vabalt, ärge stressake. Laps tuleb siis, kui tal on õige aeg tulla. Ja kui tõesti aastaid pole midagi juhtunud, siis pöörduge arsti poole.
 
Teema algataja 01. detsember 2013, kl 00.40
Ikka paar päeva oli veritsemist, ent kui ära lõppesid oli veel pea 3 päeva sellist... määrimist ? Ala päevas 2x määris ja siis jälle korras. Ennist pole sellist määrimist toimunud
 
Oh issand 01. detsember 2013, kl 00.58
Üks veritsemist kaasa toov nähtus on "pesastumine", siis on ka verejooks. Seepärast mainisingi seda ...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!