Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
rahad, jälle.. :)
 
lammas 29. september 2013, kl 14.05
tere! olen uus ja roheline kogu selles lapsesaamise planeerimises ning enne kui ise kuskilt otsast uurima hakkan, mõtlesin, et küsin siit.. äkki mõni hea ja targem inimene annab kiirema vastuse. Kui mul on soov saada vanemahüvitise raha 2013 aasta põhjal, siis mis on viimane aeg lapse valmis tegemiseks niiöelda? Küsimus kõlab lollisti, ma tean.. :)
Kas 2013. aasta järgi makstakse siis, kui jään 2014 aasta jooksul töölt dekreeti? Et võin rasedusega arvele võtta ka näiteks 2014 aasta algul, aga rahad makstakse 2013 aasta järgi? Kuidas need asjad kõik omavahel seotud on, äkki keegi seletab lihtsalt ja lühidalt? Segadus on suur...
 
Häbi! 29. september 2013, kl 14.59
No raha pärast pole küll mõtet lapsi tegema hakata. Lapse peale kulub raha rohkem kui riik sulle maksta jõuab. Tõsiselt haige ja ennast alandav küsimus...
 
ahahh 29. september 2013, kl 15.40
Sellised lambad sünnitavadki Eestile lapsi?
 
Hm 30. september 2013, kl 11.03
Miks kohe nii halvustavalt? Võibolla inimesel oli 2013a palgatõus on ju hea, kui mõtled asja ka veidi majanduslikult. Kuigi kui tite tegemine ei lähe plaanipäraselt on juba ükskõik, mis aasta rahasi saab.
Kui dekreet hakkab sul 2014 aasta, et need nö dekreedi rahad saad 2013 aasta sotsiaalmaksuse alusel.
Ja emapalka peaksid saama eelneva aasta alusel, millal sinu dekreet lõppeb. Kui dekreet lõppeb 2014 31dets siis saad veel 2013 alusel.

Üksaeg tundub kõik ni lihtne ja kui nüüd hakkan uuesti mõtlema on segadus :D
Kui see aasta rasedaks jääksid oleks vist kõik klaar.
Parandage mind kui eksin :)
 
lammas 30. september 2013, kl 12.21
aitäh viimasele postitajale. asi klaarim natuke, ise ka internetti uurinud nüüd. eelmistele aga.. ei taha seda last raha pärast, nii lammas ei ole. olin just rase, mis kahjuks lõppes ootamatu katkemisega. kuid selle vähese aja jooksul olin juba jõudnud majanduslikus mõttes arvestada igatipidi rahadega, tulude ja kuludega.. ja see on põhjus, miks soovisin teada, mis ajani ma saaks 2013 palga alusel vanemahüvitist. nii et palun mõelge ennem, kui järgmine kord kohe lahmima hakkate..
teema lukus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!