Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
miks tehakse lapsi
 
Karin 29. august 2013, kl 23.18
kui ise ei suuda endagagi hakkama saada. Kohe vihale ajavad naised, kel pole tööd ega kodu, raha ei ole elavad teiste kulul, kuna kõigil on neist kahju. Üks sõbranna, kellel on juba üks laps ja kui palju see laps on nälga pidanud kannatama. Õiget elukohta ei ole, kuna sõbranna käib ja siis ei käi tööl ja kui jõuab maksta üüri siis elb üürikas ja kui ei tööta siis kellegi juures. Ja nüüd mõned kuud tuttavad noormehega, kellest jäi rasetaks, sünnitatakse jälle muidugi. Noormehel tööd ei ole, kodu ei ole ja ega ei viitsi ka tööle minna. Kui naine küsis, millest me lapsele vajaliku ostame siis vastati, et küll saab. Appppiiii tule taevas appi, milleks jälle sünnitada keegi, kes peab nii palju kannatama? Mul on nendest lastest nii kahju, kes kannatavad nälga ja vaesust. Miks neid lolle nii palju siin maailmas on?????
 
Sest 29. august 2013, kl 23.43
titetegu on vaeste ainus rõõm
 
tõesti raske mõista 30. august 2013, kl 00.37
Ka minu meelest on vastutustundetu sellistesse oludesse lapsi sünnitada. Olgu, kui inimene ise ei oska ega jaksa oma elu paremini korraldada ja iseseisvuda, mis siis ikka, kõik ei ole kunagi selleks võimelised (olnud). Aga lapsi küll ei maksaks teha. Kui titetegu, st. seks, on ainus rõõm, siis vähemalt rasestumisvastasteks vahenditeks tuleks küll raha leida, kas või kõhu kõrvalt.
 
' 30. august 2013, kl 04.44
ma ei saa aru miks inimesed teevad lapsi kui neil nii sitad geenid on.
 
ei kahtlegi 30. august 2013, kl 15.55
vaesed ei tohigi lapsi saada, seda suurem osa vaesusest on seotud rumaluse ja toimetulematusega.
 
irw 01. september 2013, kl 16.52
vaesed ei tohi lapsi saada ja rikkad ei taha lapsi saada.
 
Kui 02. september 2013, kl 17.11
vaesed ka ei teeks siis polekski kedagi kes teeks kuna rikkad ootavad ju 35-ni kuni avastavad et enam ei viljastu või on väärarengu oht esmalapse korral kasvanud liiga kõrgeks.

Ei usu et tänapäeva Eestis ükski laps nälga peaks kannatama-selleks ju piisavalt Toiduabisid, Euroabisid jne.
 
Kui-le 02. september 2013, kl 22.27
Nii naiivset teksti on suisa paha lugeda. 35-selt ei ole mingit viljatust ega väärarengut, kui naine pole just end 24/7 pildituks joonud ja iga ettejuhtuvaga voodi roninud. Seda esiteks.
Teiseks tulebki mõistusega inimeste lapsesaamist rohkem pooldada, kui igasugustest abidest toituvate ja teiste kaastundele lootvate saripaljunejate tegevust õigustada.
Kolmandaks on elementaarne, et naine on haritud, oma isiklikku elamispinda omav, majanduslikult kindlustatud enne, kui lapsi saama hakkab. Ja põhjus lihtne - paraku on tänane ühiskond sealmaal, kus isad oma järglaste kasvatamises ei osale. Rääkimata sellest, et nad last üldse tunnistavad. Seega peab naine suutma mistahes eluhetkel oma lapsega hakkama saama - pakkuma talle katust pea kohale, toitu, riideid, koolitust. See ei ole utoopia, see on elementaarne vastutus. Kui seda ei suudeta, siis ka ei paljuneta! Ja sama kehtib ka meeste kohta, kelle eluunistus on vaid lapse saamine, sest geene on vaja jagada. Kõik ülejäänu ei ole enam mehe asi ja sellega tegelegu naine või vanavanemad või ühiskond aga meest muuga rohkem häirida ei tohi.
 
troll 04. september 2013, kl 08.43
Aga naised mingu välismaale, seal ju paremad mehed ja lapsi sealt ära ei anta isegi siis kui naine tagasi tahab tulla või lahku läheb.
 
