Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
Raseduseelne konsultatsioon
 
Mõtlik 22. august 2013, kl 23.25
Tere kõigile!
Olen viimasel ajal hakanud mõlgutama mõtteid lapse saamise suunas. Ma ei ole üks neist naistest, kes suudaks laste saamist võtta nö loomuliku protsessina selles mõttes, et jään rasedaks, siis vaatan kuidas sünnitamisega saab (sest kuidagi on ju kõik lapsed sündinud) ning loodetavasti suudan kuidagi ka lapse üles kasvatada. Mida ma öelda üritan on see, et minu jaoks on selliste oluliste otsuste põhjalik läbi kaalumine loomuomane ning ei kipu langetama ühtegi otsust pelgalt emotsiooni pinnalt.
Olen palju lugenud foorumitest teiste kogemusi küll raseduse, sünnitamise, imetamise kui jumal teab millega veel. Vahepeal tundus, et ma olen kõigega rohkem kursis, kui 1,5 aastat tagasi emaks saanud sõbranna :)
Lugedes erinevaid lugusi (eriti sünnitustest) on mul tekkinud hulgaliselt küsimusi (just eelkõige sünnitusega seoses), millest tahaks mõne asjatundjaga põhjalikumalt rääkida enne kui otsustan selle tee jalge alla võtta. Samas mulle tundub, et nõustamist kiputakse meil andma juba rasedatele, aga mina tahaks omada kogu infot enne kui rasedaks jään.
Eelnevast siis küsimus. Kas keegi oskab soovitada kedagi kellega nendest teemadest rääkida enne rasedust? Arsti aega tundub olevat imelik kulutada. Ämmaemand oskab ehk aidata sünnitusprotsessi osas, aga ilmselt ei oska aidata psühholoogilise poolega. Ehk on keegi olnud samas olukorras ning saanud kuskilt vajalikku abi/nõu?
 
rase 22. august 2013, kl 23.33
Āmmaemand nõustab ka pereplaneerimise, raseduse, sünnituse ja sünnitusjärgse perioodi osas. Esmalt mine raamatupoodi ja tutvu olemasoleva kirjandusega. Sel teemal on viimasel ajal väga palju ja asjalikke raamatuid ilmunud. Edasi sõltub vanusest, kas noortekabinet või perekool, kus nõustavad ämmaemandad ja mis saab valida erinevaid loenguid, mis parasjagu huvi pakub.
 
katariina 23. august 2013, kl 01.21
soovitaksin ka just ämmaemandaga rääkida - ta on ju suurepärane sünnituse ja raseduse spetsialist (arstid spetsialiseerunud eelkõige igasugustele probleemidele). Ingrid Kaoküla (varem oli ta nimi Ingrid Liin) juures saad kindlasti oma küsimustele vastused. Olen temaga ise palju suhelnud ja tegemist väga sooja ja toreda inimesega.
http://www.ammaemanduskeskus.ee/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=25
 
onyks 29. august 2013, kl 11.55
Võimalus on minna ka perekooli loengutesse, mis toimuvad haiglate sünnitusosakondades. Kuskil pole öeldud, et ainult rasedad võivad seal käia.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!