Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
Peale aastast üritust arstile minek - mis mind ees ootab ?
 
neiu 11. märts 2014, kl 19.27
Oleme juba peagi aasta aega üritanud last saada ja siiani tulutult :( Päevad käivad nagu šveitsi kell ning olen ka kaks kuud teinud ovulatsiooni teste ja ka need on õigeaegselt ( u. 14 päeva enne menst. ) näidanud kahte triipu.

Pea poolteist aastat tagasi põdesin bakteriaalset vaginoosi, mis tuli ei kusagilt ja peale ravi pole enam märku andnud *ptui*ptui* .
Kui otsustasime, et hakkame üritama, käisin ka günekoloogil üldises kontrollis, kus ta võttis kõiksugu analüüse ja mõõtmeid ning kõik oli toona ideaalses korras.


Nüüd järgmine nädal on minek günekoloogile ja sooviks teada, mis mind siis ees võib oodata ? Kas ja kuidas näeb välja naiste viljakustest vms ?
Sooviks kõigi kogemusi või teadmisi.
 
khmm 11. märts 2014, kl 20.18
kas meest on ka kontrollitud? vastasel juhul võivad sinupoolsed pingutused minna siiski luhta.
 
neiu 11. märts 2014, kl 20.36
teine Naine :

Tõesti tänan ! Loodan, et sina sellise probleemi ette ei satu kunagi.

khmm :

Mees läheb ka kontrolli, jutt käib hetkel minust :). Tunnen et vajan seda kinnitust, et kõik on korras. Olen lugenud ka hüsterosalpingograafia (?) kohta aga see on ka kõik millega olen tutvust teinud.

Olen ka tänulik, kui oskate suunata mõnda foorumisse vms, kus ehk saaks kogemustest lugeda.
 
arvaja 11. märts 2014, kl 21.10
Kas mees läheb alles praegu kontrolli? Oleks pidanud juba aasta tagasi minema - siis, kui Sinagi käisid.
Kas Sa tõepoolest laseksid endale mingeid raviprotseduure teha ilma meest kontrollimata? Võib-olla mees paugutab tühja ja Sina uurid juba, mis Sa oma tervisega peale peaks hakkama...
 
neiu 11. märts 2014, kl 23.05
Miks ma ei peaks laskma endale teha raviprotseduure, kui mul on midagi viga ja selleks on vajadus ?

Et kui mees paugutab tühja ja minul on midagi valesti, siis mul pole üldse mõtetki ennast ravima hakata, et sellisel juhul tulevikus kasvõi kunstlikult viljastada doonori abiga ?

Äkki mul ei olegi kindlat isikut ja ma tahan lihtsalt last ( ilma, et sellega kaasneks abikaasa ) ja olen vahekorras mitme mehega, kas ma siis peaksin ka koheselt saatma kõik piiril olevad mehed oma ujujaid kontrollima ?

Arvasingi, et siia kirjutamine on kasutu tegevus, mina räägin aist ja teised hakkavad koheselt rääkima aiaaugust :(

Aitäh tõesti ! Kuidas nii kibestunud ja maailma peale kurjad inimesed üldse oma tee sellisesse alagruppi leiavad.
 
a. 12. märts 2014, kl 10.42
http://www.perefoorum.ee/viewtopic.php?f=7&t=72459 Siin on naised, kes on kauem või vähem triipe püüdnud. Väga sõbralik seltskond. Saad kindlasti vastuseid ja niisamagi lobiseda ;)

Mina alustasin kohe viljatusarstist, aga ilmselt tegevuskava samasugune: kõige pealt mees analüüsidele, mulle tehtu UH ja analüüsid. Järgine kord siis juba sõltuvalt analüüside tulemustest, et missugust ravi ja kas üldse vaja.
 
Helenavanje 12. märts 2014, kl 13.44
Tegelikult on nii, et paraku Eesti meestel on viljakusega tõsised probleemid, seega enne kui ennast hakkad torkida laskma, oota siiski ära mehe analüüside vastused.
 
imelikud 16. märts 2014, kl 08.48
Kas teate ikka, mida sõna neiu tähendab, enne kui end nii nimetate? Hiljuti oli üks inimene lausa 4 lapse ema neiuks nimetanud...
 
mhmh 24. aprill 2014, kl 19.53
Reeglina ei hakka arst midagi määrama sulle (kui sul muidu kõik suguhaiguste jms analüüsid tehtud) enne, kui mees on kontrollis käinud. Ja alles siis, kui mehel kõik korras, hakatakse uurima, miks ei ole õnnestunud rasestuda.
Mina läksin ka sellise jutuga, et palun uurige minu viljakust, mind saadeti pikalt, öeldi, et enne mees.
 
a 05. mai 2014, kl 09.49
me oleme aasta aega üritanud last saada, vahepeal oli 1 katkemine. kõik analüüsid olid korras, aga nüüd selgus, et minul ov ajal folliikul ei arene piisavalt edasi, on liiga väike. kõigepealt tehti uh arsti juures kohe peale menstr. ja siis ov ajal, kui algselt arst määras Ovitrelle süsti, siis ov ajal selgus, et seda polegi mõtet teha, vaid järgmine tsükkel hakkan võtma duphastone ja serophene.
ov toimub, aga folliikul ei kasva, vaid on ca 5-6 mm ainult.
 
Kollane Koer 16. mai 2014, kl 13.47
to imelikud
Tee kõigepealt endale selgeks. Neiu on abiellumata naine (sellest ka väljend "neiupõlve nimi", mis on naise perekonnanimi enne abiellumist). Ka lapsega naine võib neiu olla.

Teema autorile - mina küll sinu vastusele eelnenud vastustest kibestumist ja kurjust välja ei lugenud. Lihtsalt imestati, et kas tahad ennast ravima hakata kui mees pole kontrollis käinud. Võibolla pole tõesti see foorum sinu jaoks õige koht. Mis veel siis saaks kui tõsiselt õelad vastused tuleksid?
 
Heli 23. mai 2014, kl 17.53
Mul oli sõbranna, kes tahtis ka last. 8 kuud üritasid aga ei midagi. Siis sai sõbranna praktika koha teise linna ja nagu niuhti kohe rase :)
Nad ise jube rõõmsad :)
 
keiuke 30. mai 2014, kl 09.58
Kui aasta üritatud, siis võiks pöörduda juba viljatusravi arsti poole. Teema siis otsustab, mida ja kuidas uurib. Kõigepealt saadetakse mees spermogrammi tegema. Vajadusel tehakse naisele laparoskoopia ja võimalik et ka hüsteroskoopia. Kõik oleneb tulemustest. Kui on probleeme, siis võivad asjad viia IVF-ini.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!