40.a. sünnitaja 06. september 2013, kl 18.34
lapse sain peale 3 kuud proovmist ja ilma igasuguse väärarenguta.
aga naaberinaine on 25.a. ja 2 last erinevate meestega - viimase lapse isaga koos ei ela. Ok -rahaline külg on üks asi, aga laste endi peale tuleb ka mõelda -ei isa, ei peret. Varsti on jälle uus oss majas.
 
qoa 06. september 2013, kl 22.14
minul 3 last ning ei kavatsegi tööle minna, olen kodune seni, kuni mees seda võimaldab, kodu on meil õnneks isiklik. haridusepaber on tehtud vaid igaks juhuks. elu rahulik, ise õnnelik. aga teemaga "majand. kindlustatus" on üle pingutatud. siis ei saaks enamik eesti naisi enne 40. eluaastat lapse saamisele mõelda.
 
xxx 07. september 2013, kl 09.28
Need vaesed tõstavadki Eestis iivet - enamus suurperedest, kus on 4+ lapsi, ongi vaesed või vaesuse piiril. Ja paljud need lastesigitajad on rumalad naised, nii põhihariduse omandanud, vist...ja nende mõttemaailm on hoopis teine, kui enamusel ühiskonnaliikmetel, kes on ikka kõrgema hariduse poole püüdlenud ja nad on veidi targemad ning saavad paremini aru, et pole mõtet niisama sigida, sest raha ei kasva puu otsas. Eks see emapalk tee ka oma töö - raha niisama kätte 1,5 aastaks ja tööl ei pea käima, kuid mis peale seda aega saab - seda need naised ei mõtle, et lapsed vajavad ka ülejänud aja kasvatamist, hoolt ja eelkõige majanduslikku pool. Kahju on jah nendest lastest, kuid pole ju sedauseid, mis keelaks või takistaks neid edasi arulagedalt sigida ja kohalikud sotsiaaltöötajad ka nagu ei tunne huvi, et miks ikka edasi - käivad nad omavalitsustes raha kerjamas ja isegia antakse neile seda. tean perekonda, kellele anti isegi renoveeritud korter valla kulul - perekond, kus ka keegi tööl ei käi ja polegi kunagi käinud. Kui võimalus anti, siis pidasid nad seda tööd RASKEKS, kuna pidi end füüsiliselt liigutama natukene ja lahkusid omal soovil töölt. Ja ikka sigivad edasi ning elavad rahast, mida riik ning kohalik omavalitsus neile annab. Käivad kerjavad inimeste käest ka - ja saabki elatud. Kujutan ette, et need lapsed ei lähe ka kunagi kooli, nagu nende emad, kellel pole isegi mitte põhiharidust.
 
Kris 13. september 2013, kl 11.12
Tehakse lapsi selleks, et näida vähegi kasulikuna ja tõestada, et millegagi saadakse hakkama. Paraku eeltingimused (haridus,materiaalne pool) on täitmata ja isaks on tihti suvaline jorss, kellega 99% minnakse lahku.
Kokkuvõttes tehakse laps, et leida mingi elu mõte ja stiimul, et ise tublim olla. Nendest lastest, kes ilma isata ja kehvades tingimustes kasvavad on kahju. Paraku on see meie tulevik ja mitte eriti helge...
 
miks ja miks 13. september 2013, kl 21.17
eestlaste genofondi kõige allaviivam otsus oli emapalga maksmine!
nüüd karjakaupa neid kes loodavad emapalgale ja alimentidele.
kannatajateks on lapsed.
 
tegelikult on nii 29. september 2013, kl 00.37
Lapsi teha on ülimalt mõnus aga lapis kasvatada on jama. Seetõnttu on oluline,et teed küll lapsi aga ei saa lapsi !!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!